reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Daggy i jak tam po basenie?
Marcik co do basenu to przed nami była grupa mniejszych bobasó i też nikt nie czekał 1,5 h po,a z nami był 4 m-czny Kubuś i wyszli nawet szybciej niż my.Także to czekanie to chyba indywidualna sprawa i jak tam kto uważa tak robi.
Co do ubrań to my mamy takie na 80-86cm lub 12-18 m-cy.Niektóre są ok,niektóre już przymaławe,a niektóre troche za duże zleży od firmy.Wg ostatniego pomiaru Maciuś ma 86 cm,ale jak na moja oko to gdzieś 82 będzie.W sumie jak pokupujesz większe to będzie na dłużej więc nic straconego,ale z drugiej strony to mały chyba tak dużo szybko nie urośnie,więc możesz się też o takie mniejsze gacie choc jedne pokusić,zwłaszcza jak te na 98 dużo za duże. Ja te wieksze gacie podwijam ,a w pasie w większości są dobre ,bo brzuszysko duże:zawstydzona/y:.My mamy niektóre rzeczy które "rosną" z dzieckiem np body 2 pary 9-12 m-cy,a młody śmiga już w nich od 8 m-ca i nadal są dobre aczkolwiek to ostatnie ich chwile.Z drugiej strony w lecie moja mama kupiła ogrodniczki na 18 m-cy i były za małe ,dobre okazały się te na 3 lata:eek: Niektóre rzeczy na 2 latka też są już dobre,także to wszystko zależy od producenta:sorry:Buty tez rozm 22 mamy.

reklama
Madzia przeciez ja pisam, ze to o zimie chodzi (znajac nasz kraj to juz za chwilke), teraz jest jeszcze dosc ciepło.
U nas aktualnie butki 21,5 sa idealne, na zime kupie 22.

Z tym rosnieciem własnie jest roznie, mojej ciółki mały z marca jest juz od Kuby pół głowy wyzszy, a patrzac od poczatku jak rosna to ida mniej wiecej łeb w łeb, tylko moj drobny a tamten grubokoscisty.
Od innej kumpeli mały tez marcowy, prawie rowny z Kubusiem wzrostem, waga duzo ciezszy.
Moj sasiad duzy chłopak, juz 16kg wazy jest z kwietnia 2007 i równo jest poł głowy wyzszy obecnie od Kubusia, dokładnie od uszka wzyz.
I badz tu człowieku mądry :eek:
Szkoda mi kasy aby cos było za chwile za małe:zawstydzona/y:. Jak na wiosne kupowałam 86, aby było na jesien i co rekawy krótkie, spodnie nad kostke :eek:

Wczoraj babka w H&M podeszła do nas i prosiła czy moze przymierzyc na Kubusiu czapke dla swojego 2,5 letniego syna :-p. Pyta ile Kubus ma, to mowie, ze 14m-cy, a ta :szok: :-D. Kupiła ta czape, która na Kubcia była dobra :-D

Aniulka a Macius tez duzy facet w jakich ciuchach teraz smiga?

hej
mój Macio teraz wykańcza bluzeczki na rozmiar 92 więc już kupuję na 98 a spodnie to teraz stanęły w miejscu bo już brzuszek mu "spada" i ogólnie wzrostowo leci w górę więc kupuję na 92 bo w nich pas jest oki ale trochę przydługie to podwijam. Zresztę ja kupując ciuchy nie patrzę tylko na rozmiar tylko wizualnie jak ciuszek wygląda bo juz pare razy niby rozmiarowo było np 92 a już było małe. No a buciki to teraz ma 24 więc na zimę chyba już kupię 25 chociaż z bucikami to też rozmiar rozmiarowi nierówny bo na wiosnę kupiłam w reserved'zie dwie pary butków 24 i w jednych Maciuś chodzi a drugie leżą bo są za duże. My ostatnio byliśmy w właśnie w H&M i chcielismy przymierzyć Maćkowi takie super kalosze ale niestety nasze próby się nie powiodły hehe tzn model nie był w formie zaś będę latała z wymienianiem ehhh

Ostatnia edycja:
Aniulka widziałam te kalosze :-) fajniutkie i tez nad nimi sie zastanawiałam :tak:. Dzieki za odpowiedz, mam nadzieje ze za niedługo zobacze was na live :-), to zobaczymy ile moja chudzizna nizsza :tak:

W H&M sa duze ciuchy chłopiece a obok w kapp ahlu ten sam rozmiar jakby 2 nr mniejszy. Zara tez ma duze ciuszki chłopiece :tak: - kochamy ten sklep :-p

Chciałam ogladac Skazanego na smierc i kicha, Gangsteros zajmuje tv, je owoce i bajke oglada ...

Ale sie ciesze w koncu Gangster bedzie miał ładne fotki huraaaaaaaaa, moj kolega z licemu sie tym zajmuje, napisałam do niego na nk i walnie nam zadarmo sesje huraaaaaa :-):-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Madzia na basenie super!:happy::happy::happy: Domek poszedl sam na gore a my z Olcią i P. na dól...szalala i piszczała z radosci pomimo, ze bałam sie jak będzie bo na 13.30 a Ola zazwyczaj okolo 13 ma drzemke.....i normalnie pływała, nogami tak na żabe.Ale ona od małego uwielbia wode więc sie za bardzo nie obawiałam ze moze byc inaczej :-p:-pA potem padła P. na rekach !zasnela normalnie w szatni -prad jej odcieło :-D:-D
A dzis wogole dzien wrazen, potem pełzała w domku na podłodze, nauczyła sie siedziec sama, no dzien wrazen!!
A jak wy Madziu??
Marcik polecam basenik i tak!!
Ide bo padam na pysk:cool:

Hej Babeczki

Co do ciuszków i rozmiarów to na razie dla mnie czarna magia, ledwo się w tych malutkich mogę połapać... :sorry::confused2:

Daggy ta Wasza Ola to zdolniacha, jak już prawie na żabkę pływa :tak::tak:;-):-D:-D

A mnie w nocy łapały skurczybyki... Takie niebolesne, ale jednak mnie budziły... Brzuch mi twardniał na potęgę i tak ciągnął... Po chwili przechodziło... Spokojnie to przyjęłam, ale kurcze, mam nadzieję że to na szyjkę nie wpłynęło negatywnie...

Na TVNie mówią o świńskiej grypie... Niby nie groźna, ale ja się jej boję, ze względu na Anię... Jest ginekolog położnik, mówi o szczepieniu kobiet w ciąży :szok::szok:

nawet jak się schowam z Anią w domu to Michał przecież będzie jeździł do pracy, na zakupy itd... się normalnie boję :(

Ostatnia edycja:
Czesc :tak:

Amelkowa ja w lecie wykładałam rozkiem i poduszka z łózeczka, cały sie na niej miescił, a potem jesienia i zima spiworkiem :tak:
Trzymajcie sie dzielnie w dwupaku.

Daggy moze sie skusimy na nastepne kursy, zobaczy sie.;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry