reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

ardzesh najczęściej jakieś ciastka owsiane, bo to bez mleka jest. Kalorii to ma od cholery :O
lajfik moja ma też takie z białymi końcówkami na policzkach i uszach, na skórze głowy i na karku, też na dworze albo jak jest chłodniej to mniej widać, a w cieple uwidaczniają się strasznie. Lekarka mi powiedziała, że albo trądzik albo jakaś alergia pokarmowa i że mam zrezygnować z nabiału i zacząć dietę od zera (czyli ta startowa - ryż - kurczak - itd.). Tez mnie się wydaje, że to trądzik, tylko ciekawe kiedy zejdzie. Kolek Kalina nie miała nigdy.A niabiału nie mogę tknąć, bo mąż mnie ciśnie w dietowaniu i ja zamiast jeść jak człowiek to zapycham sie pierdołami jak ciastka albo paczka pieczywa Wasa na raz.

Żeby człowiek sie wkurzał i dołował tym, że nie ma co do gęby wsadzić to szok. Głupia chyba jestem strasznie.

reklama
ardzesh najczęściej jakieś ciastka owsiane, bo to bez mleka jest. Kalorii to ma od cholery :O
lajfik moja ma też takie z białymi końcówkami na policzkach i uszach, na skórze głowy i na karku, też na dworze albo jak jest chłodniej to mniej widać, a w cieple uwidaczniają się strasznie. Lekarka mi powiedziała, że albo trądzik albo jakaś alergia pokarmowa i że mam zrezygnować z nabiału i zacząć dietę od zera (czyli ta startowa - ryż - kurczak - itd.). Tez mnie się wydaje, że to trądzik, tylko ciekawe kiedy zejdzie. Kolek Kalina nie miała nigdy.A niabiału nie mogę tknąć, bo mąż mnie ciśnie w dietowaniu i ja zamiast jeść jak człowiek to zapycham sie pierdołami jak ciastka albo paczka pieczywa Wasa na raz.

Żeby człowiek sie wkurzał i dołował tym, że nie ma co do gęby wsadzić to szok. Głupia chyba jestem strasznie.
tradzik moze sie utrzymywac nawet do 3-6 miesiecy ..ale moze zejsc i po kilku tygodniach ...a widzisz poprawe odkad nie jesz nabialu ...ile czasu mala juz ma ta wysypke?
Oj ja tez mam czasami nerwa na to zarcie szczegolnie co robic na obiady ...bo Kuba to tez wszystkiego nie jada i musze czasami gotowac 3 obiady ,,,kumasz????
Paranoja :dry::dry::dry:
A czy Kalinka ma sucha skore na kolanach lub rekach?

Nie ma suchej skóry ani na kolanach ani na rękach. A od kiedy jestem na diecie poprawy nie ma (to juz tydzień), wysypkę ma 2 tygodnie, zaczęło się od wysypanych uszu i tak przechodziło dalej.

Moj Maciuś też ma po kilka krostek na policzkach . Bylam z nim u pediatry i on powiedzial mi że to z powodu niedojrzalości immunologicznej skory i żeby się tym nie przejmować bo z czasem to samo zniknie , myjemy tylko gotowaną wodą i natluszczamy . Mam nadzieję że nasz pediatra wie co mowi . Moj komputer nie pisze dziś niektorych polskich liter :crazy:

Nie ma suchej skóry ani na kolanach ani na rękach. A od kiedy jestem na diecie poprawy nie ma (to juz tydzień), wysypkę ma 2 tygodnie, zaczęło się od wysypanych uszu i tak przechodziło dalej.

No to tak jak u mnie ... dlatego ja z nabiału nie rezygnuje ...bo myślę ,że to trądzik :-)
a nie ta cholerna skaza ...:tak:... Kajka ma wysypkę jakieś 8dni :-)
Chce tylko odstawić na tydzień ryby i jajka i zobaczę co i jak :-p

Oj i mnie pomysłów brak na jedzenie. Ciągle to samo, nawet mój mąż jadł przez 3 tygodnie to samo co ja, w końcu powiedziałam żeby zaczął się żywić normalnie bo to nie ma smaku. No to teraz jest tak, że robi sobie pyszne zapiekanki albo je domową pizzę, a ja tylko patrzę i zazdroszczę:crazy:

polecam pyszną potrawkę z kurczaka (pomidory z puszki, marchew, kukurydza, pierś z kurczaka) oraz klopsiki z mielonego mięsa indyka z koperkiem.

Oj i mnie pomysłów brak na jedzenie. Ciągle to samo, nawet mój mąż jadł przez 3 tygodnie to samo co ja, w końcu powiedziałam żeby zaczął się żywić normalnie bo to nie ma smaku. No to teraz jest tak, że robi sobie pyszne zapiekanki albo je domową pizzę, a ja tylko patrzę i zazdroszczę:crazy:

polecam pyszną potrawkę z kurczaka (pomidory z puszki, marchew, kukurydza, pierś z kurczaka) oraz klopsiki z mielonego mięsa indyka z koperkiem.

ja domową pizzę jem :-), z pieczarkami i szynką, na kupionym w lidlu cieście :tak:.jem też smażoną pierś kurczaka, tylko że smażę bez panierki, na patelni grillowej z odrobiną oleju.

larkaa a moze mala ma uczulenie wlasnie od jakis ciastek :-p

U nas tez kilka obiadow - najczesciej dwa, osobny dla mnie i mojej mamy a osobny dla meza, bo on wychowal sie w rodzinie gdzie tylko miecho jedli i to najczesciej smazona rybe i kotlety :dry: No i tez znosi do domu pizze, zapiekanki, spagetti a mnie tylko slinka cieknie :sorry2:

elwis to mozna bezkarnie jesc pieczarki? bo ja tez mam smaka :-)

Dziewczyny podpowiedzcie, jakie lekarstwa mozemy łykać... Coś oprucz Paracetamolu na bóle mięśni i głowy?
Od wczoraj mnie jakies przeziebienie rozbiera :crazy: Wszystko mnie boli, w głowie mi sie kreci i gardło chce mi eksplodowac. Płukalam gardlo i to przynioslo ulge na chwile, ale moze jakis syropek mozna albo tabletki do ssania?
Jesli wiecei cos na ten temat to napiszcie, bede wdzieczna:tak: Bo do lekarza najwczesniej pojutrze moglabym isc a ja juz chcialam sie podratowac czym bezpiecznym:happy:

reklama
nimfii-gardlo plucz sola,ale tak co godzinke rob sobie plukanki i wieczorem bedzie juz lepiej.Ponadto Amol do plukania lub psikaj tantuum verdee:tak:;-)

Do góry