reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Cześć kochane. Jeszcze jestem w domku, ale za 2 godzinki wyjeżdzamy do Warszawy a później na Teneryfę.Ślub i wesele było cudowne, wszystko było lepiej niż sobie wymarzyliśmy - szok :)Jedynie co przy wejściu do kościoła lało jak z cebra, ale to podobno dobrze zwiastuje :)Wytańczyłam się za wsze czasy, było cudownie, po wakacjach wrzucę zdjęcia :)Wczoraj jeszcze byłam u lekarza, mały ma 7 cm, jest zdrowy jak ryba, troszeczkę leniuszek, bo nieskakał tak, jak niektóre z was opowiadały, tylko czasem sie prężył albo łapał za kolanko :)lekarz powiedział, że widzi siusiora (ja tak czułam od początku), ale że spokojnie to mogła się pępowinka podstepnie przypałętać w to miejsce.Pozdrawiam kochane, wracam za 2 tygodnie, buziak :*Aha i zmienił mi się termin porodu z 16 na 09 lutego i wg USG jestem w 13t5d.

reklama
Mgdalenka przykro mi bardzo :-(

Larka wszystkiego naj... na nowej drodze życia :-) i oczywiście gratuluję wielkoluda w brzuszku :tak:
Asus trzymam kciuki

Ja miałam teraz zwariowany tydzień mój Konradek zachorował budzi się w nocy o 2 nie śpi do 5 płacze cały czas zasypia dopiero po podaniu panadolu, chyba zębole bolą a ja jestem wykończona. W pracy szef mi cały czas za plecami siedział i nie miałam nawet jak czytać

Dzięki za info o sposobach na zaparcie, większość stosowałam i nie działa niestety muszę jeszcze moreli spróbować, tylko ja ciężki przypadek jestem bo mogę zjeść śledzie, popić mlekiem i też nie działa...

W sobotę mam iść do lekarza może mi powie kto zamieszkuje mój brzuch :-) oczywiście nie to jest najważniejsze ale jestem strasznie ciekawa kto to.
Mam problem bo bardzo się nastawiłam na dziewczynkę (zdrową oczywiście), mąż z resztą też nawet mówię do brzucha Patrycja, też tak macie?

Laarka to Ci urósł Dzidziol. Wielki!!! gratuluje. Te terminy to dziwna rzecz, mój dzidź miał dwa tygodnie 58mm i termin na 3 lutego. Laarka ciesze się że ślub był super, uważaj na siebie na wyspie, i koniecznie wrzuć potem fotki tego raju na babyboom.

widzę, że wcale za mną nie tęsknicie..a szkoda:) przez tydzień nie miałam internetu i nie mogłam podzielic się z wami wiadomościami na temat mojego dzidziusia ale teraz wam opowiem jak było u ginka:) a więc po pierwsze termin porodu zmienił mi się na 8 lutego:) a po drugie dzidzia jest zdrowa i straszna wiercipięta:) na usg widziałam ślicznego zdrowego bobaska ale wydruk był taki rozmazany przez to że się kręciła że nie nadaje się żeby go tu zamieścic:) ginekolog była zachwycona moimi wynikami tak bardzo, że w tym miesiącu nie kazała mi ich robic:)powiedziała, że gdyby każda kobieta w ciązy miała takie wyniki jak ja to byłoby idealnie:) ale najprawdopodobniej mam kamienie na nerkach:( ginka powiedziała, że to nie ma żadnego wpływu na ciąże i nic z tym nie będziemy robic:) jedyna pozytywna rzecz jak z tego wynika to to, że kamienie mogą byc wskazaniem do cesarki:) trochę mnie to pociesza..bo mój lęk przed porodem jest paniczny:)ok kończę chyba:)witam nowe mamusie:) miłego dnia:)

larkaa- gratuluję serdecznie udanego zamążpójścia i tego Giganta w brzuszku !!!:-):-):-) baw się dobrze na wakacjach i oczywiście nie zapomnij zdać relacji :-D

u mnie oprócz wielgaśnych piersi- a zwłaszcza jednej- czy któraś też tak ma?? :rofl2:- jedyny objaw ciąży to brak @ :-D:-D nic nadal, brzuszek zwyczajny, czasem jakieś rozciąganie w nim czuję, ale generalnie jest tak... normalnie... ;-) i nawet przez trzy czy cztery ostatnie noce nie wstawałam na siku- może przez ten upał- więcej się wypocę, więc nie muszę zbiegać na dół do kibelka :tak::tak:

postanowiłam, ze mniej będę przesiadywać w pracy przed komputerem, a że niewiele się tu dzieje ostatnio, to mam ze sobą "morderstwo w Orient Expressie" :-D nadrobiłam czytanie zaległości na forum i biorę się do literatury...
ale się rozpisałam... witam nowe Mamy lutowe i życzę krótkiej i ciepłej zimy :-)
paaaaaaaa....

Cześć, dziewczyny:-)
Ponad miesiąc tu nie wchodziłam i teraz nie mam nawet kiedy przeczytać tego wszystkiego co napisałyście.
Ja przez 4 tygodnie odpoczywałam z synusiem nad morzem, gdzie nie mialam dostępu do żadnych mediów.
Super ze Wasze dzieciaczki tak ładnie rosną:-)
Ja idę jutro do gina, już nie mogę się doczekać. Chociaż te wizyty są zawsze stresujące.
Miłego dnia wszystkim życzę:-)

Larkaa super że ślub sie udał :-) :-)
Asus trzymam kciukasy!!!
Zauważyłam, że Mitsu coś dawno nie było...może przeoczyłam że gdzieś pojechała, chociaż nie wiem czy może?

Ostatnia edycja:
reklama
Piszecie dziewczyny o skurczach niby to cos normalnego ale kiedy pojawiają się za często nawet jeśli są delikatne to radzę skontaktować to z lekarzem przy następnej wizycie. nie chce was straszyć bo, każda z nas jest inna i każda ma inny organizm ale u mnie takie skurcze jak piszecie (zaczęły się pod pod koniec 3 miesiąca) skończyły się pobytem w szpitalu leżeniem do koca ciązy i braniem fenoterolu co 4 godziny, są to takie tabletki na "wyciszenie" macicy. dodam że nie m iałam żadnych plamień i nic tego typu. także jeśli będę się powtarzać to powiedzieć lekarzowi niech zbada szyjkę u mnie za szybko zaczęła się skracać.

Do góry