reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Zuzia, ja właśnie huggiesy kupiłam. Przy Franku wolałam je od pampersów. Na razie malutką paczkę nabyłam, jak by nie służyły będziemy zmieniać. A najlepsze chusteczki to dla mnie dzidzius rózowy, są naprawdę dobre i tanie. Na początku jednak obejdziemy się bez chusteczek, wystarczy woda.
A i widziałam coś o krochmalu. Używał kartoflanki zamiast kremu do pupy i tez polecam.
podpisuję się pod pogrubionym textem - woda + waciki duże owalne bądź kwadratowe, a kartoflanka super po kąpieli i na odparzoną pupę :tak::tak::tak:

reklama
ja kupiłam pieluszki Huggis bo słyszalam opinie, że są lepsze od pampersów. Nasza współlokatorka co to ma małą Zosie wypróbowała i jedne i drugie i włąśnie od papmersów Zosia miała uczulenie i teraz tylko Huggis używa i sobie chwali, więc ja zacznę od Huggis a jakby sie coś działo nie tak to zawsze można zmienić na Pampersy. No a do kąpieli i pielegnacji Maluszka to będę tak jak niektóre z Was używać kosmetyków Nivea. No wiadomo, że na coś się trzeba zdecydować i wypróbować a jak to się sprawdzi w przypadku Naszych Maluszków to czas pokarze :) pozdrawiam

Aga masz w 100% rację że bardziej panikuję niż niektóre z Was . Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że już DUUUUUŻO czasu w Wiśle przepłynęło jak moje dziewczyny były niemowlakami i szczerze powiedziawszy raczej mało pamiętam co , czym itd a Wy dużo czytacie więc poniekąd idę na łatwiznę i pytam ekspertek ;-)

Trochę posiałyście przez ten jeden dzień idę zaraz poczytać. A w ogóle to chciałam powoiedzieć że miałam dziś troszkę krwi na wkładce takiej żywo czerwonej ale tylko troszkę i już jest spokój. Nie myślę nawet że to może być już bom jeszcze nie gotowa nie spakowana i w ogóle Jeszcze nie czas

Jezyku to idź grzecznie do lekarza. Chyba nie powinno się krwawić ot tak w czasie ciąży.
A ja rano weszłam do łazienki , założyłam koszulke i coś mnie tknęło, bo nie mogłam nią zakryć brzucha od dołu. Zaczęłam się przyglądać uważnie i stwierdziłam że mi opadł po prostu. W sumie to fajnie. Mam za to inne zmartwienie: boli mnie bardzo qalbo żołądek albo wątroba( nie wiem co, bo narządy nie leżą tak gdzie zawsze) i ten ból jak byłam w sklepie zaczął promieniować do pleców i mnie zgięło, bo zabrakło mi tchu, taki duszący ból. Po wypiciu mięty nie minęło, teraz przestało bo leżę na lewym boku, jak dla mnie magicznym boku, bo na nim nic nie boli.

antar to było jednorazowe plamienie a do lekarza to nie ma sensu jak cos to od rzu szpital. Mi brzuch też już się jakiś czas temu obniżył.

A mój Piotrek wczoraj zrobił przemeblowanie w sypialni i ustawiliśmy łóżeczko, tylko jeszcze czekam na nową pościel bo jest u mamy a jakoś nie mam siły teraz w odwiedzimy jechać czekam aż oni przyjadą:-D:-D

....

Elwis_m no to nastraszyłaś nie tylko dziewczyny . Wchodząc tu o mało zawału nie dostałam:tak:.Tym bardziej jak zaobaczyłam wpis habci i nowo założony wątek przez meguska.Uff.. Ulżyło mi trochę, że jeszcze trochę czasu nam zostało. Mam takie wrażenie , że jak jedna pójdzie to za nią cała reszta. :baffled:Swoją drogą to styczniówki szybko się porozsypywały już.
A jak twoje samopoczucie?

moje samopocyucie odrobinke lepiej
ale moje chłopy się rozkładają i nie jest dobrze. jakiś cholerny wirus nas dorwał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Co do kosmetyków to ja do higieny intymnej używałam tylko sorayi z wyciągiem z kory dębu, tantum rosa miałam w zapasie, ale nie było potrzeby stosowania.

Chusteczki mokre jak dla mnie pampers sensitive są najlepsze. Tutaj też radzą na początek przemywać pupcię dziecka nawilżoną watką.

Do kapieli uzywałam płynu do mycia ciała i włosów Nivea baby, potem smarowałam ciekłą parafiną. Po jakimś miesiącu, dwóch, zaczęłam używać oliwki Nivea Baby (choc uważam, że Bambino tez jest super). Do tego buźkę smarowałam kremem do pielęgnacji Nivea Baby.

Jeżyk dziwne to plamienie. Może to tylko uszkodzenie mechaniczne?

Antar może dzidzia się jakoś inaczej ułozyła i na cos Ci uciska. Jeśli ten ból nie minie to lepiej się skonsultuj z lekarzem.

reklama
No i moja siostra jest juz po wszystkim urodziła dzisiaj w południe drugiego syna sn ale było ciezko wazył 3400 i ponoc było duzo gorzej niz przy pierwszm porodzie
teraz to do mnie dotarło ze trzeba kompletowac wyprawke do konca i pakowac sie bo to juz nie duzo czasu zostało

Do góry