reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Młody powinien zjesc, tak by mama chciała ;-)

o 6 godz - mleko
o 8 godz - cokolwiek na sniadanie - juz pomysły się konczą :-(
o 10 godz - jogurcik
o 14 godz - zupe
o 17:30-18 - drugie danie
o 20:30 kolacje

Za dużo?

A czemu Macius juz nie spi w łózeczku? Ja chce łozeczko tak jeszcze z rok powykorzystywac. Choc młody juz we wrzesniu dostaje nowe wyrko, ale i tak narazie chce aby spał z nami w sypialni w łózeczku własnie :tak:

Młody na widok zupy, która mu dzis serwuje powiedział zdecydowane "NIEEEE" .... nosz :wściekła/y:

reklama
Hiox no niby spoko wasz rozkład dań:tak: Tylko czy między tymi posiłakmi czegoś mu nie dajesz co mogło by go zapchać,nie wiem biszkopty,jakieś ciastka,a może soczki owocowe?
u nas jedzenie wygląda tak :
8 - śniadanie
9.30- przekąska
11.30- zupa
14- II danie
15.30 - przekąska

to tyle w żłobku (ile z tego jest zjedzone to nie wiem,choc panie twierdzą,ze Maciuś pieknie je i karmienie jego to czysta przyjemność:eek: dziwne ,bo w domu to nie bardzo:dry: ,no ale może presja otoczenia;-))
jak przychodzi do domu to je jeszcze:

16 - obiad razem z nami ,jak nie chce to np.danio
19 - kolacja

a zupy to może jesć na okrągło: śniadanie,obiad ,kolacja :-)

A co do łóżeczka to my mamy takie,że można wszystkie szczeble zdjąć i zostaje takie mini łóżko,tylko barierkę dokupilismy żeby nie spadał.Maciek na to mówi leżak-tak jak w żłobku,bo tam maja takie małe leżaczki a nie łóżeczka.

Madzia je coś słodkiego ok raz dziennie tyle dojadania:-(. On jak widzi, ze my jemy to wieje do drugiego pokoju, aby przypadkiem ktoś nie chciał mu cos dac:eek:. On od poczatku nie jadł i tak mu zostało.

Wcisnełam miseczke zupy, teraz mamy przerwe i spróbuje jeszcze troche dac :-p

Ja nie wierze, ze wszystkie dzieci w żłobkach i przedszkolach wszystko jedzą, tak jak Panie twierdzą;-) ... ja nic nie jadłam, a tacie i mamie mowili och ach ja ja pięknie jem ... ściema jak nic :-D

hmmm....
a ja z ciekawości sprawdziłam schemat zywienia niemowląt...taka Monia np. powinna jesć 4-5 posiłków...a Kubuś ma ich 6...

no i czy przypadkiem sprawcą niechcęci do jedzenia nie jest biegająca za Kubusiem mamusia???

Marcik :-) a jakbyś mu np jeden posiłek odpuściła? jak do tego ten wcześniejszy oleje to teoretycznie powinien się na kolejny po tym opuszczonym rzucić jak wygłodniały wilk...

no i psiej zasady nie pamiętasz??? nie chce jeść??? - przegłodzić ;-):-) mi wszyscy wciskali zasadę że jak będę biegała za pieskiem z jedzonkiem to sobie wybrednego niejadka wychowam....jednego tak własnie nauczyłam :-(

tylko proszę mi tu nie krzyczeć że porównywanie dziecka do psa to coś złego...ja się teraz czuję jakbym miała duży miot sznaucerów średnich w domu...ale nawet moja szalona Japonka nie narozrabiała tyle co ma osobista ludzka córeczka Monia :-)

Ja nie wierze, ze wszystkie dzieci w żłobkach i przedszkolach wszystko jedzą, tak jak Panie twierdzą;-) ... ja nic nie jadłam, a tacie i mamie mowili och ach ja ja pięknie jem ... ściema jak nic :-D

a bana kcesz :p pamiętaj kim jest nasza moderatorka :-) ;-) :-D

Ostatnia edycja:
może,ale ja tam wolę wierzyc ,ze jest ok , innego wyjścia nie mam;-)

Też prawda ;-)

Rubi Kubcio ma tak poprawdzie 3 posiłki tylko rozbite;-), to tak duzo:confused:.
A przegłodzenie było stosowane i co .... zero efektu psów Pawłova ... powietrze tez jest smaczne :wściekła/y:.
Ten typ tak ma:cool2: to jest chyba genetyczne :-p

Dwa psy niejadki tez przerabiałam:wściekła/y: ... łyżeczką karmiłam :-p. Te co teraz mam, by konia z kopytami zjadły i były by dalej głodne, zwłaszcza Sosieniek :-D

No chyba bana moge dostac :-p chodziłam do tego samego przedszkola, w którym nasza moderatorka pracuje ;-) ... ale kiedy to było ;-) ... za to miałam inne układy i ja osobiscie sobie bardzo przedszkole chwaliłam:cool2:, jesc nie musiałam, spac nie musiałam :-p żyło się :-p

Ostatnia edycja:
Nie :-p Bo to chłopak musi byc duzi i silny :-p Ja przekroczyłam zawrotne 20kg w 3 klasie podstawówki :-), ale ja to baba mogłam byc szczypior :-p

Dzis zapodaje nocne sprzątanie w mieszkaniu ... uśpie Kubusia i jade ... juz sie ciesze :eek:. A jutro trzeba wstac skoro swit i jechac bo hydraulik i budowlancy przychodza na ogledziny juz ostateczne.

Moj tato ponoc wygrał wczasy na Teneryfie ( z Holiday Inn, all inclusive z przelotem dla 2 osob na tydzien, niby warte 7tys) :szok: ... jak zobacze to uwierze :-p w niedziele ponoc ma odbiór nagrody ... zobaczymy. Tato z happy newsem mi dzwoni to ja grzecznie pytam to co oddajesz vouchera córce i wnusiowi:-), bo i tak za chwile jedziesz do Chorwacji :-p ... to usłyszałam: zapomnij, ty nie masz czasu na wczasy masz remont :-p

Ostatnia edycja:
hej Babki
ależ ja się dzisiaj wku...... Żurkowa nam zleciła badania krwi Maćka no to akurat dziś A pojechał na te badania i później dzwoni do mnie że zapłacił 215 zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:................ no wiecie co? to jest chore!!!!!!!!!!!!!!! no dobra ja nie żałuję kasy dla małego ale żeby zrobić badania dziecku od prywatnego lekarza za tyle kasy??? to chyba trochę dużo no nie???
i jeszcze wczoraj znów załamka bo laryngolog znów dała do zrozumienia, że zastanawia ją zachowanie Maćka :-:)-(( nie jest takie jak powinno hmmmmmmm) i mamy problemy z lewym uchem, mały gorzej słyszy ( o ile w ogóle słyszy ) na to ucho
ja się chyba załamię.....

Ostatnia edycja:
reklama
Aniulka masakra ile kasy :szok: to na co to badanie było?
Z uszkiem na 100% będzie ok, nie martw się :tak:

Ja własnie wrociłam z nocnego sprzątania :-p. Spoko nikt nie pukał czemu odkurzam o 1 w nocy :-D. Lece spac bo o 6 musze wstawac :eek:. Własnie Kubus coś nawija z sypialni, nawet nie ide zajrzec bo jeszcze go całkiem rozbudze, chyba wyczuł, ze matka do domu wparowała :-p bo przeciez on w nocy nie wstaje.

Do góry