reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
Widzę, że next, h&m i gap królują, nabywane w tych samych miejscach czyli szmateksy, rodzina za granicą lub allegro:tak: Z allegro uważajcie dziewczyny, ceny nowych rzeczy z nexta są duuuużo wyższe niż w Złotych Tarasach. Ludzie wykorzystują, że są mamy, które fortunę za next oddadzą;-)
Nam się udało z wyprzedażą w Złotych zaraz po Bożym Narodzeniu i kupiliśmy sporo rzeczy dla niuni w bardzo korzystnych cenach np. dwupack spodni dresowych za 20pln, ale kolekcję damską mają okropną, całkiem co innego niż na stronach w necie. Szkoda.
A ja po Waszych postach o fajnej kolekcji letniej w Tesco postanowiłam męża tam zaciągnąć;-)

Nimfii to się nazywa car boot sale. :happy2: Jak ma się szczęście i przyjedzie wcześnie to rzeczywiście można fajne rzeczy wyszperać, nie tylko ciuszki, ale WSZYSTKO od kosiarki po meble antyczne. :tak:

:tak::tak::tak:
Mąż byl dwa razy u rodziny w Angli i opowiedzial mi jakie cuda tam mają :-D Kiedyś myślalam że coś ściemnia - jak mi pokazal jaką kurtke kupil za funta, albo opiekacz do kanapek za funta :shocked2: Ale z biegiem czasu sama sie przekonalam ze tam naprawde rewelacyjne rzeczy sa....
Sama żaluje ze w Polsce czegos takiego nie ma... :baffled: Zwlaszcza ze chyba w Polskie rodziny wiekszy kryzys finansowy przezywaja.

Na szczescie zawsze moge poprosic rodzine zeby nam cos wyszukali tam i przywiezli do Polski :tak: choc to nie to samo co zakupy zrobione samemu :-D jakbym tam wpadla to na pewno mnustwo rzeczy bym nakupowala :-)

Od jakiegos miesiaca potwornie wypadaja mi wlosy:dry:i chociaz zawsze upinam je w kitke to i tak gubie je po calym domu Znacie jakies witaminy albo ziola ktore moga mi pomoc???????????????????????????Lykam codziennie multiwitamine ale potrzebuje chyba czego jeszcze
0017795676.gif

aga gdzieś się pytałaś na czym polega przelewanie wosku wiem że to są może zabobony ale żeby ulżyć dziecku robi się wszystko mi babcia tłumaczyła że jak się dziecko lęka to :
-dziecko musi być spokojne najlepiej jak śpi w łóżeczku
-bierze się miseczkę z wodą
-układa się z patyczków (najlepiej z miotły ale mogą być z drzewa) krzyżyk w tej miseczce
-topi się wosk w kubeczku
-miskę trzyma się nad główką dziecka i na ten krzyżyk leje się wosk
- później tak jak w andrzejki patrzysz na cień co wyszło i czasami wychodzi czego dziecko się przestraszyło
czasami pomaga ale na to trzeba patrzeć z przymrużeniem oka

jolek2 ja w takie rzeczy nie wirzę. Dla mnie to coś takiego jak to, że będąc w ciąży nie można być chrzestną bo jedno lub drugie dziecko umrze. Ja byłam chrzestną i ani jednemu dziecku ani drugiemu nic nie jest. Obie istoty trochę krzyczą.

aga ja podobnie jak Ty nie wierze w takie rzeczy bo niby co ma jedno do drugiego?? Ale jak ktoś wierzy i mu to pomaga to oczywiście nie neguje tego... :)

Od jakiegos miesiaca potwornie wypadaja mi wlosy:dry:i chociaz zawsze upinam je w kitke to i tak gubie je po calym domu Znacie jakies witaminy albo ziola ktore moga mi pomoc???????????????????????????Lykam codziennie multiwitamine ale potrzebuje chyba czego jeszcze
0017795676.gif
wypadanie włosów i łamliwość [ lub rozdwajanie się] paznokci, to niestety jeden z podstawowych problemów po porodzie, bardzo często spotykanym u mam 3 do 6 miesięcznych bobasów. Ja np. nie przestaje łykać witaminy ciązowe[ materna lub prenatal] po pierwszej ciąży miałam łyse placki na głowie, lekarz podpowiedział żebym pobrała jakiś czas te same witaminy co w ciązy, pomogło, napewno nie od razu, ale było zdecydowanie lepiej. Teraz mój Maxik ma 10 tygodni i widze że problem się zaczyna, włosy mi tak nie wypadają ale paznokcie to porażka, ja zaczełam brać te witaminki. wiem że mają bezpieczny skład dla mnie, i wsumie dla mam karmiących są bezpieczne.

Mysia zaraz Ci się dostanie od Meguska, że nie na tym wątku piszesz ;-) tylko Ci krótko odpowiem - mam to samo, bedzie dobrze.

Nimfii bo tu są bardzo tanie używane rzeczy. Właściwie każdego bez problemu stać na nową, więc trzeba dobrze obniżyć, zeby ktos kupił używaną. Na przykład - sukienkę do chrztu z mosoona w sklepie kupiłabym za 45 funtów+26 sweterek+12 butki, a na ebayu kupiłam sukienkę i butki za 12 funtów.
My też zawsze zabieramy rodzinę na car boot jak tu przyjeżdżają, zawsze nakupują masę rzeczy. :happy2:

reklama
MOj Maks spal dzis ciurkiem 12h !!!! padl wczoraj o 17.30, chyba przez ta pogode wczorajsza i spal do dzisiaj do 5,30. W nicy o 12 dostal butle przez sen i o 5.30 po czym spał do 7.30. Czyloi w sumie 14 h. TO normalne?

A ja moglam choc troche odespac po babskim wieczorze. :) wrocilam o 3 :)

Ostatnia edycja:
Do góry