reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Połóg

ironia jak ja odstawiłąm Filipa tak ok po 4tyg karmienia ( z dokarmianiem od początku) to jakoś po 2 tygodniach dostałam okres...wic tak na prawde miałam jakieś 3 tygodnie przerwy....czyli tak bardzo normalnie...po połogu minęło tyle ile do okresu i okres dostałam....
ale różnie jest nawet jak się karmi można mieć okres....:-(

reklama
Ja przy Ameli okres dostałam, necałe 2 miesiace po porodzie a karmiłam piersia do 8 miesiaca, wiec okres (i dni płodne!) nawet podczas karmienia moga wystepowac. Umowiłam sie juz na wizyte do ginegologa - poczatek sierpnia, poprosze chyba o recepte na tab. anty. bo narazie 3 pociechy nie planujemy.

u mnie też w nocy prawie nic, a potem nad ranem znowu lekkie krwawienie :wściekła/y: A jak długo macica wraca do swojego pierwotnego rozmiaru

Icak, właśnie te 6 tygodni połogu to czas, w którym wszystkie organy powinny wrócić do wymiarów z przed ciąży. Tak mi położna mówiła, bo jestem przerażona tym, że brzuch mi słabo spada :(

Ironia, jak odstawiłam Jasia całkiem od piersi to okres dostałam jakoś po miesiącu.

hm tez musiałabym się umówić na wizyte u gin, bo to już prawie m-c minął od porodu, więc powoli widać metę do tych 6 tygodni połogu - niech tylko skończy sie to plamienie wrrrrr
Blusia mi brzucho podzielił się tak jakby na 2 części powyżej pępka jest ok, a poniżej pępka mi jeszcze został taki odstający i się zastanawiam czy to jeszcze macica nie doszła do siebie, czy sadełko się zawiązało w ciąży :baffled: a po cc i tak ćwiczenia odpadają wiec lipa

Ja idę do lekarza w środę, to będzie 5 tygodni po porodzie, ale później gin idzie na urlop więc chyba lepiej skontrolować się wcześniej niż za późno. Plamienia i krwawienia są cały czas, raz silniejsze raz słabsze, zdarzają się dni bez nich, ale w ogólnym rozrachunku słabo jest. Najwięcej krwi pojawia się po karmieniu i jak się zmęczę. No cóż, poczekamy, co powie lekarz :)

Dziewczyny mam pytanie z serii: "żenujące" :zawstydzona/y:

szczególnie do tych Matek po cesarskim cięciu.
Po jakim czasie zaczęłyście uprawiać seks?

Normalnie jestem tak spragniona że szok!!! Mamy już 4 tyg przerwy (przez pobyt w szpitalu), ale jestem dopiero 11 dni po cięciu i nie wiem czy to nie za wcześnie?!

Czuje się dobrze, położna mówi, że rana jest elegancka- dobrze wszystko się goi...

Ale mimo to trochę się boję...
Oczywiście jeszcze krwawię, ale z tym nie ma problemu, bo wiele razy kochaliśmy się podczas okresu.
Zastanawiam się czy gumka potrzebna już jest?

Bo nie chcemy mieć póki co drugiego dziecka...
Ale nie wiem czy w tak krótkim okresie czasu jest ciąża możliwa.

Doradźcie proszę! :-)

reklama
Agatka, u mnie ostatnio była położna i ona powiedziała, że z seksem wstrzymałaby się przez okres połogu. Mnie tam póki co nie ciągnie za bardzo tym bardziej, że brzuch jeszcze odrętwiały mam i wieeeelki ;)

A od wczoraj nie mam żadnego krwawienia ani plamienia. Ciekawe czy to koniec czy jeszcze się rozkręci. Jeśli miałby to być koniec to jakoś tak szybko chyba ?

Do góry