reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ewuniaf ;-) cen obecnych nie znam...ponad rok temu za wizyte brala 80zł.
testy robila Jasiowi przy pierwszej wizycie o ile dobrze pamietam... na pierwsza wizyte kazal tez przyniesc wyniki morfologii, 3 razy badanie kalu w kierunku pasozytow i to chyba wszystko...bylas na www? moze tam podaje co i jak...

aha...no i zeby testy zrobic to nie moze byc dziecko na lekach typu zyrtec, singulair, wapno, witamina C, nie powinno pic sokow i jesc owocow tydzien przed badaniem... no ale to wiesz wiec co sie tu produkuje ;-)

reklama
No tak to wiem ze nie moze być na lekach na co najmniej tydzien przed wizytą.... Ale nie wiedziałam ze znów musze robić pasożyty i morfologie... Ech dopiero co michałowi robilam a tu jescze Kasie trzeba załatwić.... Michałowi badanie kału zrobiłam ale Kasi nie..... Kurcze ze tez zawsze o czyms zapomne..... a na ich stronie cennika nie ma i o przygotowaniu do wizyty tez nic

Dziewczyny jestem po HSG- wszystko w najlepszym porządku i jak na drugą wizytę u dr Tomali wGMW jestem bardzo zadowolona. Fakt, że badanie nie było przyjemnością, ale dr nadgonił samymi przyjemnymi słowami i super podejściem!!!!

sylha ;-) witaj na plotkach ;-)

najwazniejsze ze jestes zadowolona z gina ;-) mam nadzieje ze doczekacie sie dzidzi ;-)

Witam w piątkowy deszczowy poranek!!!

Sylha super że już po badaniu i że dr zrobił dobre wrażenie:tak: Też trzymam kciuki za to żeby udało wam sie zafasolkować!!!!

Rubi co słychać??? Ja dzisiaj pedze szczepić nowonarodzone:-D boje sie troche- to pierwszy dzień praktyki!!!

MIłego dnia zycze wszystkim!!!

Cześć Dziewczyny.
Sylha trzymam mocno kciuki!!!
ewuniaf dzielnego masz synka. Super, że tak dobrze to wszystko znosi.
My już po badaniu TSH. Z wyników jestm b. zadowolona. TSH spadło 2,85 na 1,42 i po cichutku mam nadzieję, że obniżona nam dawkę hormonu.
Ale, żeby nie było tak fajnie to znowu czarne chmury nad nami zawisły. Wczoraj dzwoniła do mnie dr S... z poradni dla wcześniaków z wynikami ostatnich badań Kuby. Wit. D3 w normie, ale b. niski poziom fosforu, powinien być 4 a jest 2. Musimy skonsultować te wyniki z endokrynologiem i ewentualnie powtórzyć badania. Jedna z mam z wątku wcześniaków skonsultowała te sprawe ze swoją znajomą lekarką z IMiDz. W poniedziałek powtarzamy badania. We wtorek endokrynolog. wystrachana jestem ogromnie i nastawiam sie na ewentualną konsultację z innym endokrynologiem. Pytanie tylko z jakim? W opolu z nam tylko dwóch: dr Szczepanik do której my chodzimy i dr Kania. ewuniaf a może ty znasz jakiegoś, bo jeżeli dobrze wywnioskowałam to obracasz się w kręgu medycznym;-) Boję się, że to może być coś z nerkami :-(

Hej dziewczyny, ale dzisiaj pogoda do.....ja jeszcze jestem trochę boląca, ale jakoś daję rady może i pogoda ma na to wpływ?!?a to miał być tylko ból miesiączkowy- moja miesiączka to pikuś w porównaniu do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!:confused:
Kamea ja też niestety nie znam żadnego takiego lekarza- pogrzeb w internecie, zapytaj się lekarza pierwszego kontaktu....
PS gdzie na Bolko jest jakieś kąpielisko nowe???:baffled:

ewuniaf ;-) i jak poszlo?

Kamea ;-) nie pomoge...chociaz...sprawdz dr Tabora - Ciszewska... na Pl. Teartalnym przyjmuje...

sylha ;-) to kapielisko to sie chyba tylko Bolko nazywa - jest gdzies za Nutricia...

a my dzis na nocne zwiedzanie zoo idziemy ;-) pelerynki gotowe, latareczki gotowe ;-) co prawda dzis mnie olsnilo ze Jasiek nie ma kaloszy..ja tym bardziej ale co tam...licza sie emocje :-D

reklama
Hej!!!

Nie miałam dziś czasu na pisanie wybaczcie mi...

Kamea nie znam osobiście ale słyszałam o Dr Joachimie Negaczu. Wiem ze przyjmuje na Ozimskiej w specjalistyce. Nie wiem czy jest dobrym endokrynologiem dzieicecym. Słyszałam zarówno bardzo dobre jak i złe opinie....

Rubi przyjemnego nocnego zwiedzania zoo!!! Mam nadzieje ze dzieciaki bedą zadowolone i zobaczycie tapira!!!!

Szczepiłam!!!! Wiecie co ja chyba powinnam jednak pracować na noworodkoch :) Ja jestem naprawde szczesliwa przy maluchach!! :)

Spokojnej nocki wszystkim życze!!!

Do góry