reklama

Poród naturalny czy cesarka?

Jouluatto, to daj koniecznie znać, co Twoja lekarka sądzi o wąskich bioderkach, bo chciałabym usłyszeć możliwie najwięcej opinii:) Muszę sama podjąć decyzję, jak chcę rodzić, a co tu owijać w bawełnę- przecież w ogóle się nie znam.

reklama
A ja jeszcze dziewczyny nie napisałam dlaczego nie chcę cesarki. Otóz mam duży problem z gojeniem się ran, nawet małych. Kazde szycie mi puszczało, a potem robił się bliznowiec. Bliznowce robiły mi się nawet po wkłuciach kroplówkowych :szok:

jak widać każda kobieta jest inna. Ja np nie chciałam słyszeć o sn bo (przepraszam za wyrażenie) mój tyłek z hemoroidów goiłby się dłużej niż rana po CC :szok: mam tendencję do tego cholerstwa i jestem pewna,że nie usiadłabym na tyłek przez jakiś miesiąc po porodzie, a po CC na drugi dzień już śmigałam, więc jak widać co komu dane ;) teraz też zamierzam mieć ustaloną CC.

Ostatnio znajoma mówiła, że jej koleżanka panicznie bała się porodu sn i to było nawet wskazaniem do przeprowadzenia u niej CC, nieźle,co ?? czyli jednak jak można jak się chce lekarzowi ;-)

Kurcze, powiem Wam że od początku byłam nastawiona na poród sn, ale ostatnio rozmawiałam z mamą i dziadkiem ginekologiem i oboje mnie zachęcają do cesarki, twierdzą że będę miała straszny problem przez moją figurę. Mam 85 cm w biodrach:/ wiem, że jest coś takiego jak pomiar miednicy i na tej podstawie się stwierdza, czy dziecko ma szansę się przecisnąć. Będę musiała z moją gin o tym porozmawiać i się poradzić, bo jestem trochę skołowana.

ile ty masz wzrostu :O?
Ja pprzed dziećmi miałam 96 w biodrach i 64 w pasie a mam tylko 171 cm

A ja jeszcze dziewczyny nie napisałam dlaczego nie chcę cesarki. Otóz mam duży problem z gojeniem się ran, nawet małych. Kazde szycie mi puszczało, a potem robił się bliznowiec. Bliznowce robiły mi się nawet po wkłuciach kroplówkowych :szok:

aaaaaa nie pomyślałam o tym, to będzie tragedia :( :( :(
Jak ja dam radę z dzieckiem po cc. A. zaczyna się sezon i go nie będzie prawie wcale :O

Patuska, to my wymiarowo jestesmy prawie identyczne ;D Ja mam 158cm, w dowodzie 160cm ;) I tez magicznej 50tki na wadze przed ciaza nie udalo mi sie nigdy przekroczyc ;D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry