reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Martussa tak jak piszesz mam spokojne podejście do tego wszystkiego, a z lekarzem to mam tak że nie mam za dużego wyboru a ten jest polecany, zobaczymy jeszcze co teraz mi powie bo mam zamiar powiedzieć że chce badania porządne. Piszecie tu że Wam sprawdzaja różne rzeczy a ja nic, nie mam pojęcia o moich wodach płodowych, o macicy o łożysku, a wydaje mi się ze skoro moja ciąża jest zagrożona to chyba bardziej powinni mnie monitorowac a mi się wydaje ze troche olewaja to wszystko i bagatelizuja.
ewciapoli jeśli macice wyczuwasz po kopnięciach to moja kończy się na wysokości pępka bo tam najwyżej czuję ruchy. To chyba nie jest wysoko. Może mój brzuch nie wygląda na niski ale dzidzie czuje baaaaardzo nisko.
antar nieźle Cię urządziły koleżanki, ja kategorycznie zabroniłam na swoje striptisu i dostałam barmana no i o 24 wszystkie już spały :-) barman był niezły i dooooobre drinki robił. Mogę się pochwalić że akurat był ostatnio w MAM TALENT jak któraś oglądała :-)
Co do seriali to ja z mezem tez SKAZANEGO przerabiamy i ostatnio dostaliśmy dwie serie do tego (ja bardziej wole) dr HOUSE'a oglądamy i Nam ściągają co i raz nowe odcinki :-)

reklama
aga - no no :) a na kosmetykach, modzie czy rodzajach sztucznych paznokci też się tak znasz? :-D Ja na dziale budowlanym się nudzę! Zawsze szukam miejsca gdzie mogłabym sobie spokojnie usiąść i poczekać aż mężuś wszystko znajdzie, poczyta wszystkie etykiety itp. A co do metod naprawy sufitu - siedział już na necie i szukał informacji na ten temat. Już ma wyrobione zdanie co trzeba zrobić i cokolwiek ktokolwiek teraz mu coś powie to on nie zmieni zdania :-)Dopiero jak znowu odpadnie sufit to będzie słuchał innych - ale i tak z kwaśną miną :-D
A te worki 30 kg to dla kogo? nie opłaca mi się kupować 30 kg jeśli potrzebuję 0,5 kg! Co ja później z tym zrobię? Dziecku zamiast talku będę sypać na pupkę? ;-) Ale dzięki za info - później mu przeczytam.
Justina84 tylko nie czekaj z porodem do 30 lutego! Kategorycznie zabraniam! :-D
emkamek ja też się zastanawiam nad nacięciem - ale chyba zrobię tak, że będę się masować, będę ćwiczyć mięśnie a powiem że w ostateczności mogą mnie naciąć hehe. Ćwiczenia nie zaszkodzą!
antar - no to miałaś ubaw :-D:-D mam nadzieję, że zasłoniłaś oczy Zosi? Ja już zasłaniam brzuch jak mąż chodzi goły po domu albo jak w TV są jakieś erotyczne sceny ;-):-D
A co do filmów - Skazanych oglądałam dwie serie i bardzo lubiłam ten serial. Teraz nie oglądałam pierwzego odcina trzeciej serii i nie wiem za bardzo o co chodzi. ale porównywując go do poprzednich serii to jest blee :<
kreskówek nie oglądam - nie wiem jak wytrzymam jak dziecko będzie chciało je oglądać! (bo nie zamierzam kupować mu TV - chyba, że dopiero na 18 ur.)
A dwóch i pół - rewelacja :>

Nathalie bardzo chętnie bym się pochwaliła ciuszkami, ale nie mam aparatu w tym momencie. Ale obiecuję że jak już go dorwę to wkleje co nieco:-). A odnośnie pasa to ja nie mam, ale za to mam dwie pary spodni z takim wysokim czymś;-) i w sumie też sobie chwalę. Najbardziej mi się przydały po operacji, jak mnie jeszcze brzuchol bolał, to ta guma idealnie trzymała wszystko na miejscu. Teraz mnie trochę denerwuje(brzucho się poci czasami) i wolałabym wrócić już do normalnych spodni :tak:.

Aga witaj po weekendzie :) ja też mam lenia okrutnego :-( i wszystko by było dobrze gdyby nie fakt że siedzę i nic nie robię a przydało by się pchnąć jakieś projekty na studia i prezentację którą mam wygłosić we wtorek a jeszcze nic nie mam:no:.

