reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Wróciłam do dobre tory z nastawieniem 😅 chyba odpoczynek od kresek i lekarzy dobrze mi zrobił 😁 oczywiście staramy się cały czas ale stwierdziliśmy że do końca roku dajemy się sobie czas bez spiny,a jak wtedy nic z tego nie będzie to już uderzamy bezpośrednio do kliniki :) myślę że u mnie dużo blokuje stres.wiec w czerwcu żyłam jakby jutra miało nie być 🤣 🤣 zmieniłam inozytol na taki z większą dawką bo mój był jakiś lipny i w czerwcowym cyklu progesteron wystrzelił mi na 26ng 😅 więc może te moje owulację będą teraz jakieś lepsiejsze 😅 wróciłam do biegania i wgl jakaś taka pełna energii ostatnio jestem,także same pozytywy 😘😘
A jaką dawkę inozytolu teraz bierzesz ?
Ps. Jak już pisałaś to doczytam, bo mam do nadrobienia 22 strony 🤭🫣😅

800+ to nie jest jakaś bajońska suma. A na pewno nie żeby dziecku rocznemu na przyszłość odłożyć.
Nie no, jak od urodzienia dziecka bedziesz sobie co miesiąc odkładać 800+ to w wieku jego 18 lat będzie miał na koncie już 172 800 zł, więc to jest bardzo dużo na star dla takiego 18 latka. Czy to na studia, czy na mieszkanie czy auto.

Ale wiadomo, że nie każdy może sobie pozwolić na odkładanie 800+, większość chyba jednak normalnie je wydaje na dziecko na bieżąco, bądź co jakiś czas.

Edit: chyba, że chodziło Ci o to, że w ciągu roku nie zebrało się tak dużo pieniędzy ( 9600zl ) by wystarczyło na przyszłość tego dziecka. Wtedy się zgadzam.

A jaką dawkę inozytolu teraz bierzesz ?
Ps. Jak już pisałaś to doczytam, bo mam do nadrobienia 22 strony 🤭🫣😅
Wcześniej brałam ovarin więc tam była bardzo słaba ta dawka.teraz kupiłam osobno inozytol w proszku i pije 2xdziennie po 2g.i dołożyłam sobie witaminy z prenacare.wstawiam Ci zdjęcie tego inozytolu :D

Załączniki

• Screenshot_2025-07-07-14-30-14-642_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-07-07-14-30-14-642_com.android.chrome.jpg
    204,4 KB · Wyświetleń: 15
Wcześniej brałam ovarin więc tam była bardzo słaba ta dawka.teraz kupiłam osobno inozytol w proszku i pije 2xdziennie po 2g.i dołożyłam sobie witaminy z prenacare.wstawiam Ci zdjęcie tego inozytolu :D
Jak byłam w piątek u ginekologa by wykluczyć polipa to właśnie mi mówił, że na początku najlepiej brać 4g ( 4000 mg) inozytolu. Ja biorę Fertistim 2000mg, Ovarin 550mg, PregnaCare Start 500mg i inozytol z kapsułkach 650mg. Także prawie 4000mg. Mam nadzieję, że to pomoże.

A właśnie ten Fertistim, Ovarin,inozytol w kapsułkach, koenzym Q10, luteinę dostałam od dobrej duszyczki tutaj z forum, która jest w ciąży po 12 latach starań i to na moim wątku kreseczek w tym roku wstawiłam jej pierwsze ❤️ i mi z boku kibicuje i postanowiła mi podarować swoje suple, dzięki którym udało jej się zajść 🥰

reklama
Mnie Twoja ciąża tak zleciała 😱 jestem w szoku że już za 3 msc rodzisz .. a dopiero byłaś z nami na kreskach 🤭
Weź mi nie przypominaj że to już za 3 miesiące bo tu na zawał zejdę. Właśnie narzekam koleżance że mam wrażenie że wrócił pierwszy trymestr- znów jadłowstręt, zmęczenie, senność a do tego zgaga i ciąży mi brzuch 🤣🤣🤣🤣

Do góry