reklama
Gdzie wychodzicie z dziecmi w ladna pogode? My juz bylismy w parku i na Rynku Krakowskim. Maciek przespal cala wycieczke
No ale nie mam juz pomyslow a nie chce tylko naokolo bloku chodzic. Moze poza miasto gdzies jechac :-)

ja tez zamiast kombinezona brałam wczoraj polarkową bluzę i spodenki myślę że było mu ok.
My do łóżka nie bierzemy Cypusia Kacperka zresztą też nigdy nie braliśmy i dzisiaj ładnie sypia w swoim łóżku. A w dzień Cyprianek póki malutki śpi w wózku na noc tylko idzie do łóżeczka.
My do łóżka nie bierzemy Cypusia Kacperka zresztą też nigdy nie braliśmy i dzisiaj ładnie sypia w swoim łóżku. A w dzień Cyprianek póki malutki śpi w wózku na noc tylko idzie do łóżeczka.
zapmarta
Karolkowa mama
My też nie bierzemy Karola do łóżka (wystarczą dwa koty w nogach...) na razie śpi w wózku obok naszego łóżeczka a niebawem spróbujemy przenieść go do jego pokoiku.
Już popisałam...
Już popisałam...
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
Nathalie wydaje mi się, że to Ty pisałaś o tym basenie w Gdańsku, gdzie są zajęcia z niemowlakami..gdzie to było dokładnie??
A ja w nocy wprowadzilam metode z ksiazki o Justiny
Przetrzymalam malego, zeby o 12 w nocy nie jadl. I dzieki temu wytrzymal 5 h bez jedzenia. Moze w koncu zacznie normalnie spac. Potem spal 2 razy po 3h. JEstem baaardzo zadowolona. trzeba duzo silnej woli, bo jak maly sie drze to nie mozna od razu podchodzic do niego. Musi nauczyc sie sam uspakajac. Ciezkie to bylo, ale poskutkowalo. NO i od wczoraj uczymy malego zasypiac bez smoczka, ani kolysanek
Drze sie strasznie, ale po jakims czasie ladnie zasypia
Dzis mniej plakal niz wczoraj
I to tego robie wykresy, na ktorych oznaczam sen, placz, czuwanie i karmienie.
Zobaczymy czy to cos pomoze
Ale jestem dobrej mysli 
A ja w nocy wprowadzilam metode z ksiazki o JustinyPrzetrzymalam malego, zeby o 12 w nocy nie jadl. I dzieki temu wytrzymal 5 h bez jedzenia. Moze w koncu zacznie normalnie spac. Potem spal 2 razy po 3h. JEstem baaardzo zadowolona. trzeba duzo silnej woli, bo jak maly sie drze to nie mozna od razu podchodzic do niego. Musi nauczyc sie sam uspakajac. Ciezkie to bylo, ale poskutkowalo. NO i od wczoraj uczymy malego zasypiac bez smoczka, ani kolysanek
Drze sie strasznie, ale po jakims czasie ladnie zasypia
Dzis mniej plakal niz wczoraj
I to tego robie wykresy, na ktorych oznaczam sen, placz, czuwanie i karmienie.
Zobaczymy czy to cos pomoze
Ale jestem dobrej mysli
![]()
Habcia, on ma dopiero 2 m-ce!!! już chcesz go oduczać jeść w nocy? chcesz żeby 2-miesięczne dziecko przesypiało cała noc??? budzenie co 3 h to norma!!! nie szalej kobieto! zdążysz go nauczyć. ja uważam, że jest jeszcze za wcześnie na takie nauki. i nie denerwuj się na mnie, mówię co myślę

elwis_m ja nie chce zeby mi przesypial cala noc, bo wiem, ze to za wczesnie. Ale chce zeby chociaz jedno karmienie opuscil. Do tej pory budzil mi sie co 2 czasami 3h na karmienie. To za duzo. Chcialabym, zebym kapieli jak idzie spac przespal 4,5h. potem moze sie budzic czesciej.
reklama
Habcia jezeli Max dobrze przybiera to moze faktycznie nie potrzebuje tyle jesc tylko wiecej ssac. Moze lepiej go wieczorem wiecej nakarmic np o 19 i o 21? U nas przy Kubie sie sprawdzilo. Rozumiem ze chodzi o to ze chcesz dluzej chociaz raz pospac to mozesz tez zrobic tak - odciagnij przed spaniem pokarm i powiedz mezowi zeby nakarmil ok 23 na spiaco Maxa ale tak zeby maly sie nie obudzil, niech podniesie mu glowke w lozeczku - dzieci jak jedza przez sen nie potrzebuja wtedy odbicia. U nas przy pierworodnym i to sie sprawdzialo i dzieki temu moglam ciurkiem przepsac 6 h :-)