reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Tak, wyszło tyle samo co w alabie przy -20%🫣 a tam zwykle mam szybko wynik, tak do 15, ale zobaczymy jak dziś..
Trzymam kciuki żeby nie trzymali Cię za długo w niepewności. 🌺 ja podjechałam do ŚLA, bo właśnie koło mnie jest tylko mikro lab Diagnostyki i kiedyś z sobotniego badania dostałam właśnie dopiero w poniedziałek wynik.

A może któraś z Was może z doświadczenia podpowiedzieć, jak przygotować dziecko na przedszkole? My już rozmawiamy o tym od kilku miesięcy, wymyślam różne scenki jakie się mogą w tym przedszkolu przytrafić i omawiamy, jak wtedy zareagować. Czytamy też książeczki, ale może warto zrobić coś jeszcze?

A jak macie z zostawianiem z kims? Ja bym przecwiczyla zostawianie na zasadzie - daje komus dziecko u niego/na miescie/ w sklepie, znajomy oczywiscie :D szybkie papa i za 10-15 min wrocic, jak juz tlumaczenie macie opanowane :) no i dni adaptacyjne duzo pomoga :) zawsze moga male kryzysy sie stac na poczatku, ale grunt, zebyscie wy byli spokojni, usmiechnieci jak opowiadacie i pozniej jak odprowadzacie, zeby to z gory kojarzylo sie pozytywnie. Na reszte nie ma wplywu niestety :p

A jak macie z zostawianiem z kims? Ja bym przecwiczyla zostawianie na zasadzie - daje komus dziecko u niego/na miescie/ w sklepie, znajomy oczywiscie :D szybkie papa i za 10-15 min wrocic, jak juz tlumaczenie macie opanowane :) no i dni adaptacyjne duzo pomoga :) zawsze moga male kryzysy sie stac na poczatku, ale grunt, zebyscie wy byli spokojni, usmiechnieci jak opowiadacie i pozniej jak odprowadzacie, zeby to z gory kojarzylo sie pozytywnie. Na reszte nie ma wplywu niestety :p
Z kimś kogo zna i lubi to zostanie bez problemu, dlatego się modlę, żeby mu ta pani z przedszkola podpasowała 😅 Adaptacji będziemy mieli 3 dni, więc zobaczymy. Najbardziej mnie martwi to, że będzie dość dużo dzieci w grupie

reklama
To zapowiada sie dobrze ;) w sensie pierwsze dni moga byc trudniejsze, chyba ze na adaptacyjnych pani sie fajnie wpasuje, ale jak juz zostaje z kims to baaardzo duzo na plus :) bedzie dobrze! A kiedy? Od wrzesnia?

Do góry