reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Bunny czemu odpada? czesto sie zdarza, ze rodzice, majac chlopczyka i dziewczynke, nadaja imiona podobne do siebie, np. Dominika i Dominik, Karol i Karolina, Daniel i Daniela

U nas jesli bedzie dziewczynka to Emilka, chlopak- nie mamy pojecia :p

reklama
Bunny Mam koleżankę która dała starszej córce imię Dominika a młodszej Monika i tutaj jest małe zamieszanie ponieważ przeważnie zawsze każda słyszy swoje imię i obie się odzywają ale w przypadku chłopca i dziewczynki uważam że podobnej sytuacji by nie było. Jeżeli tylko chcecie ze spokojem można się pokusić o podobną "wariację" ;-)

odnośnie zbieżności, mam kolegów 5 braci: Arek, Marek, Darek, Jarek i najstarszy Robert :rofl2: my wczoraj wymyślaliśmy, ale w końcu doszliśmy do Mustanga z Dzikiej Doliny i nadal nic nie mamy

Nie - my mieszkamy w PL w Wawce ale ja pół zycia spedziłam w Deutschland wiec mam pewne upodobania co do imion. Prosze mnie odrazu nie skreslac ;) Bo już słyszałam, ze jak się daje nie polskie imie to już musi byc patalogia, chce się wywyższac i takie tam bzdety.

Nie - my mieszkamy w PL w Wawce ale ja pół zycia spedziłam w Deutschland wiec mam pewne upodobania co do imion. Prosze mnie odrazu nie skreslac ;) Bo już słyszałam, ze jak się daje nie polskie imie to już musi byc patalogia, chce się wywyższac i takie tam bzdety.

:) nie mam zamiaru Cie krytykować, poprostu nie spotkalam sie z takim imieniem nigdy wczesniej i stąd moja ciekawość:)

reklama
Kivinko mojemu "staremu" sie nie podobają takie połączenia imion dzieci. Stwierdził ze jak dzieci urosną to będą miały pretensje. Ja tam sie kłucić nie zamierzam. I tak cud ze podoba mu sie imię Oliwcia bo Oliwier juz nie.

Marcelinka to mnie rozśmieszyłaś :-). Patologia bo imię zagraniczne ciekawe co za babcie takie mądrości prawiły.

Syneczki co do tych podobnych imion to Ci powiem tak. Na mnie w domu często mówią Andzia a moja babcia miała suczkę nazwana na część jej teściowej czyli Wandzia . No i zgadnij kto leciał jak babcia wołała psa :-):-):-)

Do góry