-j- a co do basenu... ja byłam ostatnio i miałam takie dziwne wrażenie jak weszłam do wody że Mały się zaczął prężyć we wszystkie strony jak poczuł zmianę 'otoczenia' :sorry2:. W sumie to pomyślałam że może nie jest przyzwyczajony bo od początku ciąży nie leżałam w wannie, tylko prysznica używam. Dziwne to było uczucie. Ciekawa jestem czy może też tak miałaś?

Ardzesh ja chyba zainwestuję w taki pas poporodowy :tak:. Myślę że się przyda i brzuch szybciej wróci do siebie :). A na lodach w Nowym Sączu ja bywam bardzo często i aż mi się śliniaki puściły jak przeczytałam o nich :szok:.

Antar jeszcze raz wszystkiego dobrego i żeby wszystko się udało po Waszej myśli :tak:.

Ewciapoli jak dobrze że twojego męża ominie ta operacja i że wszystko ładnie się zrasta. Mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie :tak:. Ja z brzuchem mam tak że zazwyczaj jak w ciągu dnia cos porobię to wieczorem też mnie pobolewa, także popołudniami staram się wypoczywać dużo.

A ja dziś od rana siedzę i patrzę w ścianę. Nie cierpie takich dni:wściekła/y:. Mąż dopiero koło 20 przylezie z pracy, a do tej pory będę siedzieć i się nudzić. Pogoda paskudna, nie ma się do kogo odezwać, powinnam robić prezentacje ale tego to dopiero mi się nie chce:zawstydzona/y:. Za to Junior jest strasznie aktywny dziś i okłada mnie kopniakami we wszystkie możliwe organy ;-).

Postrzałka juz od jakiegoś czasu piszesz, że nie masz zaufania do swojego lekrza. Może go zmień? Mogę się popytać koleżanek z Krakowa o jakiegoś dobrego lekarza jeśli chcesz. :tak:

Martussa olejek migdałowy można kupić na przykład tutaj: Olej ze słodkich migdałów

Mnie niestety nacinac nie będą tutaj i jak pęknę to niech Bóg ma mnie w swojej opiece... :baffled: Chciałam taki olejek, ale Tomek nie zdążył mi kupić w Polsce. Popytam może tutaj.

Aga jak czytałam Twoje porady budowlane to az mnie zatkało skąd Ty to wszystko wiesz!!! :szok: Potem wyjaśniłaś, także wszystko jasne, hehe. ;-)
A tak w ogóle to witaj po przerwie. :-) A nie za dobrze Ci było u tej Twojej rodzinki? I nie narzekaj, hihi ;-) ile ja bym dała, żeby mnie ktoś tak rozpuścił, a tak to sama sobie muszę radzić.

Antarku :-D ale jaja! Juz widzę Ciebie ciężarną i paradującego żołnierza w stringach!!! :-D :-D :-D

Ardzesh nie wiem, może Ty masz inny pas, ten, który ja mam to gruby kawałek gumy z przylepcami i za cholerę nie da się go użyć do ocieplenia nerek, zasłonięcia brzuszka itd jest wyraźnie przeznaczony do podtrzymania brzuszka. Dziś całe przedpołudnie go nosiłam i rzeczywiście przynosi ulgę, myślę, ze jeszcze bardziej przyda się potem.

Justina właśnie miałam zapytać jak to jest, ze zaczynasz nową prace w ciąży. ;-) Teraz już wszystko jasne.

Co do seriali to my mamy jazdę na "Gotowe na wszystko". Dostałam na urodziny (w lipcu) pierwszą serię (nie mogłam oglądać jak leciało w tv) i jak zaczęliśmy to kupiliśmy od razu pozostałe, a teraz czwartą jak tylko się pojawiła na dvd. Dziś własnie wieczorkiem bedzie kolejny seans, mamy piwco (ja bez% żeby nei było :-p ) i pistacje, mniam mniam!

Larkaa o pasie już napisałam Ardzesh.

Habcia fajnie, że kroplóweczki dają rezultaty. :tak:

Odpocznij piszesz? To chyba nie z Ingusią... :-p W weekend sobie odpocznę.

