reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Krew oddaję raz na dwa miesiące, a mocz muszę co miesiąc.
Jutro idę na glukozę i tak jak nie bałam się jej - to ewelinka i larkaa napędziły mi stracha jej smakiem :-pNie przepadam za bardzo za słodyczami (raz na miesiąc mam ochotę) więc boję się, że coś nabroję...
A włosy mi się poprawiły. Już nie wypadają garściami, ale nie zauważyłam żeby były jakieś fantastyczne i lśniące. Ale za to paznokcie mam z betonu :D

reklama
ardzesh Powodzenia jutro

ja mam odwrotnie :) włosy wypadaja mi garsciami a paznokcie sa po prostu idealne :D nigdy w zyciu takich nie miałam. Twarde, nareszcie dlugie :D i białe!!!! <jupi>

Paznokcie też mam cudowne, nic się z nimi nie dzieje, nie ważne ile się nasprzątam, namyję naczyć czy napelę w ogródku. Niestety jak urodzę wiem, że mogę zapomnieć o długich i mocnych paznokciach.

golimek ja zawsze miałam problem z paznokciami, ale doszłam z nimi w miarę do ładu przed ciążą. Zaczęłam jeść witaminę A+E i malować. Jak nie próbowałaś jeść witamin to spróbuj po porodzie. Nie pomaga to od razu, na efekt nie pamiętam ile czekałam, ale jakiś czas. Przerywałam jedzenie witamin na miesiąc, półtorej i znów przez miesiąc i paznokcie miałam rewelacyjne.

Ja też mam cudne włosy. Abstarhując od tego że nie wypadają i są grube, to jeszcze tydzień mogę ich nie myć a są dalej świeżutkie. Przed ciążą musiałam myć codziennie bo się przetłuszczały,a teraz aż wstyd ale się rozleniwiłam. Ja też mam jutro glukozę, tylko 75, bo jestem obciążoina cukrzycą w rodzinie i kekarz chce być pewny że nic mi nie jest.

antar Zazdroszczę Ci włosków :)

Ja zawsze miałam mocne, w ogóle mi się nie przetłuszczały. Teraz jestem w szoku, bo po jednym dniu już mam tłuste i mnie swędzą :/ wrrr

Aga, po porodzie bralam witaminy te co w ciąży, przez pół roku, bo tyle karmiłam piersią, ale chyba one nic nie dawały. Potem przestałam zażywać cokolwiek:-) Muszę pamiętać A+E, na pewno spróbuję, jak już będę mogła. U mnie z malowaniem jest odwrotnie, od niego mam gorsze paznokcie. W ogóle to po Franku zaczęłam jakoś wyglądać, dopiero jak przestałam karmić.

golimek tylko zwykłe A+E, bo jest jeszcze CAPIVIT, które kosztuje ok. 10zł, a w nim jest połowa dawki witamin. A zwykłe A+E kosztuje około 5zł (pani w aptece mnie raz uświadomiła, że kupując CAPIVIT mega przepłacam)

Hej... chyba nie trzymałyście kciuków za mnie na wizycie;-) Jestem już po...i nadal nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczyna Wywiad trwał ponad pól godziny...a tak po za tym wszystko OK..dzidziuś ma się dobrze moje usg trwało może 1,5min. i to wszystko.. Będę miała dopiero robione w 32tyg. , więc mnie połówkowe ominęło :-( jak jest wszystko w porządku ( wyniki itp.) to nie robią...:baffled::dry:..ale na szczęście idę prywatnie do polskiej kliniki... zazdroszczę Wam .....ja nawet nie wiem ile warzy i mierzy moje maleństwo teraz...:-(
Achhh mam jakiegoś doła....

reklama
lajfik nie stresuj się, ja co miesiąc wiem tylko, że wszystko jest oki doki. Z USG dowiaduje się, że serduszko bije. I więcej mnie nie interesuje, bo jak słyszę o tych pomyłkach w wymiarach USG to po co mam się stresować jakby wymiary były nie za bardzo w porządku. A co do płci, ja bardzo chciałam wiedzieć, bo bałam się jednego. Zawsze marzyłam o córce i bałam się swojej reakcji jak na sali porodowej się dowiem, że mam syna. Bałam się, że może nie będę chciała dziecka itp. No i z zakupami jest troszkę łatwiej, ale gdybym nie wiedziała czy syn czy córka nie płakałabym.

Do góry