reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Część dziewczyny :-)

składam wam serdeczne gratulacje :tak:aż nie mogę uwierzyć że już pojawiły się mamy luty 2009 pamiętam jak sama się zapisywałam do mam luty 2007 a teraz moje dziecko ma już 1,5 roczku :szok: jejku jak ten czas leci :-D

Duzo zdrówka dla was i maleństw i dużo sił :tak:

reklama
Witaj Sylvia masz termin na dzień urodzin mojego synka... szczęśliwa data :-)

A ja wczoraj trochę poszalałam z mężem i mnie brzuch dziś boli :-(

Piszecie że bierzecie feminatal.. mam prawie całe opakowanie do oddania (bez kilku tabl) kupione w czerwcu tego roku, kupiłam na ciążę opakowanie 60szt. a endokrynolog powiedziała że mam nie brać jodu (który jest składnikiem tych witamin) może któraś chce, to jej prześlę.

Miłego dnia wszystkim życzę

Sylvia tez mam termin na 19.02 :-)
Byłam wczoraj u lekarza i maluszek ma się dobrze:-)
Dziewczyny używacie już kremów na rozstępy??? W poprzedniej ciąży używałam Elancyl, wydałam mnóstwo kasy, a rozstępy i tak się pojawiły. Pośładki mam całe w prążki:wściekła/y:podobnie biodra i piersi,tylko brzuch ocalał. Teraz kupiłam Mustele i znowu wydałam majątek, ciekawe czy rezultat będzie podobny.
Miłego dnia wszystkim:-)

Witam nową lutówkę

Ja z wit. biorę tylko folik jak na razie mam bardzo dobre wyniki krwi i nie ma potrzeby jeszcze na dodatkowe witaminy ale pewnie zacznę je później brać. w poprzedniej ciąży brałam więc teraz też będę ale dopiero wtedy kiedy lekarz zaleci.

Ten krem ma taką lekką konsystencje i bardzo łatwo się wsmarowuje i wchłania

golimek ja w poprzedniej ciąży też wydałam masę na kremy z apteki i nic to nie dało więc teraz używam tylko oliwki dziecięcej codziennie po kąpieli

antar oj to rzeczywiście zjadłaś same ciężkie rzeczy. ja gdzieś czytałam żeby raczej nie jeść w ciąży grzybów i właśnie serów typu feta ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było:no:

Wspaniale się czyta wiadomości jak nasze maluszki rozwijają się cudownie oby tak dziewczyny do lutego tego życzę wam i sobie.:-)

Acha i mam taki pomysł do moderatora oczywiście jeśli wszystkie się zgodzą. żebyśmy utwprzyły liste z naszymi numerami tel (można zrobić jako wątek zamknięty) bo nie wiem jak wy ale ja zaczynam martwić się o Mitsu bo nie ma jej długo a tak by można było do niej smska napisać jakby był numer. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

witam w czwartkowe przedpołudnie..ja mam dzisiaj doła..ten wyjazd mojego męża tylko pogłębia moją chandrę:(
_Dorotka_ jeżeli ten feminatal nie jest Ci potrzebny to mogę go od Ciebie odkupic:) i tak miałam leciec po niego do apteki:) ja do tej pory brałam Feminatal 800 ale jak wykończę opakowanie to mam się właśnie przerzucic na Feminatal N:)więc napisz mi cenę i wszystko co potrzebne do przelania kasy na priva:)
jezyk ja też jestem za tym aby gdzieś umieścic nasze numery telefonów (najlepiej na zamkniętym wątku). Ta długa nieobecnośc Mitsu też mnie martwi:(
Pozdrowienia z pochmurnego Gdańska..

08_07_2008_25_12_2007_48.png

Dzien dobry Lutoweczki :-)

Witam wszystkie nowe mamy na naszym forum i zapraszam do dyskusji chociaz szczerze mowiac ja do wylewnych nie naleze :-p ale za to codziennie nalogowo podczytuje co piszecie, jak sie czujecie jak po wizytach u gin.:sorry2:

golimek ja bede uzywala na rozstepy Ziajki Mmamma czy jakos tak i ten krem jest do 4 miesiaca ciazy i powiem ze nie zbyt drogi a slyszalam od paru dziewczyn ze nawet stare rozstepy po nim bledna. wiec zobaczymy- a w poprzedniej ciazy nic nie uzywalam i prawie do konca zadnego rozstepu nie mialam a w dzien terminu Zuzia jakos sie tak odrocila ze mi wypchnele z jednej strony nogi i taka malutka pajeczynka powstala ktorej na szczescie prawie w ogole nie widac:sorry2:

Anatar uwazaj na to co jesz bo takie przejedzenie w ciazy nalezy do srednio milych :baffled: ja tak samo w pierwszych tyg tak mialam ale teraz jakos sie unormowalo - na szczescie :-p. a z psem to mialas przygode

jezyk
tez jestem za nr telefonow ale jak wspomnialas na watku zamknietym

a co do witamin to ja narazie biore (albo i nie jak zapomne) folik a pozniej mam takze Feminatal. w poprzedniej ciazy go bralam i dlatego tez teraz sie zdecydowalam.

jezyk- ja podobnie używam oliwki (Bambino)- jak jest dobra dla Maleństw to nie powinna zaszkodzić i mojemu :-) ale powoli myślę o Fissanie, takim z apteki, koleżanka używała, trochę gdzieś o tym czytałam, średnio drogi, może za jakieś dwa tygodnie jak skończy mi się oliwka to kupię... któraś z Was tego używała kiedykolwiek?? a może jakiś inny balsamik się nadaje? ciut boję się jakiś takich typu Dove czy Garnier- żeby ta chemia dzidzi nie szkodziła...ale ładnie pachną, skubane i nieźle nawilżają skóre... sama nie wiem... a mój ginekolog- mężczyzna- raczej niewiele wie na ten temat :-D:-D (choć faktem jest- też ma duuuuuuży brzuch ale nie posądzam go o troskę o rozstępy :-D:-D )

telefony jak najbardziej tak, tylko dyskretnie :tak:

miłego dnia, Mateczki :rofl2:

reklama
Dobrze żebyśmy miały kontakty tel ale jednak jestem za nie publikowaniem ich w żadnych wątkach. Powiem tak, z doświadczenia wiem, że wystarczy jak dwie czy trzy dziewczyny mają numery (potem przy radosnych nowinach wiadomo komu pisać smski ;-) Więc rozumiem, że Jeżyk jest chętna ja mogę być druga i niech się zgłosi jeszcze jedna i wtedy te z nas które będą chciały wyślą wiadomość na priv z nr tel do tych trzech zaufanych babeczek, a one w podzięce podadzą w wiadomości zwrotnej swoje które wpiszecie w swoje phoniki...Ktoś jest przeciw? ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry