reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Zgadzam się. Ciuszki w tesco - wymiatają :tak::-)
Na szczęście mam daleko tesco. Pod domem mam market, ale tam jest Carefour, a w nim ciuszki są do bani!

reklama
A my dziś będziemy w Tesco i już od rana jestem miła dla męża mam w planach na coś go naciągnąć:-p:-p

Kacperek wczoraj przyniósł zaproszenie na dzień Mamy i Taty i już nie możemy się doczekać

ardzesh pisałaś mi kiedyś żeby w nocy podać Cypusiowi smoczka zamiast cyca. a skąd Ty wiesz że Twoje dzieciątko nie chce jeść tylko cmokać? bo ja tak próbuję robić bo Cypuś dalej wstaje co dwie godziny ale jak dam mu smoczka to strasznie ciągnie i zaraz wypluwa i stęka. i skąd ja mam widzieć czy on się ze mną droczy czy może naprawdę jest głodny:confused:

jezyk - ojej :) ja pisałam nie z własnych doświadczeń, tylko to, co przeczytałam w mądrych gazetach. To były rady doświadczonych mam (chyba). Moje dziecko samo przestawiło się na nocne spanie po 8-10 godzin. No i moje dziecko ma odruch wymiotny na smoczka więc u mnie by to nie przeszło.
Ale jeśli Cypuś wypluwa smoka i stęka, to chyba jednak woli cycusia :(

Mam pytanie!!!Czy jest wśród nas jakaś mamusia która tak jak ja karmi piersią i jest na diecie bezbiałkowej?Bo ja już nie wiem co jeść!!!marchewki ,piersi ,jabłek, ryżu ,kaszy i ziemnioków mam już po dziurki w nosie,niedługo będę przezroczysta :shocked2:przez tą dietę,a pomidorka ,kapustki itp.rzeczy jeszcze się boję jeść.Co wy już jecie mamusie karmiące???:szok:
Bardzo proszę, pisz na takie tematy w odpowiednich do tego wątkach. Potem się robi bałagan:sorry2:

monika ja dodaje do wielu potraw i nic mi nie jest po niej :)
mysia! ja napewno coś kupię, tylko że ja swojej małej kupuje coś 3 razy na tydzień, jestem spłukana! Ciągle jak jadę po coś dla siebie to sobie nic nie kupię, a małej zawsze. Wczoraj np. w Tesco rzuciłam się na ciuszki, kupiłam jej takie cudne buciki, krótkie spodenki na lato 2 sztuki i skarpety :)

oj w tesco to i do mnie uśmiechają się te piękne ciuszki cherokee. kupiłam ostatnio trójpak pajacyków do spania za 37 zł., o sweterku i bucikach nie wspomnę... pokażę na modelce :-)

A my dziś będziemy w Tesco i już od rana jestem miła dla męża mam w planach na coś go naciągnąć:-p:-p
a mnie w Tesco dla Kuby się podobają ciuszki a dla Niki...jakoś same okropne różowe (może szybko wykupują inne kolory) albo koszulki zapinane na plecach niewygodne i dla mnie w ubieraniu i dla małej w noszeniu, ale co do bodów i pajaców zgadzam się, że ceny bardzo atrakcyjne a jakościowo świetne! A ja byłam niedawno w Rekids i C&A i całkiem fajne nabytki w ładnych pastelowych kolorkach zdobyłam...niektóre na przecenie :-)

ps. patrzcie na czytniakch na ceny bo czasem są złe kody i np kiedyś pajace 3 szt na półce 39zł na kasie nabili mi po 29 :-) a dla Kuby spodenki dresowe na półce 16 zł przy kasie 8 zł kosztowały...a nie było przecen :-) :-) ;-)

habcia dzień ojca jest 23 czerwca ale u nas robią za jednym zamachem. zresztą 23 czerwiec to już wakacje

ardzesh cholerka. wiesz ja już jestem strasznie zmęczona tym wstawaniem i potem w dzień chodzę zła i wyżywam się na wszystkich:zawstydzona/y:

jezyk to ja ci napisze jak z tym smokiem jest :tak:

Maciek jak mial 1-2 tygodnie to mi siedzial przy piersi godzine albo i dluzej. No i na poczatku nie wiedzialam ze on wiekszosc czasu tylko ciumka a nie je :tak: dopiero jak polozna przyszla to mnie oświecila :-D że maly ładnie połyka tylko przez pierwsze 10-15 min karmienia a reszte czasu sie bawi. Poradzila dac smoczka, bo wg niej Maciek mial bardzo silny odruch ssania.
Jako ze nie chcial lezec spokojnie i spac gdy nie mial piersi przy buzi to zaczelam dawac mu smoczka... Pierwszy dzien tez go wypluwal.... Kupilam inne smoczki aventu i po drugiej probie zaciągnął :-D:tak:
Pierwszy miesiac jeszcze pozwalalam mu ssac piers ok 30 min i dopiero dawalam smoczka, a teraz jest juz lepiej :tak: Bo widze po nim kiedy chce jesc a kiedy juz nie.... Teraz sam puszcza piers po 10 min jedzenia i to znak ze jest najedzony.... Ponosze go chwile do odbicia i smoka dostaje juz do zasypiania :tak:

Ostatnia edycja:
nimfii u mnie z Alą jest podobnie, więc je z 10min a później puszcza pierś. A smoka dostaje jak zasypia, później wypluwa. Jak chce tylko sobie possać to nawet nie chce piersi tylko smoka i jak ja chce dać jej wtedy mimo wszystko pierś to zlapie zacznie ssać i zobaczy, że jej mleko leci i sie denerwuje, zaczyna płakac więc jej na siłe nie daje i wówczas dostaje smoka i jest szczęśliwa :) więc w jej przypadku smok to taka zabawka do possania, którą ostatnio często zamienia na piąstki :)

maran-atha:-D
Maciek tez juz nie chce sie bawic piersia. jak nie jest glodny to tylko smoka akceptuje do ssania, no a ostatnio pięści :tak::tak::tak:

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy Wasze dzieci już się głośno śmieją? Kiedy dziecko zaczyna się śmiać??? Nie mogę się doczekać. Fionka czasem aż piśnie z radości, ale jeszcze się nie smieje "hahaha"

Co do ciuszków Tesco to ja tam chodze tylko dlatego, że jest tanio i szkoda mi pieniędzy jak Fionka ponosi te ubranka 2-3 miesiące, ale co do jakości i urody ciuszków to mam duże zastrzeżenia. :sorry2: Za to uwielbiam H&M, ceny przystepne, ciuszki śliczniutkie, i jakość pierwsza klasa - Fiona ma masę ciuszków po Indze, a wygladają jak nowe. :-)

Do góry