reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Gdzie wszystkie pouciekałyście :szok:

Ja w końcu mogę nacieszyć się ciszą w domu;-), Angela już skończyła ferie i teraz jest w szkole.
Przyznam, że lubię jak jestem sama, wtedy mogę zrobić dużo więcej niż zwykle, a i jakoś taki spokój dobrze na mnie wpływa :tak: Na dłuższy czas to bym nie chciała, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi.

Dzisiaj u nas mróz -10 albo i lepiej, wywaliłam cała pościel na dwór, niech się wietrzy. Podobno mróz najlepiej zabija roztocza i inne dzidostwa.

reklama
Witam z rana.
A u nas ferie dopiero się zaczeły. Pomimo jeszcze tej niezaleczonej rany- szwy jeszcze ma- poszedl mlody na ferie do domu kultury. Maja organizowane zabawy, wyjscia do kulek itp atrakcje, zawsze to między dziecmi to inaczej, no caly tydzien siedzial ze mna w domu to chetnie polecial przy -15st.Ja zamarzlam w drodze powrotnej normalnie. U mnie tez poduchy i miśki, posciele i koce na dworze sie wietrza, racja racja roztocza i inne rzeczy wymrozi bedziemy zdrowsi.
Ja tez bardzo bardzo lubie byc sama w domu, do nauki musze miec cisze, a troche mi jeszcze zostalo, mam nadzieje ze przez ten tydzien wszystko przerobie i po zdaje. Inaczej niemoże być przeciez:tak:
Pozdrawiam zimowo.

Monika-ka na pewno zdasz, w każdym razie trzymam kciuki :tak:
Dobrze, że dzieciaki mają się gdzie podziać w czasie ferii. U nas za dużo atrakcji nie było, zajęcia w bibliotece, przyjezdny magik i przyjezdne kino. Choć i tak to nie mało jak na wieś ;-)

Witam się!
Oczywiście bakcyl jakiś mnie dopadł i się rozłożyłam... zaczęło się od jajnika, a skończyło na nerkach :eek:. Ogólnie cały przewód moczowy mam załatwiony, nie wiem jakim cudem :confused2:. Mam nadzieję, że do soboty mi przejdzie na antybiotyku, bo miałam plany małego oddać do dziadków a z mężem się gdzieś wybrać... Może wypali :tak:. Bo, dawno sami nigdzie nie wychodziliśmy.
Miłego dnia dziewczyny, a chorowitym zdrówka dużo życzę :tak:

Fanta to zdrówka życzę :tak: Oby udało Ci się wykurować do soboty i spędzić miły weekend z mężem ;-) My sami też dawno nigdzie nie byliśmy i jakoś nie zanosi się na to byśmy gdzieś poszli.

Edysiek, my planowaliśmy małego do dziadków na nockę podrzucić i iść do kona na jakiś filmik :-), a później na miasto coś wszmać. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi ;-). Także mam nadzieję, że się wykuruję w końcu do soboty jeszcze trochę.

O rany, przyjezdny magik?! To musiala byc atrakcja. Zajecia w bibliotece tez dobra sprawa, moja kolezanka tutaj na osiedlu zapisala do biblioteki na 2 godz doslownie ale dobre i to, samemu zrobic zakupy, a dziecko choc chwile miedzy innymi, cos sie nauczy, a to origami a to ksiazke fajna znajdzie.
My strajkujemy i jutro z domu nie wychodzimy bo tak dzis wymarzlismy ze cos strasznego, bedziemy caly dzien w domu rysowac grac w gry itp. plan zajec na jutro wlasnie mlody tworzy i mam sie zastosowac, hihi. Fajnie bedzie.
Kto tam chory to zdrowka i przestrzegac zalecen lekarza. (bo u nas ta rana glowy to juz bedzie 9 dzien a wczoraj jeszcze szew dodatkowy zalozyli bo cos marnie to wyglada... moze od zimna sie nie goi..??)

NO to życzę powodzenia :-)

nasz wypad udał się :-) może nie szampańsko, bo mnie brzuch na @ dawał w kość i nie mogłam rytmu złapać :-) ale fajnie bylo się spotkać ze znajomymi a potem się wyspać :o)
Kiecka dzis właśnie doszła po kilku komplikacjach na szczęście jest zgodna z opisem :p czyli jak na foto he he bo coś firmie sie ten tydzień nie udał i dostali kupę negatywów...Ja jestem układny człowiek ale jak sie do kogoś pisze po 7 dniach to mógl by odpisać na mejla, a tak pani pofatygowała sie dopiero jak mąż zgłosił spór do allegro. Na aukcji napisane: " szybka wysyłka", na stronie o mnie, że wysyłka do 10 dni po wpłynięciu kasy na konto (ale to już w melju dostaliśmy) :| moją kasę dostali 18...a wysłali chyba wczoraj. No ale jest. dobrze, że kupiłam po obmierzeniu się a nie na chłopski rozum biorąc, że rozmiar L to L. i tak mogę sie podnieść na duchu, że nie tracąc ani grama weszłam w rozmiar S hahahaha z rozmiaru :-) Młody w domu, i tak sobie czekamy na te wielkie mrozy :-) Piszcie co u Was...:-) jakiś przestój haha nikt nigdzie nie chodzi przez te mrozy :-)
Fanta widzę, że masz chomika, ja właśnie myślę, czy konta nie likwidować :-) przez Acta...nic nie udostępniam...ale czasami sie przydawało ...a teraz strach się bać...:baffled:

Witam się porannie z kawką :tak:.
U mnie na termometrze -17 :cool:. Tylko śniegu mi jakoś brak, bo sanki leżą nie używane ;-).
Wiecie że Szymborka zmarła? Szkoda babki, mądra bardzo była :-(.
Felidae, ja tam konto jeszcze 3mam na chomiku na pewno dadzą znać jego twórcy jak by coś było nie tak :tak:. Wiem, że strach się bać przez to ACTA, ale nie dotyczy to samego internetu ale również zamienników <takich jak części do aut oraz leki :crazy:>, jak dla mnie głupota totalna.
Moni-ka, pozazdrościć zabawy, mam nadzieję, że będzie udana :tak: i małemu się spodoba. Ranę głowy <jak bandaż ściągnięty i został opatrunek, to wietrzyć i nie myć dopóki się strup nie zrobi. Opatrunek pewnie już zmieniliście?
Miłego i ciepłego dnia dziewczyny!

reklama
Witam :-)
Fanta jak zdrówko?
Ja też mam konto na chomiku, ale właśnie nie wiem czy teraz można coś ściągać :eek: Choć ACTA jeszcze nie wieszła w życie, no ale nie wiadomo licho nie śpi. Dobrze, że Bronek zajął się sprawą, mam nadzieję że to coś da.

Felidae to super, że się wybawiłaś. No i dobrze, że w końcu kiecka doszła:tak:.
Moja córcia zamówiła sobie króliczka na allegro (nazbierała sobie pieniądze) i dzisiaj podobno ma przyjść.

U nas dzisiaj tylko -19 na termometrze, więc jeszcze nie jest tak źle :-p

Do góry