Arogo
Fanka BB :)
Magda ja Ci powiem tak: mój Dominik nie sikał do nocnika do dnia kiedy nie zaczęłam odpieluchowywać porządnie, nie wołał, nocnik był bee, a o kupie nie wspomne, robił do gaci i wcale mu to nie przeszkadzało. PO 1 całym dniu załapał, a po 4 już w ogóle nie sikał do majtek. Z kupami było troche trudniej, bo przez nastepne 2 miesiące w żłobku robił w gacie, a w domu wołał. Chyba go to krępowało. I rubi ma racje, żadnych rewolucji przy odpieluchowywaniu, mały musi mieć spokój i odpowiednie warunki. Ja dzisiaj jadę do Bielska, zostawić Ci ta książkę u rubi????
A co do Pań w żłobku to ja myślę że to jest kwestia pogadania z nimi, mi pomagały Panie w Anglii bardzo, w końcu wiedzą, że pracują z dziećmi, które są na etapie nauki na nocnik. Musisz im tylko powiedzieć co mają robić, jak reagować jak się zdarzy wpadka i tyle. Ja bym się żłobkiem najmniej przejmowałą, wystarczy że denerwujesz się samym faktem uczenia Maćka. Daj im w żłobku ubrania na zmiane i zobaczysz załapie szybciej niz Ci się wydaje. A Maciek zna system nagradzania za dobre zachowanie?????
A co do Pań w żłobku to ja myślę że to jest kwestia pogadania z nimi, mi pomagały Panie w Anglii bardzo, w końcu wiedzą, że pracują z dziećmi, które są na etapie nauki na nocnik. Musisz im tylko powiedzieć co mają robić, jak reagować jak się zdarzy wpadka i tyle. Ja bym się żłobkiem najmniej przejmowałą, wystarczy że denerwujesz się samym faktem uczenia Maćka. Daj im w żłobku ubrania na zmiane i zobaczysz załapie szybciej niz Ci się wydaje. A Maciek zna system nagradzania za dobre zachowanie?????