reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

no to ja dodam jescze fajnego dr Rachwalskiego = też pracuje w szpitalu i przyjmuje w Medremie i na Fieldorfa w medycynie rodzinnej. Prowadzi moją drugą ciążę, robił mi cc przy Karolci i jest niezły w usg - polecam szczerze

daggy - nooooo niezłe to mieszkanko :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: bomba szkoda tylko że jeszcze 2 lata :sorry2: ja tez jestem podniecona bo jadę zaraz oglądać płytki hihihihihihi i mebelki do maszego mieszkanka :-):-):-) ma być oddane w marcu i już nie mogę się doczekać :tak::tak::tak:

dziewczyny czy wy pamiętacie gdzie można nauczyć się wiązać chustę?? Wiem że już kiedyś o tym była mowa ale kurcze tak mis ie nie chce grzebać w starych postach - może któraś z was pamięta?? :-);-) będę wdzięczna

dziś moja niunia zrobiła mi niezłą jazdę w nocy od 1 do 3:30 była faza przytulanek i oczy szeroko otwarte :sorry2::sorry2::sorry2:
przez to wstałyśmy o 7:45 - jak nigdy :-) fajnie się tak wstaje późno hihihihi
lecę zrobić sobie herbatkę paaaa

reklama
Ja ostatnim razem byłam i dr Piątkowskiej ,bardzo sympatyczna kobieta,ale u niej tez podobno teraz za wizyte 100zł:szok: a moze ja jestem zacofana i wszędzie teraz takie ceny:confused::zawstydzona/y:
ja też chodzę do dr Piątkowskiej-rewelacyjna kobieta, w gabinecie możesz siedzieć tyle, ile potrzebujesz, ona nigdy nie patrzy wymownie na zegarek, nie czuje się dystansu lekarz-pacjent:tak:

Hej kobitki!

Dzięki za rady co do gina.Ja chyba jedak wolę iśc do kobiety:zawstydzona/y::-p,ale nie wiem jeszcze się zastanowię,bo podobno tam na Damrota jest jakiś super lekarz,może właśnie ten co Amelkowa poleca:tak:

Anik wy już wybieracie kafelki???:szok: A my jeszcze nic:no: Jak macie w umowie,kiedy ostateczny termin oddawania mieszkań? My mamy koniec kwietnia,ewentualnie koniec czerwca przy niesprzyjających warunkach meteo,które mogą opóźnić prace z betonem,jednak z tego co widziałam to wszystkie takie roboty już skończone więc mam nadzieję,ze będzie to jednak kwiecień.Z resztą mój K dzwonił ostatnio do Baja i dopytywał kiedy mieszkania będą gotowe i powiedzieli mu ,że marzec-kwiecień:tak:YYY to moze my też zaczniemy się za czymś rozglądać:sorry2:
Daggy no super ta chata:tak::tak::tak:Trzymam kciuki,żeby się wcześniej coś zwolniło.

A ja dzisiaj z młodym w domu:baffled:
Kurde od przedwczoraj ma gorączkę,no nie cały czas,ale co jakiś:baffled:Byliśmy wczoraj w ambulatorium ,babka obadała i nic nie ma,wszystko czyste,ale ,ze wczoraj jakieś takie kupy podejrzane,więc może to od żołądka.Dzisiaj kupa normalna,wymiotów wcale nie było,a gorączka znów się pojawiła i to 39 stopni.Nie wiem co za cholera:no:Mamy dzisiaj wizytę o 15 w swojej przychodni.Ja obstawiam zęby,ale nigdy wcześniej nie było tak wysokiej gorączki przy zębach i nie utrzymywała się tak długo:dry:
Oby wszystko było ok.
Szkoda tylko,że młody do żłobka nie poszedł,bo mieli robić zdjęcia do kalendarza:-(
A w piątek też nas ominęła zabawa karnawałowa,szkoda że wcześniej nic nie wiedzieliśmy,bo Maciuś był już zdrowy i mógł iść:-(

Witajcie dziewczyny.
Czy któraś z Was została skierowana przez lekarza prowadzącego ciążę do szpitala w celu oceny dobrostanu płodu? Jestem w 34 tygodniu, z ciążą wszystko ok a moja lekarka (dr Żwirska) mówi, że ona kieruje wszystkie swoje pacjentki na 3 dni do szpitala. Wydaje mi sie to dziwne, skoro wszystko jest w porządku. Podobno zrobią mi tam bardzo dokładne usg, ktg i inne badania.
Ja tak nie cierpię szpitali brrrr
Słyszałyście o takich praktykach lekarzy?

Anik, my wstajemy ok 9, a czasem nawet 10...:-):-).....
Madzia zdrówka dla Maciusia!
Amelkowa o której się u nas stawicie? Co bym zdążyła się ogarnąć....godzina mnie obojętna choć wolę nie z samego rana a Ola śpi od 13 ale i tak na balkonie więc spoko....:-):-)
Kejcik pierwsze słyszę o takich praktykach jak jest ok to poco do szpitala???

daggy to wy macie po prostu bajecznie :-):-):-) moje dziecię budzi mnie bez względu na to czy to weekend czy nie około 6 :szok::szok::szok: i nie ma przebacz :no::no::no: trzeba się bawić :happy2::happy2:

Amelkowa - dzięki za info jakbym nie dotarła do zgłoszę się do was dziewczyny bo ta kieszonka to takie wiązanie gdzie można dzidzię od samego porodu nosić czy dopiero po jakimś czasie?

Madzia - my jeszcze też nic spokojnie ale ja mam w pracy taką napaloną koleżankę która już meble zamawia pod wymiar :baffled::szok: i płytki ma już zamówione więc żeby nie być taką najgorszą to stwierdziłam że póki mam jeszcze siłę chodzić po sklepach to się przejadę i zobaczę co jest hihihi wiesz ja za miesiąc to już nie będę się w stanie ruszyć a później to tymbardziej. Natomiast jak zostawię wybór męzowi to lepiej nie mówić on po prostu wejdzie i kupi :dry::dry::dry::szok::szok::szok: jemu to prawie wszystko się podoba więc sama rozumiesz tu potrzeba kobiecej ręki :-);-);-) a w umowie to mamy odbiór w marcu i tak jak ty do końca czerwca gdyby coś :cool2: słyszałam że najprawdopodobniej będzie obsuwa z patio i placem zabaw :dry::dry::dry: trochę szkoda bo już myślałam że będę się wietrzyć z dzidziolkami :happy2::happy2::happy2:
i trzymam kciuki żeby z dzidziem wszystko było ok i żadna choroba się nie przypętała :tak:;-)

Hej!
mama Niki witaj!!!!
Anik ja wiem ,ze to kosmiczna pora do wstawania,ale nie narzekaj.Ja narzekałam,że tak wcześnie młody wstaje,to teraz pobudka jest o 5.30, czasem o 5 ,albo 5.15:szok::szok::szok: To predzej niż mi budzik wyje:baffled: a no i w twoim stanie,to ja tez już bym co sie da wybierała,bo później jakby m miał wybrac,to ja sobie tego nie wyobrażam:sorry2:A z tym placem zabaw to mam nadzieje ,że do lata sie wyrobią co byśmy mogły z dzieciorkami wychodzić. A jeszcze ,jeśli mogę zapytać to z której strony macie mieszkanie?

Macius zdrowy jak ryba niby,pomijając mały katarek.Niby,bo gorączka nadal jest:dry:Obadany dokładnie przez dwóch lekarzy wygląda na zdrowego,ale tylko żesmy wrócili z przychodni,a już go gorączka rozłożyła:baffled: Obstawiamy zęby.
Dzisiaj do żłobka poszedł,bo rano goraczki nie miał,ale siedze jak na szpilkach,bo mogą w każdej chwili zadzwonic,że trzeba po niego jechać:no::baffled::dry::wściekła/y:

Witam
Madzia trzymam kciuki, zeby Maciuś był już zdrowy :) My czekamy na dr Latawiec, ciocia ma mi ja przywieść koło 4 i ona zadecyduje czy idziemy do szpitala czy nie :-( oby nie :unsure:

reklama
Aga to ja również trzymam kciuki za pozytywna dignozę!
Ze żłobka nie dzwonili,uffff:tak: Czyli chyba wszystko ok.
Jade zaraz po młodego.

Do góry