reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u ginekologa.

właśnie wracam od ginki jednak postanowilam zmienic lekarza
okazalo sie ze brakuje mi dwoch badan jutro lece je zrobic
a poza tym malutka juz sie pcha na swiat
musze leżeć i leżeć bo inaczej urodze a to by bylo tyroszke za szybko
pezpisała mi Fenoterol
mam nadzieje ze mi przejdzie
a poza tym z dzidzia oki nadal dziewczynka waży 2100 i leży juz tak jak powinna głowka do dolu :)

reklama
Koga glukozę możesz kupić w aptece, tylko żebyś wiedziała ile. to są grosze ale mnie wkurza, że w laboratorium ( przynajmniej u nas) każą sobie płacić trzy razy tyle co w aptece. poza tym nie wiem jak jest u Was, ale ja nauczona doświadczeniem zabrałabym ze sobą jednorazowy kubek na tego "drinka"- ostatnio mi dali w takim pojemniku (nie jednorazowym) -że mdłości miałam od samego patrzenia.
Ja dla własnego spokoju zrobiłabym sobie na Twoim miejscu badanie moczu. zwykle zalecają je ciężarówkom robić co miesiąc, bo jak się coś dzieje to zwykle od razu widać,,,

kasiulka qurcze to uwazaj na siebie!! a co wlasciwie sie stalo?? bo moze cos przeoczylam :p byly jakies objawy tego ze lekarz stwierdzil ze malenstwo sie spieszy?? cos sie dzialo?

koga pisze:
ja byłam w poniedziałek u gina i jakoś tak: on niemrawy, ja niemrawa i wiele z tej wizyty nie wyszło
zaskoczył mnie tylko tym, że posłuchaliśmy bicia serca :)
mam zrobić to badanie cukru - no i nie wiem czy jak się idzie ze skierowania to też trzeba sobie własną glukozę kupić, czy mi dadzą???
a na badanie moczu mnie nie skierował - słusznie???? (miałam dotychczas tylko jedno)
następna wizyta na 13 lutego - nie za poóźno???????????
Koga - co jak co ale badanie moczu powinnaś robić co miesiąc;

koga ja kupiłam glukozę 50 g , zależy który test robisz jak pierwszy to pewnie 50g jak następny to pewnie 75 ale raczej 50

zwykle się mówi że badania teraz co 2-3 tyg jak pisze azik

a mocz ja mam badany co miesiąc

kasiula jakich badań Ci brakuje????????/
a isoptin z fenoterolem dostałaś????????

Czy Wasi ginowie wysyłają Was już na KTG??
Jutro mam ostatnią wizytę w gabinecie a kolejne od przyszłego tygodnia w szpitalu i to co tydzień.

Mój wczoraj powiedział, że na ktg mam przychodzić od 37 tyg.; serducha słucha w gabinecie raz w miesiącu

dzięki dziewczyny!
coś lewy ten mój ginekolog :(
może chce dostać w łapę????? albo myśli, że chodzę jeszcze gdzieś prywatnie???
zrobię sobie to badanie moczu na własną rękę, jeszcze coś powinnam sobie zrobić?

reklama
A co masz juz zrobione?
Mój generalnie co miesiąc zleca morfologię, mocz i glukozę (ale nie obciążenie tylko na czczo). Teraz kazał zrobić jeszcze WR.
Grupę krwi masz? na papierze?

Do góry