reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
U mnie stan przedzawałowy. Córka chciała liska, no to mówię idź mama zaraz przyjdzie tylko skończę odkurzać. I taka podejrzana cisza, nagle myśl balkon otwarty, a my nie mamy barierek. Biegu się do dziecka, szukam wołam nic. A ona się pod kołdrę schowała.

Ja kiedyś matuli odwaliłam, że się PRZECISKAŁAM przez metalowe pręty już balustradowe, na szczęście moja duża głowa mi nie pozwoliła przejść, bo bym odwaliła kaskaderkę na parking. 🙈

Składam meldunek, że żyję, jestem, funkcjonuję NAWET NAWET RELATYWNIE DOBRZE i oddycham (jeszcze) 🙈 Nawet dobrze chodzę, bo rwa się odczepiła w końcu ode mnie. 🤠👍
Na 2 raz jak się tyle czasu nie będziesz odzywała to przyjdę po Ciebie z wałkiem ♥️ 😂😂

Walking Booty GIF

Moja mama mi wysłala rano rolkę, że powinno się chronić i pilnować drzemek nawet do 4rż, bo są mega ważne dla rozwoju mózgu i samoregulacji.

Dla mnie to kluczowe szczególnie, że mamy jakiś trend, żeby te dzieci jak najszybciej z drzemek schodziły i jak najszybciej zrezygnowaly całkiem, bo mino wszystko drzemka to obciążenie dla reszty rodziny, trzeba się dostosować do małego człowieka.

Dla mnie to też wazne, bo nawet tu na forum niektorzy już u roczniaków eliminują drzemki.
Wiesz co ? Żebym ja go trzymała a On sam w dzień nie chce spać. Próbowałam nawet na chama go uspać. Nie da się 😞

Ja kiedyś matuli odwaliłam, że się PRZECISKAŁAM przez metalowe pręty już balustradowe, na szczęście moja duża głowa mi nie pozwoliła przejść, bo bym odwaliła kaskaderkę na parking. 🙈
Oj u nas barierki były poziome, idealna drabina. A do ziemi bardzo daleko. Cieszę się, że przeżyłam dzieciństwo. Fajna zabawa było też chodzenie po zewnętrznych stronach barierek mostu, kto pierwszy. Puki mama nas nie przyłapała. Aż się boje jakie moje dziecię będzie miało pomysły.

Ja staram się córkę kłaść na drzemkę codziennie bo inaczej jest marudna. I zdarza jej się paść koło 18 i potem pobudka koło 21 i można sobie w łeb strzelić. Wczoraj nie chciała zasnąć, więc w końcu dałam spokój i pojechałyśmy na plac zabaw, już w foteliku widziałam, że zaraz padnie. Trochę gadała ze mną, a potem odcięło. Obudziłam ją, tak szalała, że jej do domu nie mogłam zaciągnąć. Zobaczyła ludzi z pizza i ona też chce, to poszłyśmy na pizzę. Po jedzeniu udało mi się ja zaciągnąć do domu, oczywiście zasnęła. W domu pobudka, kąpiel i bajka. Idziemy do łóżka a ona mama dzień jest. No to bawimy się w łóżku. Po 20 ona jest głodna... Ona czasem je więcej niż ja...
W żłobku tylko panie rozłożą leżaki to się kładzie i szybko zasypia. Na początku mówiły panie, że idealne dziecko do placówki. Jak zabawa to zabawa, jak jedzenie to siada i je, jak czas na drzemkę to też idzie.

reklama
Wiesz co ? Żebym ja go trzymała a On sam w dzień nie chce spać. Próbowałam nawet na chama go uspać. Nie da się 😞
To potem napisalam, że inaczej jak odmawia :D
Masz to co ja, czasami lulam godzinę i nie zaśnie. Ale kolejnego dnia próbujemy znowu i kolejnego też.

Chodziło mi o takie świadome wywalanie drzemek przez rodzica.

Do góry