reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam :-)
Jakiś taki dzień mam dzisiaj, że nic mi sie nie chce.
Przyszłam z pracy, pojechałam do sklepu kupić coś Angeli do jedzenia i picia bo jutro jedzie na wycieczkę. Obiad na jutro zrobiłam i tyle. Miałam iść do ogródka ale brak chęci na dzisiaj.

Zyta ja chyba też dzisiaj dochodze do siebie i dojść nie mogę ;-)
Lena to Ty nawet nie tak daleko ode mnie mieszkasz - ja mieszkam pomiędzy Bolesławcem a Zgorzelcem.
No i Felidae też :tak: zresztą ja we Wrocławiu studiowałam.

A do grilla to na pewno jakies salatki.

reklama
Edysiek widze widze, ze dolnyśląsk...:-)
hmm na gilla warzywka, ryba :> i pieeeczarki....:-D ale to trzeba lubić :-)
a z moją praca to jest rożnie kwadratowo i podłużnie. etat mam...pytanie czy będę mieć kasę...bo za 1200 to ja muszę wrócić do mamusi:-( brr...tzn do mamy nic nie mam jak wiecie...bo jest kochana...i właśnie zbliżają się jej 60 urodziny a my totalnie bez kasy :-( a no oprócz tego co M wywalił na skuter...Dziewczyny czy to andropauza ?? u chłopa 32 lata ? że uważa iż na rower nie ma kondycji i zdrowia ???

Felidae pisze:
Dziewczyny czy to andropauza ?? u chłopa 32 lata ? że uważa iż na rower nie ma kondycji i zdrowia ???
ufffff,czym jeszcze nasi mezowie nas zaskocza!!!!??????????
lenaDTR a ja w tamtym roku robilam grila na urodziny corci,bylo miesko,w zaleznosci jakie kto lubi,szaszlyki,do tego pomidory,salata,ogorki itp.
ja dodatkowo zrobilam salatke z makaronu,zaraz napisze w odpowiednim watku(musze pomyslec,bo dawno nie robilam)aaa oczywiscie tort,ale i tak tego dozo bylo,ale zaczelismy po poludniu,tak blizej podwieczorka jakby i skaczyli dosc pozno,na dworze wiec jakos tak na bierzaco bylo spalane;-)

a wlasnie kiedys tu zajrzala andzia111 i znikla nam?

Hej Mamusie,

jestem mamą juz prawie pół rocznej Leny, a że mieszkam na mega spokojnym osiedlu gdzie nie ma z kim pogadać chętnie się przyłączę do rozmów, jesli mozna oczywiście :-)

życzę miłego dnia

Aneta witam!

my dzisiaj zabiegane wiec ja tylko przelotem ,sprawdzam co tam u was i jescze wybywam z małą na rower bo nie chce sie moje dziecko nauczyć pedałować,cały czas cofa pedałami do tyłu a ja nie mam sposobu jak jej wytłumaczyć że trzeba kręcić dookoła:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Mamuśka to jak mój. Dzis gardło straciłam tłumacząc, że jak nie będzie pedałować to nie pojedzie. W odpowiedzi usłyszałam, że pedałować będzie jak dorośnie :)confused:) a teraz mam rączkę to mam pchać :baffled::szok: no wyszczekał się dokumentnie. ale już ładnie jeździł w zeszłym roku, i były awantury, że się go trzyma:| Więc muszę jechać do rodziców posadzić go na większy rower bez rączki bo może z tego wyrósł i nie ma tej siły nacisku...Tylko tamten ma wolnobieżkę i hamulec tylko przy kierownicy :-(
Witamy AnetkoW

Felidae no to Ci mały odpowiedział! moja na 3kołowym rowerku pedałuje ładnie mimo iz jest cięzko,wie co i jak i rączkę zawsze kazała wyciągać ale jak kupiliśmy jej duży rower gdzie jest łańcuch to ona sobie cofa ,a ja jak głupia w kółko tłumaczę że to nie tak. w małym rowerku jak do tyłu pedałowała to i do tyłu jechała a w tym tak nie ma.
ja już mam dość tego roweru i tej całej nauki im bardziej chcę ją nauczyć tym mniej ona rozumie. już zaczynam myślec że to z lenistwa bo cofając nie musi się wysilać, czyzby te dzieci zaczynały od małego tak kombinować i iść na łatwiznę?

ja jestem wykonczona , przy każdym pagórku ona się zatrzymuje i mówi -mama pchaj.
napaliłam się jak głupia żeby ją nauczyć ale chyba w tym roku nic z tego nie wyjdzie, jutro hulajnoga nie ma mowy o rowerze.

uciekam do łóżka obym nie zasnęła razem z małą.
dobrej nocki dziewczyny!!!

Ostatnia edycja:
AanetaW witaj!!!zapraszamy do rozmow z nami...

aaa co do rowerow,to musze pochwalic corcie swoja,chociaz moze i to nie byl czysty przypadek,ladnej nauki jazdy...
hm jak miala 1,5 roku kupilismy jej taki moto-rower,z pedalami,o cos takiego
ROWEREK SKUTER Z BALDACHIMEM ZIELONY+ PREZENT (2390272129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

moze,to mialo wplyw na nauke,a potem kupilismy jej rower,oczywiscie na cztery kolka,wsiada i jedzie:szok:tak szybko,ze az za szybko:-p
mamuska24 cierpliwosci,cierpliwosci i zobaczysz,ze bedzie jezdzila w prawidlowy sposob,potem beda tylko wspomnienia,jak sie uczyla jezdzic Julka na rowerze;-)
Felidae hm,to cie zaskoczyl syn;-):-D

a gdzie nam zaginely Fanta20062,Edysiek,andzia111???
agnieszka,kk aaa nic nie pisalas co z opalaniem twoim na wczasach?chyba nie jest zle?

u nas jest mega goraco,robie pranie,moze moj M dzisiaj przyjedzie:-pa pozatym nic mi sie nie chce,nie mam pomyslu co z obiadem;-):-p
w ogole to niby glodna jestem,a nie moge jesc,tak od tygodnia mam...:dry:
pozdrawiam wszystkie....i do pisania...;-):tak:

reklama
Witajcie!

Ja dziś jak zwykle zabiegana.Byłam w mieście kupić prezenty urodzinowe dla kolegów Alana z klasy bo w niedzielę idzie na podwójne urodziny.Byłam także na zakupach,kupiłam kilka pierdół i chemię,jutro duże zakupy spożywcze:)

Zyta a opalanie spoko,nie siedziałam specjalnie długo na słońcu,mam problemy z pajączkami więc chroniłam się jak mogłam,wystarczy mi że i tak kupę kasy na laser wydaję aby je usuwać.Z resztą z końcem września znowu zaczynam na laser chodzić i to już tak porządnie aby na następne lato już nic nie było :tak: lekko się zarumieniłam a z twarzy schodzi skóra bo zapomniałam smarować :sorry: cała Ja grrr ;-/ ale jest ok,żyję :-D Mój M i Alan przywieźli opaleniznę :tak: Młody zarumieniony na złoto a mąż już brązowieje i wygląda sexi :tak::-D

Miłego dnia!
:)

Do góry