reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Cześć dziewczyny!
Melduje się na chwilke..idę dziś do szpitala..ale tylko na wizytę na szczęście..może zrobią mi USG..ale tego nie wiem..na pewno będzie długi wywiad...mam nadzieje ,że wszystko jest dobrze:tak:
Buziaki dla -j- i asuska..bo z tego co pamiętam są w szpitalu..dziewczyny..wracajcie zdrowiutkie szybko do nas:-D
Resztę poczytam jak wrócę ..bo nie miałam ostatnio za wiele czasu , ale nadrobię...
Dam znać może się doweim kto u mnie mieszka oby..trzymajcie kciuki proszeeęę:tak:
Całuski i papapapa:-)

P.S wczoraj słyszałam serduszko maleństwa przez mój detektor..DZIAŁAAA!

reklama
powiedzcie dziewczyny czy poza tym badaniem glukozy jeszcze jakieś specjalistyczne badania nas czekają, hja bardzo się cieszę że mam je za sobą jakoś nie bardzo cieszyłaby mnie perspektywa kolejnego rozstroju żołądka po wypiciu glukozy

No ja właśnie miałam jedno badanie na czczo, potem picie glukozy i za godzine kolejne pobranie.
elunia.r. ja teraz dostałam zlecenie na zrobienie (prócz glukozy) drugi raz toxoplasmy, bo nie przechodziłam jej nigdy, a reszta standard, morfologia i mocz.

ja też miałam najpierw pobieraną krew na czczo a potem godzinę po wypiciu glukozy..no i właśnie robi się je po 24tym tygodniu ciąży.mam nadzieję, że będzie dobry wynik. za 2 godzinki pędzę do laboratorium:) 3majcie się.

larkaa jeszcze raz na toxo?? ja też jej nigdy nie przechodziłam.to znaczy, że badanie trzeba zrobic jeszcze raz?? jutro idę do ginka z wynikami na glukozę, więc pewnie się okaże co tam jeszcze nas czeka. a macie morfologie co miesiąc do zrobienia?? bo ja przeważnie co dwa miesiące, np. w tym nie miałam. wyniki zawsze miałam książkowe i ginka uznała, że co miesiąc nie muszę dawac się kuc:) i jeszcze jedno pytanie..czy wypadaja wam włosy???? mi wychodzą garściami..a każdy mówił, że w drugim trymestrze włosy są piękne i lśniące!!i co?? d***!!

Paulusia- witamy w gronie szczęśliwych, poinformowanych o płci Dzidziola;-)

mnie dalej męczy przeziębienie :wściekła/y::wściekła/y: katar mniejszy, ale coś z gardłem nie halo, idę do lekarza pierwszego kontaktu dziś, mam nadzieję, ze to nic poważnego, ale dotychczas od takich objawów zaczynały się u mnie co najmniej tygodniowe choróbska:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a Hanki szkoda...:baffled: gorączki nie mam na szczęście, ale "niewyraźnie dziś wyglądam" i gufffka boli :-(

Ja morfologię i mocz robię co miesiąc przed wizytą u swojego dr. Co do innych specjalistycznych badań, to nie słyszałam, no chyba, że indywidualne skierowania. Wiem, że po skończonym 30 tc robi się kolejne USG z pomiarami, czyli takie dokładniejsze. No i od 7 m-ca wizyty u dr co 2 tygodnie, tak samo morfologia i mocz. No przynajmniej mnie to czeka, bo dr mi już mówił ;-) Macie rację, że co lekarz, to inne zalecenia.
Ewelinka:) mi włosy nie wypadają, ja swoje obcięłam na króciutko, bo chciałam wrócić do naturalnego koloru :-D

Dziewczyny jeśli chodzi o tą glukozę to ja bede miala niestety powtarzana ;/ wrrrr ostatnio jak mi robili to mogłam chodzic i dopiero po 2h drugi raz pobrali krew.

Moja nowa ginka dala mi skierowania jeszcze raz, bo wdg. niej te wyniki nie sa wiarygodne (mialam troche podwyzszona gukoze). Ide za 1,5 tyg. I tym razem będę miala drugi raz pobieraną krew po 1h. I będe musiała cały ten czas siedzieć tam u nich. Powiedziala mi, że w ogóle nie bede mogla sie ruszac. Zeby wyniki wyszły prawdziwe.

reklama
Ewelinka, mi też włosy garściami wypadają od jakiegoś tygodnia. Martwi mnie to, bo nie mam zbyt bujnych...w poprzedniej ciązy śmiałam się, że włos mi z głowy nie spadł. Morfologię i badanie moczu robię co 2 m-ce, hemoglobinę mam zawsze niską, więc to u mnie norma. Bardzo się cieszę, że nie muszę częsciej robić badań, bo niewygodnie mi chodzić do laboratorium z Frankeim. Teraz mnie czeka glukoza i przeciwciała jeszcze, bo mam grupę krwi Arh- i mimo że mąż ma tez Rh- to uparcie mi każą robic te przeciwciała.
Martus, szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Do góry