reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozienka - ja nie napisałam, że ruchów dziecka nie można czuć przed książkowym terminem, ale że mi się w poprzedniej ciąży wydawało, że tak wcześnie, to nawet nie ma co sprawdzać. Z resztą nawet nie wiedziałam, ze można wyczuć rękami, a nie czuć w środku. Teraz już wiem, żeby wcześniej zacząć się wsłuchiwać w swoje ciało i mam nadzieję, że też poczuję wcześniej.
mata-kow - okropne, niestety najgorsze to trafić na lekarza, który bagatelizuje pewne badania, a często pacjentka się nie zna i nie wie czego powinna się domagać.

Jak ja się cieszę, że dzisiaj piątek!!! Poza tym od dwóch dni jakby trochę lepiej się czuję. A propos usg, to muszę się dzisiaj zapisać na wizytę, bo przy ubezpieczeniu medycznym potrzebne mi skierowanie i zapisać się na usg.
Czy któraś z Was pytała się o płeć dziecka na tym etapie? Mojej koleżance lekarz już w tym okresie ciąży określił - oczywiście mówił, że to nie na 100%, ale później się potwierdziło.

reklama
Doris ja pytałam lekarki ale powiedziała że nie chce zgadywać . W poprzedniej już w 12 tyg wiedziałam że chłopak . Lekarka mi powiedziała że na 98 % :tak:
Nasza Pinula już wie :-)

Witam :-)

Ja z tego co pamiętam pierwsze sugestie co do płci miałam około 16-17 tyg poprzednio. Ciekawe jak będzie teraz. Duzo zalezy od doświadczenia lekarza, ułożenia maluszka i sprzętu ;-)

Padam, kolejna nieprzespana nocka... córka mi się z rykiem budzi koło 1 i nie może usnąć, latałam do niej co chwilę, kładłam się z nią a i tak spać nie mogła, mnie jeszcze od wczoraj głowa boli (pewnie z niewyspania, bo juz z tydzień spie po 4-5 godzin na dobę...). Dzisiaj mam humor, że bez kija nie podchodź, aż M oberwało się z rana... dobrze, że chociaż córka wyluzowała i jest grzeczna...

u mnie pytała się co mam w domu i czy chcę wiedzieć
mój mąż jak był ze mną to kazał jej szukać drugiego:-D:-D
powiedziała że dziewczynka na 90 procent,ale może się mylić,sprawdziło się
zobaczymy jak będzie tym razem

ja się zbieram do tego ośrodka,a tak bardzo mi się chce iść

miłego popołudnia kobietki :-)

Ostatnia edycja:
no i jeszcze oby dziecko wspólpracowało, moja koleżanka do 8m-ca nie wiedziała co będzie bo małe nogi krzyżowało tak na każdym USG, ale sie pod koniec okazało że dziewczynka, a urodził się Maciuś :-)

No u mnie mieszka Synuś. Nawet mam zdjęcia (wstawione w dziale wizyt u lekarza) i z tych zdjęć wynika że na dziewczynkę nie mam co liczyć. Jak tak oglądaliśmy malucha od strony pupy, to mój maż nagle krzyknął że chłopiec jest siusiak. To mu lekarz mówi że co jak to przerośnięta łechtaczka? Ale na następnym ujęciu tym co mam zdjęcie widać już dokładnie. I nawet lekarz stwierdził do mojego męża "że ma Pan racje siusiak jak nic"
Ja idę do pracy na kawę i pączki, bo kolega który odchodzi jest dzisiaj ostatni dzień. Idę się pożegnać :( szkoda że odchodzi, dobrze mi mię z nim pracowało. Poza tym w pracy jest klimatyzacja a upał sie zapowiada. Ma byc 35 stopni :( Umre dzisiaj.
Dzisiaj protestuje nie robie obiadu. Muszą chłopaki najpierw pozjadac to co sie w lodówce nagromadziło. ;D Dzięki temu mam wolne :P

to tak samo bylo z moja szwagierka cala ciaze mial byc chlopak na koniec poszla kontrolnie do innego lekarza i okazala sie dziewczynka :) lekarz musi sie znac i przedewszytskim miec dobry sprzet zeby zobaczyc mi jak juz mowilam na wizycie powiedziala ze cos tam ma pomiedzy nogami ale narazie niechce zgadywac slicznie bylo widac ze cos sterczy ;) ale mowila ze moze sie zmienic :) ojj bardzo bym chciala dziewcyznke teraz BARDZO ale tak szczeze niech bedzie cokolwiek byle by zdrowe bylo :) i tak i tak bede kochac z calego serduszka

A ja się zastanawiam nad zmianą lekarza prowadzącego
Skoro ona nawet się mnie nie pyta jak się czuje, czy nic nie boli itd a jak widzę, każdy lekarz to robi
Pand to pokazałam jej zaświadczenie z Izby przyjęć ( wtedy jak krwawiłam trochę ) to nawet tego nie skomentowała i nie zapytała czy nadal ten Duphaston biorę ( był tam wpisany, a ja go w tą nd odstawiłam)
Dupa a nie lekarz:(

Mata moje koleżanka urodziła synusia z zespołem downa a na USG ani genetycznym ani połówkowym na miała 3D robione więc nie mam pojęcie czy lekarz był takim debilem ( za przeproszeniem) czy ślepy był

Mata ja mam zakaz jazdy konno i na rowerze

Ostatnia edycja:
dla lekarza USG 3D, 4D nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o punkt medyczny to dla rodziców tylko dobra frajda i pamiątka, zauważcie że lekarz wszystko co potrzebuje zmierzyć robi na zwykłym 2D

ja nie wiem czy chcę na to 3D iść czasem te zdjęcia są straszne, bo obraz się rozmazuje, nie wszystkie oczywiście, ale mi jakoś na tym nie zależy

reklama
Pomyłki odnośnie płci się zdarzają . Moja koleżanka miała mieć Anie a urodził się Kubuś :-D
Jak leżałam na sali po porodzie to dziewczyna obok też miała mieć chłopaka a urodziła się dziewucha .

Atomówka
pewnie że zmień ,skoro czujesz się przy nim niepewnie i nie jesteś zadowolona . Nie ma się co męczyć ..
A co do zespołu Downa to chyba nie zawsze się to da wykryć .
cytat
"Badanie wykonywane jest przy pomocy sondy brzusznej, choć czasem zalecane jest dodatkowe badanie przezpochwowe. W trakcie badania oceniane są wszystkie narządy płodu, a lekarz poszukuje specyficznych objawów, mogących świadczyć o ryzyku choroby płodu. Nieobecność objawów nieprawidłowych znacznie zmniejsza (ale nie wyklucza) ryzyko zespołu Downa"

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry