reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

ja też myślałam o zakupie w pierwszej ciąży, ale finalnie postawiłam na walizkę i małą torbę, która spokojnie mogłam zaczepić do walizki. Jakoś wizja noszenia dwóch toreb/ czy to przez mojego męża czy inną osobę ktoraby ze mną była mi się nie podobała. A tak to walizka na kółkach była o wiele wygodniejsza. No i też wszystko było bardzo przejrzyście ułożone w takiej walizce.
Też polecam walizkę na kółkach :)

reklama
ja też myślałam o zakupie w pierwszej ciąży, ale finalnie postawiłam na walizkę i małą torbę, która spokojnie mogłam zaczepić do walizki. Jakoś wizja noszenia dwóch toreb/ czy to przez mojego męża czy inną osobę ktoraby ze mną była mi się nie podobała. A tak to walizka na kółkach była o wiele wygodniejsza. No i też wszystko było bardzo przejrzyście ułożone w takiej walizce.
Ja również tym razem tak się spakowałam i to było zdecydowanie lepsze rozwiązanie od jednej wielkiej torby. Wiem co piszę, bo za pierwszym razem w jedną się spakowałam 🙈

Czy któraś z was kupowała sobie Mommy Bag?
Zdało to wogóle egzamin w szpitalu? Podoba mi się jedna z printem ale jestem ciekawa jak to sobie poradzi w warunkach bojowych bo w końcu najtańsze to to nie jest.
Ja mam upatrzone coś podobnego na temu 😄 kasy mi żal na to oryginalne.
Screenshot_20250714_133450_Temu.jpg

Nigdy nie miałam walizki. Duży plecak, albo torba. Byliśmy teraz na 4 dni u rodziców i spokojnie spakowaliśmy (2+1) się w jedną torbę. Wystarczą nam też 1kosmetyczka😅 Plus torba z Biedronki z kaloszami i jedzeniem dla psów.

Ja to zawsze podziwiałam babeczki z dwoma wielkimi walizami do porodu 😁 ja minimum z minimum to co potrzebne, bez suszarek do włosów czy zestawu do makijażu 😆 tym samym jedna większą torba w rękę i git.
Też miałam 1 torbę do porodu, nawet nie specjalnie duża. Widywałam panie z wielkimi torbami na kołkach.

Ja to zawsze podziwiałam babeczki z dwoma wielkimi walizami do porodu 😁 ja minimum z minimum to co potrzebne, bez suszarek do włosów czy zestawu do makijażu 😆 tym samym jedna większą torba w rękę i git.
u mnie akurat walizka w szpitalu się bardzo przydała. No ale ja finalnie leżałam tydzień czasu a i tak mi brakowało rzeczy 😅 z tym, że ten szpital w którym rodziłam totalnie nic od siebie nie zapewniał. Wszystko musiałam mieć swoje 🙈 teraz pewnie spakuje się podobnie, ale człowiek już bogatszy o wiedzę co było przydatne, a bez czego by się obeszło. I nie mówię tu o suszarce, 10 ręcznikach itp. Samo to, że kiedy rodziłam był okropny upał, a ja się pociłam jak głupia po porodzie więc koszulę potrafiłam zmienić 2 x dziennie 😂😂 to się tak wydaje, ale same podkłady, podpaski, ręcznik i klapki zajmują pół walizki 🙈😅

u mnie akurat walizka w szpitalu się bardzo przydała. No ale ja finalnie leżałam tydzień czasu a i tak mi brakowało rzeczy 😅 z tym, że ten szpital w którym rodziłam totalnie nic od siebie nie zapewniał. Wszystko musiałam mieć swoje 🙈 teraz pewnie spakuje się podobnie, ale człowiek już bogatszy o wiedzę co było przydatne, a bez czego by się obeszło. I nie mówię tu o suszarce, 10 ręcznikach itp. Samo to, że kiedy rodziłam był okropny upał, a ja się pociłam jak głupia po porodzie więc koszulę potrafiłam zmienić 2 x dziennie 😂😂 to się tak wydaje, ale same podkłady, podpaski, ręcznik i klapki zajmują pół walizki 🙈😅
No walizka spoko, jedna 😆 u mnie to ja widziałam doslownie jak na wakacje za granicę takie bagaże, w dodatku z brakiem dostępu przez 7 dni do świata żywych 😁

reklama
Pytam bardziej pod porodową ale jakoś mi się wydaje, że nie będzie zbyt pojemna na ten cały bajzel do pakowania...
A ogólnie też myślałam żeby pełniła funkcje torby jak gdzieś ad hoc bym wyjeżdżała z dzieckiem typu na noc czy dwie, zamiast ciągnąć walizę... ale znowu.. no nie wiem jak z pojemnością.
Ja uznałam że wezmę po prostu torbę podróżną którą mam i walizkę dla nas obu już po wszystkim.

Kurde odblokowałam sobie kolejnego schiza, mój bobas siedzi sobie z dupka po lewej i głowa w żołądku, coraz bliżej 30 tydzień i teraz pytanie - wykręci się czy nie? 😱 niby ma czas ale się cykam

Do góry