reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Co tu tak spokojnie dziś?
Ja też jestem jak śnięta ryba :/
Burza, deszcz, słonce, ciepło, burza, deszcz.. jezuuuuuuu :confused2:
I jak tu czuć pełnie zycia ;-)

Jak tam mamusie dzisiejsze upały? Ja padam...

A ja się zastanawiam nad zmianą lekarza prowadzącego
Skoro ona nawet się mnie nie pyta jak się czuje, czy nic nie boli itd a jak widzę, każdy lekarz to robi
Pand to pokazałam jej zaświadczenie z Izby przyjęć ( wtedy jak krwawiłam trochę ) to nawet tego nie skomentowała i nie zapytała czy nadal ten Duphaston biorę ( był tam wpisany, a ja go w tą nd odstawiłam)
Dupa a nie lekarz:(

Mata moje koleżanka urodziła synusia z zespołem downa a na USG ani genetycznym ani połówkowym na miała 3D robione więc nie mam pojęcie czy lekarz był takim debilem ( za przeproszeniem) czy ślepy był

Mata ja mam zakaz jazdy konno i na rowerze

jak nie ufasz lekarzowi i jeszcze takie cyrki odstawia, to nie ma co się zastanawiać, tylko uciekać do innego.
Co do podejścia lekarzy do wad płodu... wydaje mi się, że większośc z nich z góry zaklada, że wszystko jest ok, oby szybko odbębnic wizyte i przyjąć kolejnego pacjenta, bo kasa, kasa...
Po Twoim pobycie w szpitalu to si e nie dziwię, że masz zakazy, ale chyba na krótki spacer to możesz sobie pozwolić?

u nas do tej pory te firmowe ubranka kupuje rozmiar mniejsze
jak na metce 6- 9 miesiecy to nosił je jako roczniak, połtora
teraz w pazdzierniku konczy 4 lata i całe lato nosi 2-3 latka (tylko niektore 3-4 l , 104cm)
i to z h&m, kappAhl, adams, mothercare, carters, next itd
a ma 105cm wzrostu po prostu te firmowki maja zawyzona rozmiarowke

K&m jezeli chodzi o lumpek to tam zazwyczaj ubranka sprowadzane z uk lub stanow czyli next, carters, mothercare, adams itp czyli tak jak pisałam rozmiarowka zawyzona, bierz 56.

U mnie było dokładnie na odwrót, jak mała miała pól roku to pasowały na nią ubranka na 12 m-cy, dopiero niedawno "zrównała się" z rozmiarówką, ale teraz ak szyja np. bluzki na krótki rękaw, że ostatnio biorę jej na 5-6 lat i są dobre, bo w tych w jej wieku, to brzuch na wierzchu...

to jak dziecko w jakim rozmiarze leży zależy od dziecka ;-)

Ja kombinezony na 62 będę brać jak już, bo córka krótko nosiła 56 (może z tydzień) więc jest duże prawdopodobieństwo, że drugi maluch też do drobnych należec nie będzie ;-) a jak to mawia moja teściowa, z dużego nie ucieknie, a szkoda mi by było gdyby 56 okazało się za małe... A tak w razie czego w 62 wywinąć można rękawki, a że nogawki będa za długie, to w czym to przeszkadza ;-)

u nas remontu cd. męczy mnie juz to troche, bo wygąda na to, że potrwa dłużej niz planowane 2 tyg... z córką jeździmy rano do teściów i wracamy wieczorem, bo w domu nie za bardzo da sie normalnie funkcjonować...

Ja sobie kupiłam dzisiaj moje pierwsze ciążowe dżinsy:-D i jestem z tego strasznie dumna.
I byłam u lekarza, słuchaliśmy serca:tak:. Chociaż poza tym nic ciekawego się nie działo. Tylko ciśnienie, ważenie i odpowiedzi na pytania. Badania ginekologicznego mi nie robiła.

Bozienka po fasolce juz sladu nie ma... zostala zjedzona w teppie blyskawicznym, M. byl zadowolony i chwalil mnie ze takie pysznosci potrafie zrobic :)
Z tym kombiniezonem to juz sama nie wiem narazie i tak wstrzymam sie z zakupami poczekam do połówkowego może bedzie wiadomo chłopczyk czy dziewczynka :)

Dzien Dobry Mamusie :)

u nas z rozmiarami kupowanych ubranek tez nie bylo tak jak z tym co na metce :)
Teraz Miska nosi rozmiar na 4 latka, czasem 4-5 latek, a dopiero skonczyla 2 latka. Ubranka na 3 latka sa na nia za male, rekawki w bluzkach za krotkie i za bardzo obcisle :)
Tak wiec mysle, ze kwestia ubranek to dla kazdej z nas bedzie kwestia pierwszych miesiecy zycia dziecka i potem juz kazda bedzie dokladnie wiedziala ile wiekszy lub mniejszy rozmiar dzidzis potrzebuje :) :) :)

Milego Dnia wszystkim zycze - ja sie dzie BEZ MDLOSCI obudzilam wiec mam wielka nadzieje, ze bedzie to DOBRY dzien :)

almasta to trzymam kciuki aby nadal zostało bez mdłości :) może już Cie odpuszcza :)
ja ide po kawke zbożowa - w tygodniu w pracy pozwalam sobie na slaba normalna z mleczkiem ale w weekend juz odposzczam maleństwu kofeine :)
M. pojechał do pracy wiec czekam na niego o moze gdzies wyruszymy jak wroci po pogoda za oknem obiecujaca :)
miłego dnia

Ja wstałam dopiero. Nie spałam mięszy 5 a 7 i już nawet chciałąm o tej 7 wstawac ale zasnełąm. nie mogłam wtedy spac bo jak zamykałam oczy to mi było nie dobrze i kręciło mi sie w głowie, a nie umiem spac z otwartymi wiec tak leżałam i gapiłam sie za okno i na męża. Teraz trzeba się wziąc do pracy. :D

witam dziewczynki

ja po śniadaniu i kawce
teraz trzeba się wziąć w końcu za coś,wczoraj wieczór miałam okropny brzuch mi tak wzdęło,bolał,że nie miałam siły na nic
dzisiaj nie zapeszając na razie ok więc trzeba korzystać z okazji

reklama
Witam!

Nareszcie się wyspałam, bo córka nie spała tylko między północą a 1, a potem juz usnęła jak kamień.

Z gorszych rzeczy - remont na bank sie przeciągnie, bo M wczoraj zaczął skuwać jakieś stare płytki kamienne na podłodze, żeby zrobić wylewkę cienką, a pod nimi okazało się, że jest jakaś stara kratka czy coś... Nie mam pojęcia co z tym teraz zrobimy... bo wbetonowana do połowy w podłogę, a strach kuć, żeby do piwnicy nie lecieć... mam nadzieję, że uda się to przy podłodze uciąć, bo jak nie, to płytki położymy za jakieś 3 tyg :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry