reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Nie dogodzisz :D my mamy jeden „zapasowy” pokoj, ktory sluzy za trzymanie niepotrzebnych (czyt. Niezbednych) rzeczy i suszenie prania, docelowo wiem, ze zamienimy go w pokoj dziecka, ale co ja wtedy z praniem zrobie? :D
Suszarka bębnowa. Wcale nie tęsknię za suszarkami rozstawionymi po całym domu.

reklama
Suszarka bębnowa. Wcale nie tęsknię za suszarkami rozstawionymi po całym domu.
Pewnie tak sie skonczy, ale to sie wiaze z remontem lazienki, bo mamy obecnie pralke zabudowana, no i jak pomysle o tym syfie z remontu lazienki i uszuplonym portfelu to sie zastanawiam w czym mi te suszarki wlasciwie przeszkadzaja 😂

My mamy spory dom z dwoma garażami, w jednym tylko trzymamy auto, a drugi jest bardziej jak warsztaty i składowisko wszystkich sprzętów. Oczywiście miejsca brakuje, to chłop zrobił wiarę (poddasze jej to rupieciarnia), no ale w tym roku służyła nam jako altana i już jest że trzeba wybudować garaż z kanałem 🤣 jeszcze ziemiankę mamy robi 😁
Teoretycznie mamy 3 pokoje wolne, ale w jednym trzymamy choinkę 🙈 drugi zrobił się suszarnia, a w trzecim często śpimy, bo mąż często idzie do pracy na 4 - synuś często się budzi, np dziaj spacerował po łóżku od 1 do 3.

U nas ten kto budował dom nie pomyślał, że przydało by się jakieś pomieszczenie gospodarcze czy coś w tym stylu. Wszelkie narzędzia trzymane są w szafie w korytarzu. Jest mikro kotłownia, podobno miał być piecyk gazowy. Nie ma gazu w ulicy, więc trzeba było normalny postawić. Bardzo nie przemyślany projekt. I zakup też nie do końca przemyślany, ale chcieliśmy już uciec z bloku i iść "na swoje". Rower, wózek dla dziecka, wszystko stało w jadalni. Postawiliśmy nie duży domek narzędziowy, to chociaż rower wyjechał z jadalni.
No, ale jak widać zawsze jest za mało miejsca.

U nas ten kto budował dom nie pomyślał, że przydało by się jakieś pomieszczenie gospodarcze czy coś w tym stylu. Wszelkie narzędzia trzymane są w szafie w korytarzu. Jest mikro kotłownia, podobno miał być piecyk gazowy. Nie ma gazu w ulicy, więc trzeba było normalny postawić. Bardzo nie przemyślany projekt. I zakup też nie do końca przemyślany, ale chcieliśmy już uciec z bloku i iść "na swoje". Rower, wózek dla dziecka, wszystko stało w jadalni. Postawiliśmy nie duży domek narzędziowy, to chociaż rower wyjechał z jadalni.
No, ale jak widać zawsze jest za mało miejsca.
Jak to mówią "apetyt rośnie w miarę jedzenia" 🙈

A ja mam pytanie, jak ktoś się zwolni w trakcie macierzyńskiego (o ile tak się da...?) to wtedy okres wypowiedzenia leci no, nie będąc w pracy? 🤣

Tak, ja skladalam wypowiedzenie, gdzie koniec wypowiedzenia pokrywal mi sie z dniem konca macierzynskiego, po prostu nie wrocilam juz tam nigdy :D

reklama
Hi 💩
Season 3 Hello GIF by Friends

Do góry