• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Alicja..ja bym sie na Twoim miejscu cieszyła ze tylko 5 kilosow przytułam a nie zamartwiała sie z tego powodu...tym bardziej ze to Twoja juz trzecia ciaza to wiesz ze własnie teraz najbardziej nas "przybywa" bo dzieciaczki rosna kg-a nawet 1,5 kg na miesiac wiec moze sie okazac ze przez miesiac 4kilosy Ci teraz przybedzie... a pod koniec ciazy skonczy sie na 12 czyli "tak bardzo ksiazkowo" ...
po co sie zamartwiac jak na połowkowym wsio dobrze??

Nefi nie przejmuj sie ze beksa czasem jestes.. to nasze buzujace hormony.. płaczemy.. a zaraz sie śmiejemy
i takie "rozmemłane" i "wrazliwe" jestesmy.. chociaz szczerze to tez tego u siebie teraz tego nie lubie..

reklama
kindzia Boże broń od cesarki (chyba że okaze się niezbędna - oby nie); chodzi o kampanię "rodzić po ludzku" i ustalenie planu porodu - żeby w szpitalu nas nie traktowano jak mięso, co tylko miejsce na oddziale blokuje .
U nas i tak jest dobrze, bo nie podają "standardowo" znieczuleń, gazów i tp., tak samo jak nie robią lewatywy ani nie nacinają rutynowo krocza, można wybierać pozycję w czasie porodu, skorzystać z wanny, prysznica, a dziecko po porodzie zostaje z matką w systemie room-in.
Chodzi o to, żebyś Ty sama decydowała czego chcesz, a czego nie. Po to przygotowuje się wcześniej plan, który może wyglądać tak:

Co powinien zawierać Plan Porodu? - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku

Alicja ja przytyłam 3 kg więc myślę że nie ma co panikować
Może faktycznie Twoja waga startowa ma na to wpływ?

Bozienka jak tam? Trzymaj się kochana i pamiętaj nogi zaciskać

A ja mam doła,. Mega mega doła:-(
Wyprowadziłam się od mojego P, zobaczymy jak to będzie
Najwyżej dołącze do Bozienki i Innamorate i będziemy same nasze dzieciątka wychowywały
A co z planami, remontem i k...a w ogóle wszystkim
Idealny mam humor żeby jutro jechać na tego Sylwka
Ja pierdziu

vill ooo to bardzo madre i pouczajace..
tylko powiedz mi skad Ty masz wiedziec co jest dla Ciebie najlepszym rozwiazaniem jak to Twoj pierwszy dzidziuś?
ale bardzo fajnie ze sa te mozliwosci ,
bo czekac.. zadna piłka, zadne chdzenie, zadne rozciaganie.. zapomniej..
i tak dalej i tak dalej.. przekonałam sie sama jak to jest

atomowka bedzie dobrze zobaczysz.
nefi ja wczoraj wyłam 10 minut nie wiadomo z jakiego powodu moj tylko siedzial i patrzył na mnie bo potrafie z niewiadomego powodu sie rozryczec:-)

atomowka zobaczysz wszystko sie poukłada. czasem sie musi popi....yć żeby się mogło polepszyć. taka prawda sama przerabiałam. chociaż czasem w pierwszej chili sie tego nie dostrzega. dbaj o siebie i dzidzie bo to teraz najważniejsze.

Ostatnia edycja:
kindzia dlatego nie sama mam to ustalać, ale z położną, która ma mi pewne rzeczy wytłumaczyć.
A ja wiem tylko tyle, że nie chcę np. żadego gazu rozweselającego, ani najlepiej w ogóle znieczulenia (może to odszczekam na sali porodowej, ale dlaczego ma mnie ktoś zmuszać do podania go, jeśli mam nadzieję obejść się bez?)
Nie chcę wielu innych rzeczy, bez których obywano się wcześniej i chcę móc decydować o sobie ;-) I wiem, że chciałabym mieć dziecko przy sobie a nie gdzieś tam na sali z innym imaluchami - do określenia pewnych potrzeb nie trzeba doświadczenia

atomówka życzę co by się wszystko ułożyło - na pewno sobie poradzisz ze wszystkim po swojemu :tak: a to najważniejsze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć, Kobiety.
U mnie też Święta się skończyły...
Nie mogę za bardzo pisać, bo ręce mam od jakiegoś czasu ścierpnięte i cierpiące. Vill miała racje - to jest ta historia z nadgarstkiem. Poza tym chyba dobrze, Mały jest spory, rusza się coraz częściej w ciągu doby. Też jak Wy boję się coraz bardziej porodu, zaczynam szykować torbę, a kąt dla malucha to jakiś na razie plan na koniec stycznia:/
Dziś złapał mnie nagle na ulicy ból nieporównywalny z niczym co znam - może to wreszcie jakieś skurcze.
Trzy razy po prawej stronie, nieco wyżej niż biodro. Teraz cisza.
Też będę powtarzać cukrową próbę w najbliższym czasie.
Nefi mój króliczek pozdrawia Twojego Króliczka:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry