• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
No i mnie dopadło, gardło, katar i wszystko mnie boli... :-( czym można się leczyć kamiąc małą?

Cass obawiam się że zostaje Ci leczenie naturalne, herbata z malinami i miodem:tak:

U nas już po spacerku, Niki śpi, jak piekę sernik z pierniczkami, M. walczy z remontem. Dziś w na pilskim rynku i w mieście była masakra, tysiące ludzi wyległo, ale na szczęście udało nam się zakupić kwiaty i jesteśmy gotowi na Święto!!

Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo słonka, odpoczynku i ZDROWIA:-D:-D:-D

Cass polecam homeopatie - ja się tylko i wyłącznie tak leczę nie pamiętam kiedy inne leki brałam no i mały Boo też na wszelakie problemy dostaje homeopatię więc tak na dolegliwości grypowe to polecam z tych słynniejszych Oscillococcinum albo aconitum i beladonne na gorączkę
na katar polecam euphorbium (to jest rewelacyjne też dla dzieci)
no i jeszcze taki syrop mega naturalny *spam* wszystkiego tego mozesz zażywać karmiąc!!
jak by co moje gg masz i pytaj co i jak z dawkowaniem

i jeszcze taka rada moja mała dla małej Majuni Chamionilla 5ch - zamów sobie to w aptece, rozpuść 2 granulki w paru kroplach przegotowanej wody (dłuuugo sie rozpuszcza) i w kieliszku szklanym takim do wódeczki rozpuść i podaj małej do dziobka do 3 razy dziennie - gwarantuje Ci ze bedziesz miała wyciszone dziecko ! :-) nam pomogało baaaardzo przy ząbkowaniu i jak raz miał coś ala'kolkę

jak by co moje gygy znasz wiec pytaj

Monika to jak tam sie czujecie? chyba przełożymy spotkanie co ? jak jesteście tam chorowici :-) co bys urwania głowy bidulko nie miała

Rox, dzięki, *spam* brałam w ciąży, faktycznie pomógł, tylko w całej Pile go dostać nie mogłam, a dla Majki z homeopatii mamy już Viburcol a to co piszesz zawiera laktozę a póki co mamy podejrzenie o nietolerancję laktozy więc bez opinii lekarza wolę nie podawać. Dałam małej espumisan i znowu zwymiotowała, więc chyba nie może tego brać. Czuję się fatalnie a Zuza dzisiaj przechodziła samą siebie. Gdyby ktoś jeszcze raz pytał jak sobie radzę z 2 dzieci to oświadczam że sobie nie radzę... :-( i jeszcze ząb zaczął mnie boleć...

cass hmm a to można jakoś udowodnić ze to nietolerancja laktozy jest ? tzn sa jakieś testy dla malucha ??? bo się biedaku wykończysz :eek: może potrzebujesz pomocy ciotek z BB co ??? szkoda że nie znam się z Zuzką bo na placyk zabaw bym Ci ją zabrała choć na 2h co byś mogła ciut łatwiej mieć ... mysle ze czas to zmienić ;-)

Sama już nie wiem... Zuza miała alergię na białko mleka krowiego, więc wymiotowała, ulewała, robiła zielone kupy i miała kolki i wysypkę jak tylko zjadłam jakiś nabiał. A teraz tylko te wzdęcia i w sumie nie wiem po czym bo mało rzeczy jem. Dziś z tej depresji żywieiowej zjadłam kawałek "zabronionej" czekolady, zobaczymy czym to się skończy. Dzisiaj w nocy już było lepiej, teraz dla odmiany Majka łapie cycka i się drze jak zaczyna jej lecieć... 2 godziny spędziłyśmy w nocy na przystawianiu i odrywaniu od piersi... ale przynajmniej już spała spokojnie. Ze mną dzisiaj trochę lepiej. Podkurowałam się Apapem, Prenalenem i herbatką z lipy. Najgorszy jest ten paskudny katar, używam Ephorbium ale zaczęła mi krew z nosa lecieć, nie wiem czy to od kropli czy ze zmęczenia... Co do Zuzki to siora ją dzisiaj zabiera na Zieloną :-) i pewnie wybiorą się na plac zabaw bo ładna pogoda się zapowiada, co prawda Zuzka trochę przeziębiona ale przecież nie będę jej kisić w domu jak nie ma gorączki.

Spojrzałam dzisiaj w lustro... wyglądam jak na Halloween przystało, blada wory pod oczami, nos czerwony, włosy nieumyte.. od porodu schudłam już prawie 12 kg tylko brzuchoflak mi został...ale nie mam siły ćwiczyć. Zastanawiam się czy sobie jakichs tipsów nie strzelić na poprawienie humoru. Wiecie ile taka przyjemność kosztuje? bo dawno nie robiłam...

Piękny dziś dzień... trzeba korzytsać póki ciepło !!

Cass na Kilińskiego paznokcie żelowe (moim zdaniem lepsze i mniej niszczące niż tipsy) ok. 70 zł. Odstresowywałam się tam w pierwszej ciąży, a teraz czasu brak. A jeśli już o urodzie mowa to ktoś zna dobrego fryzjera, który zna się na rzeczy, bo na nic dobrego nie mogę trafić!

Jeśli chodzi o fryzjera to ja chodzę do Angelo Rivieri na Ludowej, trochę drogo ale warto. Ja chodzę do p. Justyny, zawsze mi dobrze dobirze fryzurę, jedyny fryzjer z którego jestem zadowolona. Jeśli chodzi o ceny to za obcięcie z modelowaniem zapłaciłam 45 zł za balejaż z dwóch kolorów jakieś 140 zł. Poleciłam moim koleżankom z pracy i wszystkie cały czas teraz tam chodzą
Dziewczyny, a może któraś chciałaby się zapisać na aerobik do step by step od stycznia na przykład, albo siłownię jakąś. Samej ciężko się zebrać a tak zawsze raźniej. :-)

cześć dziewczyny, ja niestety tylko przelotem, zresztą jak zwykle ostatnio...

monika -nic sie nie martw!!! to, że mało przytyłaś nic nie znaczy, dzidziuś jest zdrowy, a ty się nie zamartwiaj, bo nie ma czym! ;-)
i dziekuje za zaproszenie, jesli tylko zdaze z przeprowadzką, bardzo chetnie wpadnę.

cass -ojj.. biedactwo Powrotu do zdrowia! i myślę, że tipsy to taka może mała przyjemność, ale napewno poprawi Ci humor ;-)

kobiety, gdyby ktoraś z Was chciala lub miala kogo znajomego kto moglby byc zainteresowany to prosze o kontakt. pilnie musze sprzedac

1.krzesełko do karmienia Meggy, stan bdb -, mozliwosc regulacji wysokosci siedziska i lady. cena :80zł
naesetke.jpg

2. łóżeczko firmy DREWEX kolorino razem z materacykiem+karuzela fisher price ocean wonders+komplet [2 x przescieradlo, kolderka z poszewką oraz obicie ochronne]. Łóżeczko jest w stanie bdb, uzywane przez 1 dziecko sporadycznie, niemalze wogole nie uzywane. Do łóżeczka dołączam materacyk, karuzele fisher price ocean wonders [gra 4 rozne melodie, projektor wyswietla obrazki ze swiata wondego, kreci sie, stan bdb-] oraz wyzej wymieniony komplet do lozeczka. wszystko widac na zdjeciach. Cena : 260zł
http://img259.imageshack.us/gal.php?g=lozeczko1.jpg

3. telewizor LG LCD HD 42 cale , model :42LC41 stan bdb -, w pelni sprawny, nigdy nie naprawiany. cena 1500zl cena nowego to od 2300 do 2700zł! ponizej w linkach opis/parametry oraz opinie na temat tego telewizora
Telewizor LG Electronics 42LC41 w LCD4You.pl
Telewizor lcd LG 42LC41 - opinie o Telewizor lcd LG 42LC41

reklama
A ja sie dzisiaj w miarę wyspala :-) i ze zdrowiem też już lepiej. Mał poleciał do pracy i zostawiła mnie ze strachem że nie dam radyz dziećmi, a teraz... dzieci śpią... jak nigdy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry