reklama
pbg
mama Zuzanki ;)
hehe Nathalie dołączam do fanek "Gotowych na wszystko" moja ulubienica to Brie - czysta teściowa
ale teraz zrobiłam sobie sesję z "Dr Housem"
a z gier to też bym tylko chętnie w Simsy pograła, choć ogólnie nie przepadam za graniem...
Pieluszki to my juz też używamy Pampersów 4, bo 3 choć nawet dobre były, to nie mieściły ilości Zuzinych siusiów
elunia r. rzuciłam okiem na tego linka o miganiu do dzieci i ja chyba jakaś prosta blondi jestem, bo ja w tym nic odkrywczego nie widzę... wydaje mi się, że ja w prostszej wersji takie rzeczy na co dzień robię do Zuzi, tylko tyle że nie świadomie...

Pieluszki to my juz też używamy Pampersów 4, bo 3 choć nawet dobre były, to nie mieściły ilości Zuzinych siusiów

elunia r. rzuciłam okiem na tego linka o miganiu do dzieci i ja chyba jakaś prosta blondi jestem, bo ja w tym nic odkrywczego nie widzę... wydaje mi się, że ja w prostszej wersji takie rzeczy na co dzień robię do Zuzi, tylko tyle że nie świadomie...
Nathalie
Fan(ka)
Dziewczyny słyszałyście o "bobomiganiu"?? Rozmowa z dzieckiem zanim ono zacznie mówić...??
Elunia osobiście uważam to za stratę czasu i po prostu kolejny pomysł jak zrobic na czymś kasę. Nie wiem po co coś takiego? I jak ma to zachęcić dziecko do mówienia??? Córeczka mojej kolezanki prawie do 3 roku zycia pokazywała wszystko zamiast mówić, wszyscy ją rozumieli to po co miała się wysilać?
Pbg oj, to współczuję teściowej

Kamylka
Entuzjast(k)a
Mam podobne zdanieElunia osobiście uważam to za stratę czasu i po prostu kolejny pomysł jak zrobic na czymś kasę. Nie wiem po co coś takiego? I jak ma to zachęcić dziecko do mówienia??? Córeczka mojej kolezanki prawie do 3 roku zycia pokazywała wszystko zamiast mówić, wszyscy ją rozumieli to po co miała się wysilać?
;-)

pbg
mama Zuzanki ;)
hmm... no właśnie o to samo z tym miganiem mi chodziło - przecież teraz też jak się sobie nawzajem z dzieckiem przypatrujemy to się rozumiemy. Miny, proste gesty - jak np macham do Zuzki ręką stojąc nad nią to ona tam jak tak wierzga, że się całe łóżeczko trzęsie, ale czy to jej pomoże w artykulacji jakiegoś słowa - no nie ... a swoje potrzeby sygnalizuje od początku życia ...
nathalie a teściowa dobra, tylko pedantyczna i też taka ruda
nathalie a teściowa dobra, tylko pedantyczna i też taka ruda

reklama