reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej kobitki
Ja tez się szykuje do powrotu do pracy, ale tylko na 4 godzinki, do mojego P. , zobaczymy czy sie nie zabijemy :)
Temat żlobka tez u nas na topie ale narazie mama zostanie z Olą. Ona jest bardzo "mamowa" wiec nie wiem jak to będzie ze żlobkiem....
W poniedziałek ma byc pogoda nieszczególna więc kto chętny zapraszam na kawkę i moze ( jak się mi ochota uzbiera to na ciacho)...byle nie ok. 15 bo Ola idzie spać :-):-):-)

reklama
hello :-)

jaka ja dziś wyspana... Monia kaszle jak stary gruźlik :-( w nocy co chwilkę budził ją kaszel na zmianę z burzą :-( od 3:00 w zasadzie nie spałam a teraz jak R sie obudził i miał jej przypilnować to babsztyl zamiast się pobawić łaziła dookoła łóżka i jęczała...

teraz obchodzi dookoła stolik i wyraźnie intryguje ją ten dzyndzel wystający z lapka ;-)

do lekarza z nią chyba nie mam po co iść bo byłam już 2 razy i ponoc mam zdrowe dziecko, mogę z tym dzieckiem na dwór chodzić i w ogóle...takie zdrowe ze zaczyna się dusić...
w poniedziałek pójdziemy do naszej przychodni...

mam nadzieję, że Monia będzie mogła zostać z złobku na cały dzien juz 1 września bo ja wybrałam cały urlop i zostały mi 2 dni opieki tylko w tym roku...

zmykam bo jestem wlasnie molestowana cyckowo ;-)

Czesc,
Dziewczyny napiszcie mi w co się podaje szczepionke na pneumokoki? Musze dziecku rano plasterek nalepic i nie wiem gdzie.

mła :-) ino najpierw muszę się chyba zaturlać do lekarza sprawdzić ten kaszel bo nie chcę nikogo zarazić...

dam znać na którą się zarejestruję do lekarza :-) z ZMW na malinkę to już rzut beretem ;-)

byłyśmy dziś u dziadków i muszę stwierdzić że Monia była bardzo grzeczna ;-) rozbawiła wzystkich jak dzwoniła do taty za pomocą...własnych jeansów :-) :-D

teraz śpiocha ;-)

Daggy ;-) ja chyba odpadnę z tej kawki :-( do lekarza dopiero na 15:00 nas zarejestrowano :-(

no ale mam jeszcze...37 dni wolności to Cię kiedyś nawiedze :-);-)

No jestem nareszcie:tak:
Hej!
i odrazu Aniulka Cię pocieszę,bo mój Maciek mówi dość wyraźnie K***a,a i ja pierd**e mu się zdarzyło:szok: My sie staramy przy nim nie przeklinac,bo ten wszystko wylapuje,ale ostatnio go przylapalam na balkonie jak wola do robotnikw na dole "ej,panowei!" oni tam kafelki ukadali i rzucali ku**ami ostro,a on za nimi:wściekła/y: I tez mi wstyd,bo jestesmy na placu zabawa a ten "k***a k***a" krzyczy:zawstydzona/y: To samo w zlobku. Niw wiem czy nie reagowac czy co robic:confused: jak on mowi ku**a to ja mu ,ze "ma byc krowka" :sorry2:

Rubi,Amelkowa dacie rade,wiem ze to bedzie stres,bo i wy w nowej sytuacji i dzieciaki,ale ja przynajmniej powiem szczerze,po powrocie do pracy odpoczelam.Pierwsze dni tez sie stresowalam,ale nie praca ( a w sumie nowa),tylko tym jak tam Macius w zlobku,ale po dwoch tygodniach mi stres minal i teraz jest luz.zdarza sie,ze sie nudze to i po necie moge polazic i z kolezankami pogadac,bo wczesniej jak dzik siedzialam w domu i takie wyjscie do ludzi strasznie mi duzo dalo.Nie martwcie sie,bedzie dobrze!

Hiox moj Maciek spokojny? zartujesz chyba;-) przy obcych to tak,ale w domu nie do ogarniecia.Poza tym wlasnie w Bajlandii zauwazylam,ze sam potrafi sie czyms zajac -chodzi mi o nowe miejsce,bo w domu to sam sie tez bawi i juz nie jest taki dziki w stosunku do obcych (to akurat strasznie bylam zaskoczona,ze z ta dziewczyna animatorka siedzial i klocki ukladal,a nie uciekl do mnie:szok:) i z dziecmi tez potrafi sie bawic,ale tu akurat starsi go bardziej interesuja jak np.Dominik od Agi czy Jas Rubi.Mysle,ze to jego zachowanie to duza zasluga zlobka:tak:
Generalnie mlody juz sie obcych prawie wcale nie wstydzi,nawet czasem cos zagada,tak jak ostatnio przyszli nam robic kafle na balkonie a ten do nich "kawe chcesz?"
I Daggy widzisz,jakos z tej niesmialosci powoli wychodzimy a bylo kiedys tak jak i u Was teraz,ze min godzina na przystosowanie sie do otoczenia i tylko mama

I dzisiaj musze pochwalic mojego syna,bo chociaz nie dal mi pospac,ale za to zrobil siuiu do nocnika w nocu - sam powiedzial,ze chce na nocnik i rano pielucha byla suchutenka:tak:

dobra trzeba cos popracowac,bo biurko mam zawalone:-p

reklama
daggy, o której ta kawa ;-) to ja bym się na chwilke wyrwała zobaczyć jak mieszkacie ;-) tyle się nasłuchałam ostatnio :-D;-) a przy okazji podjade sobie do dr L po recepte na mleko ;-)

edit: no i ciotka klotka ze mnie, nie pogratulowałam Maciusiowi siku na nocnik:zawstydzona/y: BRAWO o by tak dalej;-)

Ostatnia edycja:
Do góry