reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam dziewczynki

padam z nóg strasznie słabo się czuję brzuch mnie boli chyba się wszystko rozciąga

powiem że ja rodziłam w lutym kupiłam kombinezon i mało co go ubrałam bo za mocno duży był,wychodząc ze szpitala i tak zazwyczaj jedzie się samochodem więc za długo nie posłuży,ale każda zrobi jak uważa

właśnie dużo od lekarza zależy na jakie badania da skierowanie,ja w żadnej ciąży nie miałam robionego usg 3D czy 4 D zawsze te normalne

rany nic mi się nie chce

reklama
K&M ale narobiłaś mi ochoty na tą fasolke:)

Atomówka na twoim miejscu zmieniłabym lekarza , nie cierpie taki których trzeba ciągać za język bo sami nic nie powiedzą, a w ciąży lekarz któremu sie ufa to podstawa.

Ja narazie postanowiłam, że usg 3d, 4d nie będe robić, co wizyte to lekarza państwowego i prywatnego dostaje zdjęcie USG więc to mi wystarczy. A pieniądze wole odlozyc i przeznaczyć na fajną zabawke edukacyjną dla maleństwa jak już się urodzi.

Nad kombinezonem dla dziecka tez się zastanawiam, termin co prawda mam na 23.03 ale z tą pogodą u nas również bywa. Napewno nowego nie kupie bo się nie opłaca, na następna zime będzie za mały. Mam nadzieje, że uda mi się pozyczyć od kuzynki, a jak nie to poszukam używanego.

Ja też staram się ruszać w ciąży i chociaż na godzinny spacer wyjść ale dziś przez ten upał to nie dam rady

Ja mam śliczny kombinezon , ale na 3-6 miesięcy , i obawiam się że na noworodka będzie dużo za duży :-(. Ja myślę że 56 byłby na styk ,no chyba że urodzi się wyjątkowo duże dziecko to wtedy może się w niego nie zmieścić ...

Zaraz zbieram się za ogarnięcie mieszkania po wyjeździe teściowej . W końcu wrócę do własnego łożka :-)

Ja powinnam sprzątac coś, albo robic cokolwiek, a tymczasem gnije na kanapie :( Głowe mam taką ciężką że masakra. Pod wieczór pojade na maliny. Ale ile uzbieram to nie wiem bo sił mi brak. Gorąc okropny :( pójde chyba posprzątac w łazience, bo po pierwsze to lubie a po drugie tam od płytek jest chłodniej to może ożyje, bo narazie jestem jak mucha śnięta.

Atomówka - to połączenie badania usg z oceną dziecka pod kątem wad genetycznych (takiego jak ma każda z Was w tym okresie) i badania z krwi pod kątem tychże wad. Wyniki badań usg i krwi są oceniane łącznie.
Wczoraj właśnie miałam usg i pobieranie krwi z palca na pappa. Potem jeszcze w 16-18 tygodniu jest drugie badanie krwi i to wszystko razem daje wynik. Ja tutaj miałam wybór właściwie z trzech opcji tylko, jeśli chodzi o badania genetyczne: albo nic, albo właśnie usg i pappa, albo od razu amnio.

Szkoda, że nie dało się płci wczoraj stwierdzić, ale trudno. Poczekamy do połówkowego:-).

Zaraz mam wizytę u lekarza, dowiem się w końcu jak mi wszystkie badania powychodziły.

u nas do tej pory te firmowe ubranka kupuje rozmiar mniejsze
jak na metce 6- 9 miesiecy to nosił je jako roczniak, połtora
teraz w pazdzierniku konczy 4 lata i całe lato nosi 2-3 latka (tylko niektore 3-4 l , 104cm)
i to z h&m, kappAhl, adams, mothercare, carters, next itd
a ma 105cm wzrostu po prostu te firmowki maja zawyzona rozmiarowke

K&m jezeli chodzi o lumpek to tam zazwyczaj ubranka sprowadzane z uk lub stanow czyli next, carters, mothercare, adams itp czyli tak jak pisałam rozmiarowka zawyzona, bierz 56.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry