reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Ja telewizor to kupiłam dopiero 4lata temu. Wcześniej nie miałam. W sumie za wiele nie oglądam, kiedyś przez 3 dni oglądałam jakiś serial na netfixie i w końcu nawet nie wiem jak się skończył bo mi się więcej nie chciało. Wróciłam właśnie od lekarza i radio na TV już gra. Dziecko ogląda 2 bajki dziennie, partner w sumie też nie wiele bo czasu nie ma. Zwykle ogląda coś na telefonie jak je śniadanie lub kolację w kuchni.

Nic mi się nie chce dziś. Siedzę niby w pracy, coś by wypadało mocniej rozgrzebać, ale z motywacją dzisiaj kiepsko. Miałam zadzwonić do lekarz umówić się na wizytę za 3 tygodnie bo akurat tak mi pasuje, a jakoś też mi się nie chce. Tydzień ponad już tam dzwonię, a raczej - zabieram się do tego. 🤣

Powinnam była mieć wizytę gdzieś tak w przyszłym tygodniu, a z moim tempem umówie się na I/II tydzień października już przed połówkowymi, ale może to i dobrze - przynajmniej sobie podglądnę przed. 😀

Ja też nie lubie smaku dyni :) mój mały jest dyniolubem, więc mam poł szuflady w zamrażarce klusek 🤣

A co do tv to my mamy tylko pod subskrypcje i Staszek ogląda sobie 2x dziennie po 3 odcinki Kici Koci. Ja oglądalam kiedyś duzo, ale nie chcę, żeby Staszek się wgapiał ciągle, a jak sobie coś puszczałam, to go ciągnęło strasznie, więc nie ma szans na to, żeby się bawił z tatą, jak ja oglądam. Plus jak mam limitowany czas wolny to wolę książkę, w serial cięzko mi się wgryźć jak wiem, że mam 15-20min. Najczęściej używam tv do puszczania spotify :D

@Lwica1410 ja zazwyczaj jak jest fajny, polecany serial to puszcze, a tak jest wylaczony :D na youtube jakies skladanki czasem pol dnia leca, jak sie sprzata..

Ostatnio mijalam dynie w sklepie i przeszlam dalej, nie chcialam wywolywac jesieni, ale taki kremik to mi chodzi po glowie! @Lady Loka a jak robisz kluski?

Ja nie wiem czy lubię dynie. Jadłam na pewno jakiś dzem, więc pewnie było słodkie. Zupę krem może też, ale większość daje tam imbir czy inne obrzydlistwo więc też nie jem. Sama nigdy nic z dyni nie robiłam.
Dziecko znalazło w jakimś worku pluszowa dynią i cała dziś szczęśliwa poszła z nią do żłobka.

reklama
@Lwica1410 ja zazwyczaj jak jest fajny, polecany serial to puszcze, a tak jest wylaczony :D na youtube jakies skladanki czasem pol dnia leca, jak sie sprzata..

Ostatnio mijalam dynie w sklepie i przeszlam dalej, nie chcialam wywolywac jesieni, ale taki kremik to mi chodzi po glowie! @Lady Loka a jak robisz kluski?
Puree z dyni, jajko, mąka (jak rzadkie wychodzi to mąka ziemniaczana) i zagniatasz, a potem robisz ruloniki i tniesz. Kropka w kropkę jak leniwe tylko zamiast twarogu masz puree z dyni :)

Do góry