reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Witam, mam nadzieję że mnie jeszcze pamietacie :)) U nas czas szybko leci. Dziś Bart kończy 9 tygodni :)) Smoczysko rośnie ładnie, waży 5100 g czyli drugie tyle co przy urodzeniu. Przez ostatnie nocki nawet bardzo ładnie śpi, tzn budzi się tylko raz o 3 i potem pobudka o 6. Niestety nadal nie zasypia sam i w swoim łóżeczku, ale tego na razie go nie oducze, bo jestem święcie przekonana że babcia, która opiekuję się nim trzy dni w tygodniu na pewno będzie go nosić na rękach jak tylko zapłacze:baffled:.
Jak bede miala chwilke to cos wiecej nasrobie bo na razie Dzieć mnie wzywa :))
Miłego dnia :)

ladnie ci maly spi ;-) tak jak moj...
co do noszenia to znam to:-p wszyscy mi mowia abym nie nosila bo sie przezwyczai ale sami go nosza caly czas:rofl2:

aga super:-D wasze problemy mam nadzieje dobiegaja konca:tak:

reklama
aga, myślę, że Jurand tak ładnie śpi bo w końcu lepiej się czuje. Dzieciaczki nasze są biedne z tym brzuszkiem. Widzę sama jak Karol się nieraz męczy jak śpi i nie może bąka puścić. Co to za sen wtedy jak coś dolega???
Trzymam kciuki, żeby Jurandowi się wszystko unormowało.

Nimfii, Hooba super sprawa, że wasze chłopaki tak ładnie śpią. Tylko się cieszyć.

aga i ja się cieszę że Wasze problemy dobiegają końca .
Mój Maciuś ma fazy snu , czasami śpi prawie cały dzień i noc ( z przerwami na jedzenie) a czasami potrafi w ciągu całego dnia spać 1 godzinę podzieloną na 6 drzemek po 10 min.
U mnie chrzciny to masakra . Z dziećmi będzie ok 55 osób .

nie wiem co mojemu dziecku się dzieje, ale dziś pobija rekordy w spaniu w dzień. zasnął o 12 wstał o 3 na jedzenie i rureczkę :-):-):-), o 4 zasnął i jeszcze śpi. miał małą przerwę w drzemce, bo byliśmy na USG i się okazało, że nie ma dużo gazów we flakach. NIe wiem czy to efekt rureczki, czy sab simplex (dostał dopiero dwa razy dziś), czy może coraz lepiej z nim. dziś przeczytałam, że dziecko po zmianie mleka może się normować do dwóch tygodni, a Jurand je bebilion pepti od tygodnia.
Aga ja mysle tak jak dziewczyny,ze Jurandowi jest lepiej i teraz odsypia biedactwo te meki swoje:tak:;-)

asus to u nas na weselu było około 45 osób:-):-);-)

aga ja też myslę że Jurand teraz musi odrobić te nieprzespane nocki i dac mamusi trochę wypocząć:tak::tak:

U nas nocka była troszkę ciężka Cypuś po tym szczepieniu chyba był taki marudny. usnął po 20 obudził się normalnie o 1 a potem co godzinę albi i 30min czasem wstawał domagał się przytulenie i cyca. ale za to rano pospaliśmy do 11 ja teraz jem śniadanko a synuś najadł się i dalej spi.
Potem czeka nas spacerek ach jak ja lubię te spacerki.

Ja jestem jedynaczką :-( dlatego prosząc dalszą rodzinę ( a tak mi wypada bo oni mnie zawsze proszą ) tak wychodzi . Dziewczynki na swoich chrzcinach też tak miały , dlatego teraz chcąc nie chcąc wypada zrobić tak samo . Mam fajnego kucharza do pomocy więc może jakoś to będzie , a ciasta podobnie jak na komunię Pauliny z pomocą mamy pieczemy same :tak:

u mnie bedzie 18 osob a wydaje mi sie ze to duzo:) a tak w ogóle to musze sie brac za jakąś robote, bo chrzciny juz pojutrze a ja na forum sobie siedze. Na szczescie tak poroździelałam robote, ze mi prawie nic nie zostało;-)No ale musze posprzatac, a tego najbardziej nie lubie.Zdecydowanie wole gotować:-)

reklama
A zdaje sie ze u nas chrzciny sie zakoncza na tym ze beda tylko nasi rodzice i chrzestni Macka - jak w koncu ustalimy kto z nich jest :-D im mniej osob tym lepiej

Do góry