reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

nimfii my też mamy tego kwiatka:tak::tak::tak:

Cypuś bardzo lubi leżeć na macie i trącać grzechotki i jeszcze lubi poleżeć sobie w tym leżaczku z wibracjami, włączam mu muzyczkę i cieszy się do żabek;-)

habcia
taka pozycja u nas też dominuje:-):-)

reklama
nie znam zyczen niestety :-p zazwyczaj wymyslam cos z glowy co chcialabym mamie przekazac albo kupuje kartke z gotowym wierszykiem. Ale na internecie jest duzo roznych wierszykow. Przez google sie znajdzie :tak:

Dzien mamy juz za pasem :-D pamietam jak w zeszlym roku bedac w ciazy sobie wyobrazlam pierwszy dzien mamy - ech... :-) a teraz to juz Macius jest - moje kochane malenstwo :tak:
Zaczelam sie tez zastanawiac nad dniem ojca... Zeby mezowi zrobic jakas niespodzianke od syna zeby tez zapamietal ten dzien milo :sorry2:

Aga sama jestem z doskoku więc nawet nie zauważyłam jej nieobecności :zawstydzona/y: Dzwoniła do mnie jakiś czas temu i mówiła, że ma urwanie głowy z małą, może dlatego się nie udziela.

Jak wiecie juz niedlugo dzien dziecka:tak:planujecie kupic waszym maluszkom z tej okazji jakies prezenty czy uwazacie ze sa za male Ja pewnie cos kupie ale jeszcze nie wiem co:-p
0017795676.gif

Mam pytanie!!!Czy jest wśród nas jakaś mamusia która tak jak ja karmi piersią i jest na diecie bezbiałkowej?Bo ja już nie wiem co jeść!!!marchewki ,piersi ,jabłek, ryżu ,kaszy i ziemnioków mam już po dziurki w nosie,niedługo będę przezroczysta :shocked2:przez tą dietę,a pomidorka ,kapustki itp.rzeczy jeszcze się boję jeść.Co wy już jecie mamusie karmiące???:szok:

Nona teraz nie jestem, ale byłam z pierwszym dzieckiem. Współczuję... Polecam produkty sojowe - mleko, jogurty oraz kotlety. Proponuję też jeść spokojnie pomidorki, ogórki itp, dopiero jak zauważysz reakcję możesz odstawić.

Pomysł na obiad: ryz z owocami - Ryż + owoce w puszce: ananas, brzoskwinia, ja biorę jeszcze mandarynki, do tego banan + jogurt sojowy.

Spróbuj kaszę gryczaną z warzywami: cebulkę lekko podsmażyć, marchew+pietruszkę+seler zetrzeć na grubej tarce, dorzucić do cebulki, podsmażyć, dodać kaszę gryczaną, zalać szklanka wody, posolić, dodać kolendry suszonej mielonej - to gotowac aż kasza zmięknie.

Kotlety warzywne: ziemniaki ugotować, rozgnieść. Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce, ugotować. Warzywa zmieszać, dodać jajko i obsypać bułka tartą, dodać posiekaną pietruszkę, kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć.

Pomidory z kabaczkiem: podsmażyć cebulkę, obsypać tymiankiem, do tego dodać pomidory i kabaczek w proporcji 1:1 pokrojone w gruba kostkę (ok. 15mm x 15 mmm), to dusić aż zmięknie. Podawać z ryżem.

Hmmm, mozesz jeszcze sobie zrobić spaghetti, barszczyk, krupnik... jest trochę tego.

reklama
Nathali ,dziękuję ci bardzo na pewno wypróbuję kotlety bo już mi ślinka leci na nie,będzie prawie jak schaboszczak,Mmmmm!!!!Kasza gryczna też już zaliczona,a sojowych rzeczy jeszcze nie próbowałam,no ale czas zacząć.Pozdrawiam Cię gorąco,idę do kuchni.Papa!!:-D:-p

Do góry