Właśnie miałam iść dziś z Ingą na basen, ale niestety obudziła się z kaszlem i pupa, ani na basen, ani na spacer. :no: Dobrze, ze grzeczna jest bardzo. Wszyściutko pozwoliła mi zrobić - obiadek, wykąpać się... super. :happy2:

Dzidzia za to ułozyła się jakoś niefortunnie, chyba ma nogi na dole bo nadaje Morsem w pęcherz, to w sumie nie boli ale takie nieprzyjemne uczucie... brrr... i sikam co chwilkę.
Macica mi dziś znowu twardnieje i najpierw czuję ból, potem dopiero twardnienie. :-( Jeszcze się nie martwię, bo rzadko mam te bóle.

Ardzesh Tak jestem wlasnie w tym szpitalu. Jakie to dziwne, niby jest na nfz a bez porownania do reszty.

-j- dziękuję CI za sms wczoraj. Nie za bardzo pamiętam czy odpisałam. Bo wymieniłam się z mężem komórkami. Bo ma funkcję 3G.

Antarku powodzenia jutro. Nie stresuj się za bardzo. Wiem ze nie jest to takie łatwe. Trzymam kciuki.:)

Ale się do Was przywiązałam. Cieszę się ze mogę nawet tutaj być na bieżąco.

Dziś rano o 6 miałam pobudkę. Pielęgniarka klula mnie 2 razy. Potem o 7 dali mi glukoze. O 8 kolejne pobranie. Znów mi krew nie leciała i z nadgarstka mi ja pobierali. Potem o 9 pobranie. I nareszcie upragnione śniadanie.

Rozwalilam dziś kroplówkę. Pielęgniarki musiały mi zakładać od nowa. Wylała mi się woda z niej. Hehe.

Obiad znośny. Tutaj dają nawet deserki. Dziś był mus jabłkowy. Potem koło 14 przyszedł do mnie osobiście lekarz z wiadomością ze mam DOBRE WYNIKI TESTU NA OBCIĄŻENIE GLUKOZA.:-) CIESZĘ SIĘ BARDZO.:-)
Super tu traktują pacjentów. Nigdy mi się nie zdarzyło zdez lekarz w środku dnia przyszedł do mnie z wynikami. Zazwyczaj sama musiałam w kartę zaglądać.
Wszystkim polecam ten znakomity szpital.:-)

Ostatnia edycja:
Habcia super że glukoza dobrze wyszła :tak:. Ciesze się że masz lepszy humor :). A co do szpitala to podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś. Ja jak tam przyszłam to najbardziej ucieszyłam się z tej łazienki, ale potem było coraz lepiej, no i opieka faktycznie super, nie musisz biegać i się o coś prosić tylko oni przychodzą i zabierają na badania. Odpoczywaj :)

Martussa82 - o widzisz.. w kolejca po Prison Break mam jeszcze Dextera ale będę miała na względzie CSI.. lubie takie rzeczy i byłam tez na prawdziwych sekcjach :) Ale polecam Ci DEXTERA oglądnęłam już ze 3 odcinki i dzieje się oj dziejeee.. :)

Olejek migdałowy normalnie można kupić na dziale z jakimiś proszkami do pieczenia tam gdzie olejki do ciast. chyba to o taki chodzi? I jak mamy sobie to krocze smarowac?

nie, taki nie :-D:-D:-D taki do masażu, jak znajdę chwilkę dłuższą, to wklepię przepis:-)

Nathalie jak masz możliwość to bardzo chętnie bo ja tu nie znam nic. Lecze się w enel medzie bo Michał z pracy ma abonament i wszystko jest tam fajnie bo za darmo i szybko ale wydaje mi się że w Warszawie troche lepsi lekarze i profesjonalniej tutaj nawet nie barxdzo jest w czym wybierać np. gin jest 3 ale ten mój ogólnie ma dobre opinie i nawet od położnej tylko jakoś mi nie podchodzi czasem.
habcia mam takie pytanie do Ciebie bo ten mój lekarz to właśnie na Ujastku pracuje i tak z ciekawości miałaś z nim do czynienia tam teraz? Fajnie wiedzieć że tam się dobrze czujesz bo ja mam tam rodzić i fajnie tak opinie świeżą poznać :-)

reklama
Postrzalka jak się nazywa Twój lekarz.. Ja raczej nie patrzę po plakietkąch. Wszyscy są tutaj mili. Też chce tutaj rodzic.:-)

Do góry