• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

No i na badania nie poszłam :no: Zapomniałam wczoraj kupić pojemniczek na siuśki ;-) Jutro pójdę.
Ja się krytyką imion nie przejmuję :no: Jak wybraliśmy imię Witold to wszyscy się dziwili, że wybraliśmy takie stare imię. A teraz wszyscy dookoła są w szoku, że to tak dawno niespotykane imię jest i jest śliczne :tak:;-)
Pamiętam, że siorka wybrała imię Amelka i Jasiu (całe szczęście urodziła się Amelka) ;-) Wówczas żadne z tych imion mi się nie podobało, ale przywykłam i teraz nie wyobrażam sobie by moja siostrzenica miała inne imię :no2::rolleyes2:

U nas nadal zimnica. Rano miałam na 4 piętrze -1 st. :szok: A na czwartek zapowiadają silne wiatry i odczuwalną temp. -10 :szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Bredzelek bosko wyglądasz z brzusiem;-);-) a to już pewne że mężczyzna będzie:-p:-p Co do imionek to jest temat rzekaaaaa a moje typy są mało typowe:-D:-D:-D jak np Dacjan, Kryspin, a z bardziej osłuchanych Miłosz (Miły)

Ja też lubię mniej zwykłe imiona Miłosz też mi się podoba. To już pewne że będzie drugi chłopczyk:tak:

Bredzelek ja z Boo przytyłam za duzo i teraz te 10 kg na plusie mam nadal :eek: heeelppp co do imienia GUSTAW jest zarąbisty !!! bardzo mi się podoba !!! baaaardzo :-) tylko sprawdz jeszcze jak z nazwiskiem się "komponuje"
no a moim typem jest Filip i Borys jak widać Boo juz jest wiec jesli kiedyś trafi mi sie jesze jedno dziecko i bedzie to chłop to bedzie Fifi :-)

Borys też super imię Niko miał tak się zwać, ale Mężuś mówił że za "ostry", może tym razem będzie Borys albo Igor lub Miron. Zupełnie nie wiem...:no:

A ja pracuję nad robieniem albumów ze zdjęciami. Postanowiłam wywołać wszystkie (wybrane) od pozanania się z M. Pytałam w Pile o ceny i rabaty, aż w końcu robię przez internet o 0,50 groszy na zdjęciu taniej. Wyjdzie mi ok 1500 szt.

Ja też mam badanie cukrzycy w planie i nijak nie mogę się wybrać!!! Ale to chyba leń!!!:tak::tak:

Miłego dzionka Wszystkim :-D:-D

Bredzelek, ja się wzięłam za zrobienie w końcu albumu ze zdjęciami Witka. Wywołałam pierwszą partię zdjęć (styczeń-marzec 2007 - czyli pierwsze dni życia synka) i wyszło 154 szt :szok: W tym pierwszym roku mnóstwo zdjęć robiliśmy Witkowi. Następne nie są już tak obfite :no: No chyba, że z jakiś wyjazdów :tak:;-):-D

Ale się pogoda zrobiła okropna... Chyba pierwszy spacer przełożymy na przyszły tydzień. Po żółtaczce już prawie nie ma śladu :-) mała trochę dała popalić przez ostatnie 2 dni, chyba zjadłam coś co jej nie pasuje. Co do wagi, ja przytylam w pierwszej ciąży 25 kg, które zrzuciłam w 4 miesiące. Teraz przytyłam 16, dzisiaj się ważyłam i już 9 kg spadło od porodu :-) Małż stwierdził że to niesprawiedliwe... i że on też tak chce. Lenia mam strasznego dzisiaj... Dziewczynki, macie namiary na jakąś dobrą kosmetyczkę? Chcicałabym się wybrać na jakieś oczyszczanie czy cóś a nigdy w życiu nie byłam i nie chcę trafić do byle kogo. :-)

Cass, nie pomogę bo też nie chodzę do kosmetyczki. Jednak kiedyś jak mi zrobiła oczyszczanie skóry pleców i twarzy to myślałam, że zwariuję! W efekcie miałam jeszcze więcej pryszczy :szok::wściekła/y:

Byłam dzisiaj na tych badaniach. Ble, jaka ta glukoza paskudna. Myślałam, że im tam zwymiotuję :baffled: Ale udało się bez tego ;-)
Wyniki też już mam, ale leukocyty mam zbyt wysokie, a erytrocyty, hemoglobina i hematokryt wykazało poniżej normy. Muszę poszukać w necie jakie są prawidłowe wyniki dla ciężarnych.

Monika, podwyższone leukocyty w ciąży to norma. A pozostałe za niskie wyniki mogą świadczyć o anemii i pewnie dostaniesz żelazo w tabletkach. Mi gin powiedziała że najważniejsze żeby płytki krwi były w normie :-)

Witam w piękny słoneczny dzień. My już po spacerze!! Wiatr zimny, brrrr...

Dziewczyny nie wiecie gdzie można kupić materace do łóżeczek, łóżeczka, itp. W Pile był jeden taki sklep, ale go zlikwidowali. Jest nowy niedaleko ale tam chyba same zabawki???

Wczoraj sprawdziłam sobie te wyniki i wyszło, że niby jest ok. Te spadki są normą ale dopiero od 34 tc, a ja mam dopiero 28 tc. Zobaczę w poniedziałek co powie lekarz. A czy to możliwe, że wyniki mam ciut gorsze jeśli przez 3 dni zapominałam brać witaminki dla ciężarnych?

Ale dziś zimnica, nie?! :szok::wściekła/y: Jeszcze tylko śniegu brakuje :baffled:

Witam w piękny słoneczny dzień. My już po spacerze!! Wiatr zimny, brrrr...

Dziewczyny nie wiecie gdzie można kupić materace do łóżeczek, łóżeczka, itp. W Pile był jeden taki sklep, ale go zlikwidowali. Jest nowy niedaleko ale tam chyba same zabawki???

Ja kupowałam w sklepie Sun Baby na ul. Styki. Sklep został przeniesiony na drugą stronę ulicy. Tam mają wszystko, zaczynając od zabawek, idąc przez łóżeczka, materace, wózki, rowerki itd. :tak:;-) Teraz też będę tam kupować to co mi brakuje :tak:

reklama
Ja też miałam słabe wyniki już od 27 tygodnia, a witamin prawie w ogóle nie brałam bo niezbyt dobrze się po nich czułam.
A materac i inne rzeczy dla maleństwa kupowałam na allegro od jednego użytkownika=jeden koszt przesyłki. Wyszlo mi dużo taniej niż gdybym kupowała w sklepie :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry