reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Pewnie, że przeżyjesz. Jak taki łakomczuch jak ja przeżył, to każdy inny też;-) Masz rację, lepiej stopniowo wprowadzać nowe produkty, bo wrazie gdyby maleństwo czegoś nie tolerowało łatwo to wyeliminować. Rozsądna mama;-)
A imię już wybrane? Mnie strasznie podoba się Weronika i Madzia. Jest bardzo mało żeńskich imion, które mi się podobają, męskich mam więcej opcji.
Idę ubrać Kubę, bo K. zabiera go do babci i wracam.

reklama
Nad imieniem wciąż pracujemy, tzn. stoimy w miejscu chociaż... (nadal 6 propozycji damskich, zero męskich)
... właśnie M po pracy wpadł-zjadł-wypadł :no::-D, ale na odchodnym pogłasiał brzuszek (co nie jest u niego na porządku dziennym :sorry2:) i mówi, że do niedzieli będziesz mieć imię. No i rzucił, że może być nawet Elena i tak będzie wołał pod warunkiem, że on wybierze imię dla chłopca (oczywiście też takie z aprobatą) - to mi nawet pasuje - ostatecznie dzidziuś zdecyduje (w sensie jakiej płci się urodzi).

Aha - Madzia to kuzynka M (i nasza ulubiona sąsiadka tez Magda) i jej córka Małgosia (typ M, ale wiadomo - odpada); z kolei Weronika to nasza dobra znajoma, coś prawie jak dalsza kuzynka M, więc też niekoniecznie... Choć imiona ładne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
K. też nie był za bardzo za Jakubem (a ja od zawsze marzyłam o takim imieniu dla syna), ale jak zobaczył mnie przestraszoną i zapłakaną w szpitalu to tylko zapytał jakie wybierzemy drugie imię.

No w sumie ciekawa jestem, co z tego będzie - się dowiemy niebawem...

No i znowu mam wieczór, z którym nie bardzo wiem , co począć... Może bym tak poczytała, zanim mnie bibliotekarka zacznie ścigać, bo wzięłam w grudniu nowość i miałam szybko przeczytać (bo czytam w sumie szybko), ale to trzeba jeszcze ją otworzyć zamiast na bb siedzieć :-):-p

Jakiś czas później.....

Biorę tę książkę, albo tv włączę (o ile jest oglądalne, bo z tym u nas różnie bywa)...
Jutro raczej mnie nie będzie...

Więc życzę Wam milusiego weekendu - odpoczywajcie sobie, a ja się pewnie zamelduję w niedzielę ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hello,
U nas kino nie wyszlo...poniewaz nie mamy drukarki, to vouchery mozna bylo wyslac sms-em na swoją komórkę i pokazać kod w kinie, tak zrobilismy, przychodzimy a w kinie nam mowią,ze oni tego nie przyjmą, tylko wydrukowane kupony...wscieklismy się...nie mielismy czasu zeby cokolwiek zalatwic...wkoncu polazilismy, poszlismy do znajomego, i pojechalismy po mlodą.

Dziś piękna pogoda...śmigamy na bolko, spacerować się.

ona szkoda, że z tym kinem nie wyszło - wściec się można, bo skoro piszą, że można sms'em a potem nie można, to to nie uczciwe, moim zdaniem...

A my za to wczoraj spędziliśmy fantastyczny wieczór - uśmialiśmy się do łez, co nie miara - dawno się tak nie ubawiłam.

A dziś powitała mnie piękna pogoda z samego rana i zjedliśmy z M wspólnie śniadanko (które on przygotował), co zakrawa u nas w sumie na święto - no cudownie po prostu jest. I na popołudniu szykuje nam się w końcu decyzja co do imion - ależ się cieszę :-D

No to dużo słonka i dla Was :-):-):-)

No cos się ruszyło :-),
Myśmy dzisiaj też wykorzystali pogodę na maxa :-) i sezon quadowy został otwarty- mi co prawda zostało tylko podglądanie co chłopacy wyprawiali- ale mi to wystarczyło :-)
Ona- kurde wściekłabym się normalnie, przecież jak tak wolno zrobić to nierozumiem dlaczego tego w kinie nieakceptowali?!?!?BARANY!!!No ale jeszcze chyba te vouchery możecie nadal wykorzystać?

a wiesz co..niewiem czy są aktywne jeszcze...pewnie tak..zadzwone jutro do glownego Heliosa i pogadam.

jutro mam ambitny plan pojscia do Karolinki w celu zakupu butow dla Gosi na wiosnę..oby pogoda dopisala.

reklama
No to ich pogoń o tą akcję z SMS i się pożal- może Ci gratisowo zaproszenie na inny film dadzą w ramach rekompensaty za nieudany wieczór i darmowy przyjazd :-). Kuzynka M zawsze dla małej buty w Diechman kupuje....

Do góry