reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej
oj dlugo mnie nie bylo i widze ze mam zaleglosci. Na poczatek kciuki za Amelkowa, zeby wszystko poszlo sprawnie i szybciutko :tak:
u mnie sie powoli zaczyna rutyna, mamy pojechaly i zostalismy sami z 2 dzieci, tzn ja z dwojka, bo maz pracuje i to duzo ostatnio wiec czasem tez siadam i placze, no i widze ze nie tylko ja :-)
Patryk jest juz na sztucznym, nie dalam rady jak wisial na cycu non stop, szczegolnie ze od wtorku zaczelam pracowac. Trudno, jak powiedziala mi polozna, zrobilam to co dobre dla calej rodziny a nie tylko dla Patryka, moze jak jeszcze bede miala jedno dziecko to mi sie w koncu uda karmic dluzej:tak:
jesli chodzi o chusty, to ja jestem chusciara :-D bez niej moje zycie wygladaloby marnie :-D o problemach z bioderkami nie slyszalalam, na stronie chustomania .pl sa wszystkie metody wiazania chust rowniez tych od urodzenia, poza tym polozne tutaj w Anglii tez bardzo to chwalily. jak mi sie uda wstawic zdjecie to Wam pokaze jak pracuje kiedy moj synek ma zly dzien i chce byc na raczkach u mamusi :-D

Załączniki

• P1110414.jpg
    P1110414.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Aga zrobiłas co ci podpowiadał rozum i dobrze :tak:. Jak ty dajesz rade juz pracowac :szok::szok::szok: szacun (jak to młodziez mówi:-p) :tak:

Amelkowa :-D:-D:-D rzuciłaś sie w wir dekoratorstwa, a zapomniałaś, ze teraz masz termin porodu ;-):-p. Ania jak widac grzeczna i poczeka na swoją kolej ;-):-)

ide prasowac buuuuuuuuu puki Gangstuś spi, a potem mykamy na 'randke' z małżem Rubi :-D

agnieszka ;-) a takiego malucha wolno pionowo nosic?

anik ;-) to ide o zaklad ze Karolinke rehabilitujecie metoda Vojty - co konkretnie jest malej jesli mozna wiedziec?

Marcik ;-) jeszcze masz chwilke to sie do randki szykuj ;-)

Marcik jesli chodzi o prace to jakby nie mam wyjscia, jesli bym nie pracowala, to Dominik nie chodzilby do zlobka, a wtedy bym chyba wyladowala w jakims zakladzie zamknietym :tak: Tutaj zlobek jest bardzo drogi, a ja wole tez zeby Dominik byl z dziecmi i mial kontakt z angielskim, szczegolnie ze w grudniu wracamy i tyle bedzie mial co teraz sie nauczy :tak:
Rubi ja Dominika nosilam pierwsze 3 miesiace non stop w pozycji pionowej, mial takie mocne kolki ze tylko taka pozycja go uspokajala i to nie zawsze. A gdyby to bylo niebezpieczne to chusty nie bylyby takie popularne jak sa i pedoatrzy by ich nie polecali. Poza tym Patryk ma katar juz prawie 3 tygodnie i tak mu sie najlepiej oddycha:tak:

agnieszka ;-) ja tez wlasnie nosze Monie pionowo (inaczej nie chce panna sie nosic :no:) i cos czuje ze sie to odbije czkawka :-(
slyszalam ze takie maluchy nosi sie na fasolke bo kregoslupiki jeszcze sa za slabe zeby mogly utrzymac cialko...
no i dopiero anik pisala ze jej coreczce chusta najprawdopodobniej zaszkodzila - trza ja przesluchac dokladniej :-):tak::-)

ehhh ciezkie jest zycie rodzica :tak:

Rubi ostatnio odkrylam jak uspac Patryka bez noszenia na rekach, krepuje go w kocyk, tak jak sie robi w szpitalu po porodzie, zeby nie mogl machac raczkami kolo buzi ( czytalam z zaklinaczce dzieci, ze to bardzo rozprasza dzieci jak machaja raczkami kolo buzi) daje mu smoczka, i lekko pieluszka przytrzymuje zeby mu nie wypadl a potem wlaczam suszarke do wlosow i maly zasypia:-D moja siostra wlacza okap kuchenny, wazne zeby cos szumialo :-D

ale w chuscie dziecko jest scisniete na tyle ze nie ma takiego duzego obciazenia na kregoslup a nozki sa podtrzymywane wiazaniem, moze ona zle wiazanie stosowala dla odpowiedniego wieku dziecka ? musze poczytac w takim razie cos na ten temat, no i pogadam z kolezanka ona uzywala chusty dla starszego dziecka i ma juz jakies doswiadczenie :tak:

agnieszka... probowalam ja wiazac ale... byl jeszcze wiekszy ryk jak nie mogla sie ruszac :-(

szukam i szukam jakichs rozwiazan - wszedzie pisza o usypianiu dziecka w nocy ale tu akurat nie jest najgorzej.... a w dzien??? masakra :-(:wściekła/y::no:

reklama
rubi znam to z autopsji, moj Dominik taki byl, do tego sie darl jak opetany, w nocy aniolek :tak: jezeli Monisie cos w dzien gniecie to niestety ale nie chce Cie martwic, watpie ze jest jakis inny sposob niz noszenie na rekach(i tu chusta pomaga) a jezeli to jest to, ze lubi byc na rekach, to musisz ja tego odzwyczaic kladac ja do lozka cierpliwie, jak placze podniesc przytulic i odlozyc, poszumiec do uszka, poklepac po pupci i tak do skutku, ale watpie ze takie male dziecko nie spi i placze bo wie ze wtedy je wezmiesz na rece, wiec pewnie ja brzuszek pobolewa, a najlepsza pozycja to pion, niestety :tak:
a probowalas szumiacych pzredmiotow, jak suszarka, okap kuchenny, odkurzacz albo radio ustawione na szumienie????:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry