reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej kobietki :)
ja dziś znowu mam dzień na nie zwłaszcza na nie dla M. zdążyliśmy się już pokłócic przez telefon wrrrrrr a najgorsze ze teraz mi zle i chce mi sie płakać... kiedy się skończy ta huśtawka te hormony czy co to tam mnie tak psuje?
A tak ładnie zaczął się dzień, ogarnęłam dom pranie się robi, obiad mam a teraz co :(
pozytywny jest mój suwaczek jedynie :)

reklama
Anula ja 3d i 4d też chyba nie będę robiła
Jak dzidzia jest już wykształcona to nawet przez zwykłe USG ładnie widać niunię więc te wymyślne nie są mi potrzebne

K&M daj spokój ja mam to samo, w zasadzie z moim P to kłócę się prawie non stop
Tzn ja coś marudzę, narzekam a on to bagatelizuje i tylko mówi " jesteś w ciąży więc Ci wolno"
Do tej pory nigdy się nie kłóciliśmy a teraz wszystko jest na nie

K&M przejda te hustawki juz zaniedlugo ja jakos bardziej spokojna jetsem no ale jeszcze raz na jakis czas wybuchne o byle co :) maz niech zrozumie nio a nie wscieka sie na ciebie :).Z chorobami tak wlasnie jest niby wszystko dobrze a okazuje sie puzniej ze niestety tak dokonca zdrowe niejest :( ja na twoim miejscu bym zmienila lekarza skoro nawet nieskomentowal twojej wizyty na izbie dziwia mnie tacy lekarze a mowia ze sa z powolania tylko jakiego chyba pieniężnego dobrze ze ta moja lekarkja jest wmiare dobra i rozmawia zemna tlumaczy wszytsko pyta jak sie czuje jak mnie cos zaniepokoi odrazu zaczyna tlumaczyc takze ja jestem zniej zadowolona no jedyne doczego moge sie doczepic to do tego ze chodze doniej co 5 tygodni a niewczesniej :(

Ja wiem że bardzo wcześnie mi określił lekarz płec. Ale z drugiej strony to jeden z dwóch najleprzych specjalistów. Także raczej trudno o pomyłke. Mój lekarz mi powiedział że jak mam iśc na to genetyczne to tylko do jednego z tych dwóch lekarzy. Marzyła mi sie dziewczynka, będzie chłopiec nie ważne. Grunt że zdrowe, ruchliwe, piękne. A co sie urodzi to będzie. Najważniejsze USG to to w okolicy 20- 22 tygodnia. Też pójde pewnie do tego lekarza prywatnie. Trzeba się ubrac, bo nie będe w piżamie latac do południa.

Bozienka ja do swojej chodzę co 5 tygodni
Mogę zmienić lekarza ale muszę pozostać w tej samej placówce bo taki jest warunek korzystania z programu " Zdrowie mama i ja" no chyba,że prywatny ale na niego nie mam kasy żeby za wszystkie wizyty i badania płacić

atomówka to może przy okazji takich ważnych tygodni jak teraz 11-14tc około 20tc wybierz się prywatnie na konsultacje, nie musisz rezygnować z bezpłatnej placówki, masz tam zapewnione wszystkie badania. Prywatnie możesz iść raz na jakiś czas aby rozwiać swoje niepewności.

Atomówka - może, to , że lekarz nie pyta jak się czujesz jeszcze da się przeżyć, ale zignorowanie karty ze szpitala rzeczywiście jest powodem do niepokoju.
Anula - ja z Emilką robiłam 4D i na zdjęciu tak jakoś trzymała rączkę, że wyglądało, jakby miała kopytko :) Zdjęcia wychodzą różne, jedna ładniejsze, inne gorsze. Też się najpierw bałam, ale w sumie byłam zadowolona, jak lekarz przełączył.

Ja się zastanawiam nad zrobieniem testów Papp-a, bo mogę mieć je taniej, ale fakty są takie, że, choć niby wynik daje 90%, to i tak zawsze jest ryzyko błędu.
Ja chciałabym mieć druga dziewczynkę, choć wiadomo, że jak będzie synek, to kochać będę tak samo. Moja córcia w ogóle nie dopuszcza do wiadomości, że może być braciszek. Ona chce siostrzyczkę i już.

reklama
Anula
Mnie wystarczy że widzę serduszko jak biję , i że lekarz mówi że wszystko ok :tak:

popieram :-)

Atomówka ja zmieniłam lekarza na takiego który daje mi komfort psychiczny, odpowiada na pytania itd. po co masz się dodatkowo stresować, lepiej znajdź kogoś komu będziesz ufać

następną wizytę mam już w poniedziałek... ciekawe co mi powie, czas założyć kartę ciąży

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry