reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

asus - zadzwoniłabym do pediatry do przychodni i zapytała. A jeśli nie, to nie dawałabym mu więcej. 5 dni to 5 dni. A antybiotyk utrzymuje się przez jakiś czas po odstawieniu w organiźmie więc jeszcze będzie działać.
AgniesiaP - więc Tobie też współczuję :sorry2:
elwis - dziękuję za linka, ale poczekam już na tą koleżankę. Ale następnym razem chyba wykorzystam linka. :tak::-) dzięki

O dziwo, moja nocka dzisiejsza była ciut inna niż pozostałe. Spałyśmy od 23 prawie do 3 w nocy bez pobudki :szok: (a zawsze co 1,5 - 2 godziny pobudka) więc dzisiaj "wyspałam się" pomimo, że po tej 3 budziła się już co 2 godzinki. Ale tamte 4 były zbawienne. Ale za to mam teraz inny problem.
Mila robiła nawet po 6 - 7 kupek dziennie (karmię tylko piersią) a teraz już 1,5 doby nie zrobiła żadnej! tylko siusiu :-( Więc do problemów wzdęciowych mogę jeszcze zaliczyć zatwardzenie! Możecie coś poradzić?

reklama
Moja mała spała dzisiaj w nocy super ..ogólnie śpi ładnie ..zasnęła o 22:00..potem 1:20 cycuś i zmiana pieluszki ..a potem 5:50 :-D.... i 7:30 ...w nocy wstaję max. 3 razy
W dzień mniej śpi ..ale za to ją częściej karmię ..poleży wtedy na cycusiu i zasypia ..ale śpi krócej ... to ją pobujam w koszyku i chwilę polulam ..ale nie mam tak żebym była z nią cały czas na rękach :-p... po prostu daję jej odczuć ,że jestem cały czas blisko :-D
Najważniejsze, że lubi spać w swoim łóżeczku :tak:;-)... Ja często puszczam muzykę tą którą słuchałam w ciąży ... i mała jest spokojna ... kolek nie ma , wzdęć nie ma ..kupacze wali jak stara ;-)..na razie jestem wyspana i jest oki .... zobaczymy na jak długo ...bo ja jestem przyszykowana i na wszystko ...:-p

J może jak mała tyle jadła ..a potem robiłaś z nia rowerek ...to jej sie ulałao ..ja go robię zawsze jakieś 30- 40 minut po karmieniu , a z piersią dziecko się nie przeje :-) na moją idealnie działa ciepły powiew suszarki jak mi płacze mocno ...i czasami susze jej pupcię ..jak ma lekko zaczerwienioną ...leży wtedy cich jak trusia:-D
Aguś połóż małemu pieluszkę na brzuszek ... włącz suszarkę i masuj zgodnie z wskazówkami zegara ..na Kuby wstrętne kolki pomagało :-);-)
A potem połóż go przez kolano albo bark...tylko niech to będzie chwilę po karmieniu ...żeby ci nie ulał .... ...ja tez przez to przeszłam i dałam radę ..a ty tymbardziej sobie poradzisz ..... trzymam kciuki ;-);-);-).. pierwsze miesiące są najgorsze ...BĘDZIE LEPIEJ UWIERZ ...:-):-) :-)
asus ..antybotyk daj do końca ...to jest bardzo ważne aby zażył wszystko ...
kurcze a jak przestawić pory to nie wiem ..ja nie miałam takiego problemu :eek:
Habcia ...zakończyłaś juz laktację ... :eek:
szczęśliwa oby tak dalej :-)
larkaa... ja też mam czasami mega doły ...od siedzenia w domu ..tymbardziej ,że nie mam tu za wiele koleżanek i jeszcze do tego nie jestem w swoim kraju ...ja Wam zazdroszczeą czasmi ,że jesteście u siebie i macie rodzinę i przyjaciól ...dośc blisko :tak:...a jak masz jakiś fajny pomysł to założ coś na forum :tak:;-)
Niunia ...powodzenia kochana ..w staraniu sie o dzidziusia ...i miło Cie widzieć :-)

ardzesiku kochany ... u Ciebie na pewno tez niedługo poprawi się sytuacja ..i tego Ci i Adze życzę :tak::-)
elwis, jezyk. jak wasze maluszki ...

Moja właśnie zasnęła w koszyku ..i lezy sobie przy mnie w kuchni ... :happy:
Czy waszym maluszkom schodzi skóra a rąk i stópek ...bo Kajka jeszcze linieje :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny wczoraj mieliśmy gości i nie miałam jak zajrzeć.

agabjak czytam twoje opisy to przypomina mi się Kacperek wszytsko tak samo jak u ciebie ciągle na rękach prawie w ogóle snu i kolki i też mówiłam zero dzieci więcej ale powiem ci że drugie lepiej się chowa i jest grzeczniejsze. nam esputicon pomógł po paru dniach dopiero (przy kacperku)

golimek daje smoka bo mały chciałby tylko cyca ssać na początku nie chciał zassać ale go nauczylismy i jest lepiej bo zaczął już traktować cycusia jako smoczka.

Ja gotuję sama i jak Piotrka nie ma to sama zajmuję się domem kąpię dwóch chłopaków jest ciężko ale daję radę no w końcu macierzyństwo to najcięższa praca
pod słońcem;-).

Muszę spróbować te herbatki co pijecie bo Cyprianek też ciężko kupkę robi ale jak waszym dzieciom pomaga to może u nas też zadziała.

lajfik zgadzam się z tobą w 100% że malucha trzeba przytulac kołysac lulać (wiadomo że nie cały dzień) bo dzieci wtedy lepiej się rozwijają.

No a my jutro składamy PIT właśnie przyszło rozliczenie mam nadzieję że wyrobią się w ciągu miesiąca z kaską

j dokarmiam małego raz na 2 dni, 50 ml mleka, w przypadku gdy maly po karmieniu wciaz jest glodny. Pokarmu mam duzo. Teraz jak sesje zaliczalam odciagALam mleko i maz karmil nim z butelki. Na uczelni w łazience odciagalam jak byłam dluzej niz 3 h poza domem. :) Teraz moge spokojnie wyjsc na zakupy, a maly i tak je moje mleczko :D

Mila robiła nawet po 6 - 7 kupek dziennie (karmię tylko piersią) a teraz już 1,5 doby nie zrobiła żadnej! tylko siusiu :-( Więc do problemów wzdęciowych mogę jeszcze zaliczyć zatwardzenie! Możecie coś poradzić?

Gimnastyka na rozruszanie jelit... i może odstaw ryż i marchew na 3 dni a zamiast tego kasze gruboziarnistą i buraczki ...:-D...i zobaczymy ;-)..pijesz dużo wody?

MOj maly spi w nocy po 2,3 h potem 10 min karmienie i dalej spi. W dzien mało spi. Najlepiej po spacerku. Wtedy potrafi 3h przespac :d i potem po kapieli to samo :D ok 6 robi nam pobudke, wiec go biore do lozka i probuje spac dalej :) Nie mam z nim problemow kolkowych, ładnie je, grubiutki jest :)
Jedyne co mnie zastanawia to jego zielone kupki i zielona wydzielina z noska ;/ Wasze maleństwa mają takie kupki?

A jesli chodzi o jedzenie to prawie wszystko jemy :)

Jestem wyspana, ale to tylko dlatego, bo chodze spac z nim o 21. Troche brakuje mi filmow wieczornych z M ;/ ale inaczej nie dalabym rady wstawac w nocy

Ostatnia edycja:
zielone kupki mogą byc jesli karmisz cycem jeśli nie są wodniste to mogą zmieniać kolory.
O zielonej wydzielinie z noska nie słyszałam:baffled::baffled:

Maciek zaczol sie robic marudny :-p w nocy nawet ladnie spal, ale od 5 jest na nogach - i w kolko jedzenie, kupki i placze... ale to raczej nie wzdecia - jak je mial to robil wieksze alarmy :baffled: teraz troszke postęka i ciagle szuka cyca to juz mu dalam smoczek i sie uspokoil... nie jest glodny bo je co godzine

Teraz sie zastanawiam jak sie z nim pobawic? Bo moze jest znudzony lezeniem... Robie mu masaz brzuszka i ruszam nozkami, pokazuje grzechotki i nawet sie troszke interesuje...
Macie jakies pomysly na zabawe z takimi maluszkami okolo2 tyg do 1 mies zycia?:rofl2:

zielone kupki mogą byc jesli karmisz cycem jeśli nie są wodniste to mogą zmieniać kolory.
O zielonej wydzielinie z noska nie słyszałam:baffled::baffled:

reklama
ardzesh, ja wczoraj też miałam stracha, bo Karol całą dobę nie robił kupki, ale dziś za to były już dwie:-):-):-), więc się nie martw.
U nas po woli sytuacja z nockami się normuje. Kąpanie między 18 a 19, noszenie, masowanie, cycuś. Ładnie śpi do 22-23, znów noszenie, jedzenie itp. i jak zaśnie o 24 to potem wstaje ok. 3-4 na jedzenie i zmianę pieluchy i znów usypia. Odpukać od dwóch dni nie robił w nocy trzy godzinnych przerw. Można wytrzymać.
Karolkowi też zdarza się ulać porządnie, nie mam na to rady. Po prostu czasem je tak łapczywie, czasem przy jedzeniu zrobi kupkę i za szybko go przebieram... nie wiem, może to są tego skutki.

Do góry