• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
cass bede kciuki mocno zaciskać zeby było ok !
a Dno oka Ci badali ? i pomiary ciśnienia? bo mnie tak meczyli ze szok... tylko ze ja mialam wszystkie objawy zatrucia po za białkomoczem własnie ..

Hej Dziewczyny!

Ja wracam po tygodniowej chorobie. Myślałam że się zatrułam i cierpiałam dwa dni z mega bólem żołądka. Potem pomyślałam że lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza że 3 noce nie spałam. W szpitalu zbadali dzidzię (wszystko ok). Za to mamusi woreczek żółciowy ma sporo małych kamyczków. Muszę przejść na dietę! I straszą mnie już operacją po porodzie:no::no::szok:

Dr Puka jest ok, ale kolejki u niej MEGA WIELKIE. Pielęgniarka przy rejestracji często pyta czy to coś ważnego czy nie, bo jeśli nie to proponują nie przychodzić! Ogólnie trzeba się tam NACZEKAĆ!!!
:tak:

Cass, jeszcze troszkę czasu ci zostało do rozwiązania. Lepiej skup się na Zuzi ile tylko możesz, bo potem to już będziesz musiała ten czas podzielić na pół. Przysłowiowe pół, bo jakoś nie wiem czy można idealnie czas podzielić równo na oboje dzieci skoro maluszek jest jeszcze tycieńki :zawstydzona/y: Sama zaczynam mieć właśnie w tym wątpliwości :baffled:
A jak się czujesz (poza tym, że już ciężko ;-))?

Bredzelek, masz kamienie?! :szok: To nie zazdroszczę :no: Z kamieniami żółciowymi to nie przelewki i nie dziwi mnie informacja lekarzy o operacji po rozwiązaniu. Życzę ci byś jak najmniej cierpiała z ich powodu.

Moja dziecinka brzuszkowa wierci się coraz mocniej. Czasem jak przyfasoli to aż tchu mi brakuje ;-) Ale bardzo tęskniłam za uczuciem kręcącego się szkraba w brzuchu :-D:-D:-D To jest chyba jedno z najmilszych uczuć na świecie :tak::-D:laugh2:
Dwa tygodnie temu byłam u gina i okazało się, że w końcu przytyłam, ale aż 200 gram :szok: Lekarz jak na razie nie widzi powodu do niepokoju. Obym zaczęła w końcu przybierać na wadze, bo ta kruszynka nie będzie miała czego ściągać ze mnie :baffled:
Kolejna wizyta za tydzień. I oczekiwane przeze mnie USG :tak:

W szpitalu specjalnie mnie nie męczyli, tylko dobowa zbiórka moczu, badanie krwi i KTG. Ja czuję się dobrze, tylko ogarnęła mnie ogólna niechęć do wszystkiego, wczoraj zebrałam się i w końcu spakowałam rzeczy dla dzidzi, do terminu został mi miesiąc ale może urodzę wcześniej bo już ponad tydzień temu zaczął mi odchodzić czop śluzowy... A mała w brzuchu daje mi nieźle popalić zwłaszcza w nocy... upodobała sobie żebra i kopie jak szalona :)
Trochę korzystam z pobytu Zuzki w przedszkolu i odsypiam nieprzespane noce :)

Cass, no tak, snu to na pewno później będzie ci brakować ;)

Kurcze, u nas zimno jest dzisiaj, a wczoraj mimo wiatru było tak fajnie na dworzu. Całe popołudnie spędziliśmy na działce robiąc jesienne porządki na grządkach :) A dziś pogoda jest typowo sklepowa :)

roxeen nie moge sobie pozwolic na lekarza tak daleko bo nie mam samochodu. a mieszkam na zamosciu przy banku :]
mam dwa typy - szwagierka podpowiedziala. Szymkowiak i Puka z Roosevelta - w sumie obie dobre i do obu ciezko sie dostac. :] zobaczymy. :]
Witam kolejną zamościankę :)))) Puka podobno jest bdb ale ciężko się tam dostać!!!
Witam was koleżanki. Mąż w końcu podłączył nas do kompa i netu i mogę nadawać :tak:

