reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
No więc chciałam zameldować że moja dzidzia żyje i ma się dobrze, serduszko bije, urosła w dwa tygodnie 1,2 cm, czyli teraz ma 2,7 cm. Troszkę mało jak na 10 tydzień, ale ginka mówiła że każde usg teraz będzie wskazywało inny wiek dzidzi.. A termin porodu z 1 lutego na 7 lutego się przesunął. Ale podobno usg w 12 tygodniu ostatecznie daje datę porodu, więc chyba nie mam sie czym martwić. Uff, wielka ulga, no jestem farciarą z tą ciążą że tak mnie te objawy oszczędzają.

kurcze :> mąż mi gdzieś schował drukarkę ze skanerem! muszę jej poszukać żeby zeskanować zdjęcia!

moje maleństwo ma ok 2,6 cm ale liczył go od główki do końca tułowia. Nie wiem czy zawsze tak liczą.... ale powiedział, że gdyby nóżki wyprostował to już miałby ok 4 cm :> już taki piękny gigant. Antar, nie przejmuj się zmianą daty porodu :>
ja za pierwszym usg miałam datę na 31 stycznia, ale mówił mi, że to może jeszcze ulec zmianie. Ale popłakałam się wtedy jak bóbr, bo 31 stycznia mój mąż ma urodziny!
A wczorajsze usg pokazało mi datę na 7 lutego tak jak tobie Antar :)
A mój bebiczek wielkością nie przypomina 10 tyg i 4 dnia tylko 9 t i 2 d. Ale to wszystko może się znowu zmienić. Suwaczek mam ustawiony wg okresu i tego będę się trzymać na forum.
elwis_m - ja się cieszę że widziałam jak moje dziecko macha rączkami, ale kiedy zacznie mówić tak jak twoje? tyle czasu musi minąć... A poza tym, zazdroszczę Ci szefa!

A wcześniej się nie pochwaliłam, że zdjęcie z usg jest cudowne, bo nie dość, że widać dziecko jak na dłoni, to jeszcze macica ma kształt serduszka! mówię Wam - cudo!
Kurcze, ide szukać skanera!

Hej dziewczyny!!!!
Wczoraj byliśmy u ginekologa:-) i widzieliśmy śliczniutkie bijące serduszko naszego maluszka, który rozwija się dobrze:-):-):-). Jak narazie wszystko jest ok. Termin porodu mam na 13.02.2008 r. Bardzo uspokoiła mnie ta wczorajsza wizyta:-) W sierpniu mam kolejne usg. Jejku, jakoś szybko zaczął mi lecieć ten czas. Niedawno się dowiedzieliśmy o naszym skarbie a to już 8 tydzień mija:-).
Cieszę się, że Wasze maleństwa też dobrze się rozwijają.
Pozdrawiam serdecznie!!!!
Wracam do pracy....:sorry2:

Ja już wczoraj się z Wami witałam, ale tak króciutko byłam, że nie zdążyłam nic więcej napisać :) Fasolka jest naszą pierwszą, niespodziewaną i poczynioną przez zaskoczenie :) teścik 16 czerwca pokazał dwie kreski, tydzień później u gina dowcipnie zobaczyliśmy Kropka, termin wg miesiączki to Walentynki, a wg USG 6 luty :) ja też nie wyobrażam sobie zimowych ubrań ciążowych- zwłaszcza, że kończę za rok studia i dojeżdżam na uczelnię :) będzie wesoło "turlać" się do małego zapchanego busika :-D naubierana jak miś ... myślicie, że ktoś się zlituje i ustąpi mi miejsca?? :szok:
co do objawów... bóle cycusiów już powoli przechodzą, brzuszek troszkę się już powiększył, ale głównie to zasługa zaparć, które mnie męczą co jakiś czas :) ale dół brzuszka już twardszy niż dawniej :) aha, i śpioch ze mnie wielki :)

znajomkowie powoli się już od nas dowiadują, a rodzicom powiemy za dwa tygodnie, jak nasz Kropek będzie po drugiej fotografii bardziej widoczny :blink:

ot, tyle na początek, wracam do czytania wpisów innych lutówek :)

wszystkim gratuluję i życzę samych radości

Nathalie ....oj jak ja bym już chciała też urodzić. A ta druga ciąża powinna nam szybciej zlecieć. Na moim piętrze 3 z 5 ( a ja 4-ta ;-) )sąsiadek są drugi raz w ciąży i mówią że te 8 m szybko zleciało...rodzą w sierpniu (wszystkie ;-) )

Wspaniale że usg tyle radości Wam przyniosły i że wszystko w prządku! Ja dziś umówiłam się na 31 lipca na usg i wizytę. To będzie drugie usg w tej ciąży - na pierwszym potwierdziła dr ciąże i posłuchałam cudownego serduszka :-)

ardzesh to identycznie jak mi, mi też odpowiada na 9 tydzień i drugi dzień:) i ma dokładnie 2,6 cm. To się uspokoiłam:))))

Antar spkojnie :> zobaczysz, że jeszcze wystrzelą nam do przodu. ja i tak jestem w szoku, że w ciagu 3 tygodni tak bardzo się zmienił! Czytałam już o zamartwianiach dziewczyn, że ich płód jest za mały, za mało waży, czy mają za małe brzuszki... a w ciągu następnego tygodnia wypowiadały się, że prześcigneły pozostałe forumowiczki :tak:
megusek - masz fajne osiedle, że mieszka tyle młodych. I że zgraliście się co do wieku Waszych dzieci! będzie weselej. Ja niestety mieszkam na osiedlu emerytów i rencistów. tzn zdarzają się jakieś dzieci na osiedlu, ale kobiet z brzuchami w tej chwili nie widze... moje dziecko chyba nie będzie mieć rówieśników na osiedlu... :sorry2:

A ja znalazłam skaner - ale nie uwierzycie! bez kabelka! musze czekać na męża aż przyjdzie, poszuka, znajdzie i podłączy.

reklama
ale dzisiaj moje Maleństwo wzbudzało zainteresowanie:) wstawiłam zdjęcie z USG na naszą klase:) i już mam 3 strony komentarzy i gratulacji hehe:) moje ślubne zdjęcia nie powodowały takiego zamieszania:)

Do góry