reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Hej Dziewczyny!!!!
Podczytuję Was raczej systematycznie, ale z pisaniem nawalam na całego, wogóle to ostatnio chyba ze wszystkim nawalam. Czuję jak mi wszystko przez palce przecieka. Nie mogę się pozbierać, zorganizować.... Po prostu samopoczucie mam kiepskie a ja raczej nie należałam do rozflaczałych osób, zawsze szybko brałam się w garść. No ale zwalmy to na hormony:tak:
Na szczęście z Małym wszystko ok. A to teraz najważniejsze!!!Kopie ślicznie, ma nawet swoje godzinki duuużej aktywności. Powoli też przygotowuję się zakupowo do przyjścia malego na świat:-)

reklama
Hej dziewczyny. Juz nie pamiętam, ale któraś z Was ma cukrzyce ciążową. Byłam dzisiaj u diabetologa i oczywiscie nic mi nie powiedzial poz atym aby nie pic mleka i nie jesc owocow. Czy Wy macie jakies konkretne nakazy i zakazy albo korzystacie z jakichs www? bardzo by mi to pomoglo bo od prawie 2 tygodni jem tylko bułki razowe z wędlina drobiowa i pomidorem bo nie wiem co mogę ;/

Coś do poczytania:
Cukrzyca w ciąży. Zadbaj o dietę - BabyBoom
- cukry proste, które należy ograniczyć do minimum. Są to cukier, miód, dżemy, ciastka, cukierki, wyroby czekoladowe.
UWAGA: owoce oraz soki owocowe zawierają bardzo dużo węglowodanów prostych, dlatego należy je spożywać w ograniczonej ilości oraz jedynie do godziny 18:00. Należy wyeliminować z diety winogrona, banany oraz kiwi-są bardzo słodkie.
-Soki owocowe można pić jedynie rozcieńczone 1:1 z wodą (nie więcej niż szklanka do posiłku).
Nie wolno stosować słodzików ani wyrobów je zawierających z uwagi na zawartość aspartamu..
-Białka : powinno pokrywać 20% zapotrzebowania energetycznego. Połowę powinno stanowić białko pochodzenia zwierzęcego; chude mięso (drób bez skóry, ryby, chuda cielęcina), przetwory mleczne.Należy zwrócić uwagę aby produkty białkowe zawierały jak najmniej tłuszczu: chude sery, mleko 0,5%, jogurty naturalne (nie owocowe)
-Chude mięsa i wędliny zawierają niewiele węglowodanów prostych i można je spożywać w dowolnych ilościach o ile są odpowiednio beztłuszczowo przygotowane.
-tłuszcze powinny pokrywać 30% zapotrzebowania energetycznego. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego najlepiej zastąpić tłuszczami roślinnymi (olej rzepakowy, oliwa z oliwek)
Przyrządzanie potraw
wskazane są gotowanie w wodzie, na parze, grillowanie, pieczenie na rożnie w pergaminie lub folii, duszenie bez obsmażania.
-PRODUKTY ZBOŻOWE polecane : płatki owsiane, kasza gryczana, jęczmienna
-PIECZYWO najchętniej chleb pełnoziarnisty, razowy, mieszany, chrupkie pieczywo. Bez dodatku miodu i karmelu.

Jedz mało i często - ale nie częściej niż co 2 godziny, żeby cukier po posiłku zdążył opaść...

Hej laski ;)
Ja ostatnio mam brak weny do pisania.:happy:
Jakaś deprecha mnie dopadła...:baffled: ciąglę ryczę ( od soboty), marudzę,nic mi się nie chce....:cool: A do tego zapadam chyba w sen zimowy, bo ciągle bym tylko spała. Jestem już tym wszystkim bardzo zmęczona. Dobrze , że dzieci jeszcze tylko przez tydzień będą chodziły do szkoły , bo nie mam ochoty już nawet wychodzić gdziekolwiek.:-( Najchętniej to bym się zwinęła w kłębuszek i gdzieś do lutego przesiedziała sama. Najlepiej w ciemnym kąciku, gdzie nikt by ode mnie nieczego nie chciał.:blink:
Mam nadzieję , że to szybko minie.. w końcu świeta niedługo.

Hej
U mnie z pisaniem też średnio ostatnio :zawstydzona/y: Z kolei moje samopoczucie jest spoko..
do pracy jeszcze śmigam ,ale po dwie godzinki :tak: ( no i nie codziennie) i wtedy jest ze mną wszystko ok:-) Parę dni temu przystrajaliśmy nasz domek z (zewnątrz) wkleję zdjątka później;-) ...kupujemy choinkę prawdziwą w sobotę ..ubiorę kominek i przyozdobię domek w środku i będzię pięknie :-D:-D:-D
20-tego przylatuje do mnie teściowa :baffled: nie jest źle ... bynajmniej pomoże mi w przygotowaniach :-D ja uwielbiam święta ...mam nadzieję że do 6-tego przeżyję z nią ....bo tez lubi za dużo gadać ;-):-) ( chyba jak każda):-D:-D
Ok uciekam do pracki ..miłego dzionka kochane ..a dla tych co mają smutaski w oczach DUUUUUŻO USMIECHU I OPTYMIZMU :-D:-D:-D:-D:-D Cmok....

a mój mąz właśnie zadzwonił, że skręcił nogę i nie może chodzic :baffled: masakra jakaś:wściekła/y: teraz będę miała kaleke w domu..muszę się na to jakos psychicznie przygotowac:sorry: a moja koleżanka, która miała termin na 25 grudnia urodziła 6 czyli w moje urodzinki:tak:
ja też mam ostatnio lenia..najchętniej nic bym nie robiła..wszystko mnie wkurza i włączają mi się agresory..małżon codziennie za coś obrywa:zawstydzona/y: w dodatku już któryś dzień z rzędu boli mnie głowa a od wczoraj ząb:wściekła/y:

och bidule z tymi dolegliwosciami i problemami... a ja za to dzis jestem podeskcytowana bo wraca współlokatoprka z malutka Zosia i jestem strasznie jej ciekawa :)
Ale też mam problemy ze spaniem bo zawsze jak sie obudze w nocy to zasnąc nie mogę i tak sie musze godzinami męczyć... A nerwowa też jestem i męza tyram za wszystko i nic...
Ale to wszystko musi minąć...

Pozdrawiam radośnie :*

reklama
Do góry