Jeszcze trochę zostało nam do rozpakowania, ale generalnie da radę mieszkać. Ja co dzień latam z Witkiem do przedszkola. I muszę pochwalić swojego synka .... dzielnie się sprawuje i jak na razie nie było żadnych problemów :tak::-D:-D:-D:-D

Za to widzę, że tu w miarę spokój nastał ;-) Gdzie się podziewa reszta pilanek?
super, brawa dla Witka że tak ładnie zachowuje się w przedszkolu:tak::tak:
Jest na tyle nieduży że mogę sobie w domu siedzieć na diecie wysokobiałkowej, w poniedziałek mam wizytę, zobaczymy jakie będą prognozy :)
obyś do tego poniedziałku dotrwała 2w1:-p:-p
.

Moja dziecinka brzuszkowa wierci się coraz mocniej. Czasem jak przyfasoli to aż tchu mi brakuje ;-) Ale bardzo tęskniłam za uczuciem kręcącego się szkraba w brzuchu :-D:-D:-D To jest chyba jedno z najmilszych uczuć na świecie :tak::-D:laugh2:
Dwa tygodnie temu byłam u gina i okazało się, że w końcu przytyłam, ale aż 200 gram :szok: Lekarz jak na razie nie widzi powodu do niepokoju. Obym zaczęła w końcu przybierać na wadze, bo ta kruszynka nie będzie miała czego ściągać ze mnie :baffled:
Kolejna wizyta za tydzień. I oczekiwane przeze mnie USG :tak:
normalnie aż sobie przypomniałam te niesamowite uczucia kopniaczków ehhhh zazdroszcze:-p:-p:-p
A z tyciem to uważaj bo rekordy bijesz 21 tydz i 200gr :szok::szok::szok::szok:
Cass, no tak, snu to na pewno później będzie ci brakować ;)

Kurcze, u nas zimno jest dzisiaj, a wczoraj mimo wiatru było tak fajnie na dworzu. Całe popołudnie spędziliśmy na działce robiąc jesienne porządki na grządkach :) A dziś pogoda jest typowo sklepowa :)
no pogoda nas nie rozpieszcza:no::no::no: a takie miałam plany na dzisiaj:crazy:

Bredzelek to żeś się urządziła z tymi kamieniami:tak::tak::tak:

Witam
U nas tak szybko czas leci że nie wiem kiedy wieczór nastaje:-D:-D
Mała mega zadowolona z przedszkola i jak w poniedziałak musiała zostać (zaczeły sie choroby:crazy:) tak był wielki rozpacz bo przecież mówiłam ze jak tata będzie szedł do pracy to ona idzie do przedszkola:-D:-D (wytłumaczenie dlaczego w weekend nie idzie do przedszkola) Ale chorubsko szybko wyleczone i od wczoraj znów śmiga do "przyjaciółek":laugh2::laugh2:
A ja wczoraj wieczorkiem wszystko sobie porobiłam by móc dzisiaj ze smerfem polatać po mieście a to d.... pogoda do bani więc siedzimy w domku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ale sie wypinasz :-p w jakiej ciaży ??? ;-)
a taki serio - ranyyy julku jak ja Ci zazdroszcze hihi :-)

edit:

normalnie az poszukalam swoich fotek z ciazy i w 24tyg wygladalam tak jakk w zalaczonym zdjeciu

wiec jak sie pojawilam na uczelni i mowilam ze w styczniu w trakcie sesji mam termin porodu to wszyscy pytali czyjego :-)

no ale jak mi od 30 tygodnia wysadzilo brzuch to sie w drzwiach zmiescic nie moglam haha :-)

Załączniki

• DSC04363.jpg
    DSC04363.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry