reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja mam pytanie do mam 2,5 latków 🙈 albo tych co pamiętaja, bo oszaleję. Czy to normalne, ze w tym wieku dziecko dosyć malo sie bawi?

Bo ja mam wrażenie, że moj mlody to albo się turla na łózku albo chce siedzieć u nas na rękach. Albo oglądac koparki. I tyle. Limitujemy TV, bo myślalam, ze tu leży problem, ale nie. Wcześniej jeździl autami, rysował, czytalismy dużo, godzinami siedział w piaskownicy, a teraz 30s i koniec. Co mu proponujemy to jest nie. On nie chce klocków, aut, naklejek, nic 🤷‍♀️ czasem się czymś zajmie ale to na moment, a potem sie nudzi.
Nie ma cech typowych dla autyzmu.
Co ciekawe jak jest z babcią, to bez problemu się zabawi, z ciotką też. Tylko problem jest przy mnie i przy tacie, my proponujemy, inicjujemy zabawę i nic.

Ja jestem zmęczona po dniu wynudzonym dniu... irytuje mnie to, bo nie mam problemu z pobawieniem się z nim, tylko ja zaczynam, a on ucieka na łozko i się wierci na łożku 🤷‍♀️
U nas książki, układanki, klocki i nawet łatwe puzzle już szły w ruch. Z resztą ja te najmłodsze lata córki bardzo dobrze wspominam, no oprócz kp bo miałam z nią bardzo pod górkę. Ja też od samego początku angażowałam ją w kuchni i byka z tego bardzo zadowolona ☺️

reklama
Ja mam pytanie do mam 2,5 latków 🙈 albo tych co pamiętaja, bo oszaleję. Czy to normalne, ze w tym wieku dziecko dosyć malo sie bawi?

Bo ja mam wrażenie, że moj mlody to albo się turla na łózku albo chce siedzieć u nas na rękach. Albo oglądac koparki. I tyle. Limitujemy TV, bo myślalam, ze tu leży problem, ale nie. Wcześniej jeździl autami, rysował, czytalismy dużo, godzinami siedział w piaskownicy, a teraz 30s i koniec. Co mu proponujemy to jest nie. On nie chce klocków, aut, naklejek, nic 🤷‍♀️ czasem się czymś zajmie ale to na moment, a potem sie nudzi.
Nie ma cech typowych dla autyzmu.
Co ciekawe jak jest z babcią, to bez problemu się zabawi, z ciotką też. Tylko problem jest przy mnie i przy tacie, my proponujemy, inicjujemy zabawę i nic.

Ja jestem zmęczona po dniu wynudzonym dniu... irytuje mnie to, bo nie mam problemu z pobawieniem się z nim, tylko ja zaczynam, a on ucieka na łozko i się wierci na łożku 🤷‍♀️
On Was testuje, mówię Ci. Dzieci są mądrzejsze niż Nam się wydaje 😁.
Mój starszy syn w tym wieku tylko klocki układać chciał 🤷

Robię też akcesoria albo dekoracje do dziecięcych pokoików, aktualnie szydełkuję kocyk dla swojego Maleństwa, którego oczekuję 😊 Zdarzyło się zrobić kilka czapek i chust trójkątnych. Też koszyki z grubego sznurka bawełnianego albo jutowego na jakieś pierdółki w domu.
Jeny, baaardzo podziwiam :) a odzywac sie bede na pewno 🙈

reklama
Wzajemnie, ja czekam na betę i proga i myślę czy dziś będą 😏 ogólnie czuje zmęczenie, byłam w pracy, teraz siedzę lekko osłabiona 😒 a dzieciaki chcą do parku...
Trzymam kciuki za wynik, na pewno będzie piękny 🌺
No u mnie - czyli prawie po sąsiedzku - już pada 😖
A Ty w diagnostyce pobierałaś?

Do góry