reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

a ja witam z samego rana:-):-):-). Moje dziecko coraz wcześniej chodzi spać, ale też i wcześnie zaczyna wstawać. Kurcze już się budzi o 4:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Ma tak któraś, albo miała. W sumie dla mnie to bez różnicy już teraz, bo zaczęłam chodzić spać z kurami. No i nie wiem co się dzieje, Jurand strasznie protestuje przy jedzeniu, zjada czasem sto, czasem 125 i tyle. Więcej nie chce, a kaszka która jest słodka zjada jej 250ml. Zastanawiam się czy może to mleko mu nie pasi, ale on innego smaku nie zna. I wychodzę z założenia, że jak głodny to wciągnie wszystko, ale i tak się troszkę niepokoje.

A do chrztu kupiłam na allegro gajer z Krasnala, nowy za 50zł, http://www.allegro.pl/item641905967_641905967.html . Jest za duży i czekamy jak Jurand dorośnie:))

Ostatnia edycja:
reklama
Co do imienia na gromincy.... można zakupić małe złote literki i ponaklejać. :tak: A Fajną pamiatką jest też wyszycie na szatce imienia dziecka i datę chrztu św. :tak:;-). Robia to juz teraz w sklepach , tam gdzie kupuje szatkę, tylko na tydzień ( lub dłuże) przed trzeba zamówić.

Aga ach ten Jurand...

A ja dziś kochane ucinam łącze neta. Nie wiem kiedy na nowo się pojawie , mam nadzieję , że niedługo ( zgwałcę męża ;-):-)).
Gdyby ktoś coć chciał.... pod fonem bedę 24h na dobę.;-)

Miłego forumowania. :-)

A mnie szlak mało nie trafi. Dziecko ubrane, wózek zniesiony, a mój mąż domofoni, że deszcz zaczął padać. Ta pogoda mnie do szału doprowadzi. Jurand chwilę pobył na balkonie, nawet położyć spać na balkon go nie mogę, bo mamy taki fajny, że jak pada to woda jest do połowy balkonu. I kiedy on ma być na świeżym powietrzu ??

wczoraj tak mialismy ze spakowalismy wozek do samochodu z zamiarem jechania do parku a tu deszcz :zawstydzona/y: jako ze juz mielismy wszytsko spakowane to postanowilismy odwiedzic moja babcie zeby nie siedziec caly dzien w domu :-p

ardzesh :-D
tez sie nic nie znam na chrzcinach a mam je 21.06 wtedy co ty i antar ;-)
przynajmniej tutaj cos poczytam na ten temat :tak: choc my mamy tez spotkanie w kosciele - takie nauki przedchrzcielne :-D

szatke mam :tak: świece kupi chrzestny :tak: a malego ubiore w biale spodenki, biala bluzeczke z kolniezykiem i sweterek bialy (w razie chlodniejszej pogody) :tak: nie szalalam z strojem do chrztu bo szkoda mi kasy :-D a ksiadz ochrzci bez wzgledu na to jak dziecko bedzie ubrane :tak: twoja sukienka jest bardzo ładna ;-)
moja kuzynka ubrala dziecko w spioszki i z wozkiem podjechala pod ołtarz :confused2::sorry: i nikt nie protestowal :tak: to chyba zalezy od parafii :tak:

No a co do allegro... to ja tam wlasnie kupilam spodenki dla dziecka :tak: no i do tej pory nie mozemy sie skontaktowac z ta kobieta :wściekła/y: jak nam odpowie po chrzcinach to sie zdenerwuje :angry:

Cześć dziś szwagier mi odebrał wyniki kacperka i są super nawet hemoglobina wysoka a bałam się że przez to że tak mało je może mieć jakąś anemię ale wszystko ok. Dzwoniła od razu do tej kliniki ale odebrała pielęgniarka bo naszej Pani doktor nie było (ma wiolne do poniedziałku) po zakończonej rozmowie nie minęło może z 5 min i dzwoni nasza lekarka ( jednak jak człowiek zapłaci to jest traktowany normalnie, żaden państwowy lekarz raczej nie skontaktował by się z nami podczas wolneg) wyniki ma jej faksem przesłać w poniedziałek ale przeczytałam jej przez telefon i są dobre. więc zabieg mamy w piątek o 15 ale na 14:30 mamy już być w klinice.

No to szykują nam sie potrójne chrzciny:-D:-D

aga migdałek stanowi pewną obronę przed infekcjami i po każdej chorobie powinien on wracac do swoich rozmiarów, no aloe u niektórych dzieci zamiast pomagać szkodzi i po takich infekcjach jest coraz większy wtedy trzeba go wyciąć. jest też tak że u dzieci do chyba 7 roku życia ona się wchłania no ale u kacperka jest już tak duży że nie ma szans na wchłonięcie

reklama
No to szykują nam sie potrójne chrzciny:-D:-D

aga migdałek stanowi pewną obronę przed infekcjami i po każdej chorobie powinien on wracac do swoich rozmiarów, no aloe u niektórych dzieci zamiast pomagać szkodzi i po takich infekcjach jest coraz większy wtedy trzeba go wyciąć. jest też tak że u dzieci do chyba 7 roku życia ona się wchłania no ale u kacperka jest już tak duży że nie ma szans na wchłonięcie

Ja mialam wycinany w wieku 15 lat ... mialam kaszel przez 6 miesiecy i nikt nie podejrzewal migdala tylko np. koklusz :szok:....ale teraz jest spoko :-D

jezyk bardzo sie ciesze ze tak sprawnie wszystko idzie ... widac ze jestes happy i Kacper na pewno bedzie juz zdrowy , a choroby nie powroca :tak::-)

Do góry