reklama

Poród w Żeromskim

Cześc dziewczynki :)

Faktycznie pogoda paskudna się zrobiła... no ale napewno się poprawi.
Ja dziś dzień załatwien : wreszcie zabrałam się za wybór położnej i byłam w siedzibie na Kolorowym, wypełniłam deklaracje, Pani położna popytała czy wiem co powinnam mieć dla dziecka, jak tam piersi, jak samopoczucie - ogólnie bardzo miła rozmowa. Dodatkowo zaproponowała , że w czwartki można przychodzić i uczyć się jak zajmowac się noworodkiem, gdybym miała jakies obawy i chiałabym potrenować :) ( mają lalkę, przewijak...) I oczywiście gdybym miała jakies pytania to śmiało dzwonic. Położna z którą rozmaiwałam to Anna Zamarska - Koczur :) Aaa co do kremówi itp. to polecała alantan, linomag ew. bephanten rózowy, do kąpieli Oilatum lub Emouilum, Octenisept i gaziki, tyle na początek.

Później poleciałam na wizytę do gin - moj mały łobuz dziś tak wariował,że szkoda gadac. Już dawno nie był taki pobudzony ( oczywiście obie łapki pchał do buzi), jejku teraz na tym zwykłym usg tak super widać buźkę dzieciaczka.... ważyć, mierzyć itp będziemy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie. Póki co wszytko ok, pozamykana, łożysko jeszcze nie dojrzałe, wód wystarczająco. i zlecone mnóstwoooo badań. Także oby do następnej wizyty.

Aaa Marcepanowa - tą fotkę brzuszka co dałam to niestety nie mój brzusio :( a podoba mi się strasznieeee, znalazlam na jakiejś stronie konkursowej.

Wesolutka - jesteś boska, tak jak dziewczyny pisały Matka Polka:):):) A co do teściowej to myślę, że zachowanie jak najbadziej w porządku, trzeba wyrzucać z siebie to co nam nie odpowiada a nie tłamsić! Moja teściowa jest strasznie nadgorliwa i mam nadzieje, że będzie wpadać od święta bo w przeciwnym wypadku osiwieje od jej najlepszych na świecie rad ;-)

Ciekawe jak tam ANinek i Betina...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a ja tak troche z inne beczki! Może pomożecie jako doświadczone mamuski. Mialyscie jakies problemy z drogami moczowymi? jakies zakazenia? jak tak to co stosowalyscie? i czy pomoglo? ja jestem wlasnie na antybiotyku DUOMOX na bakterie w moczu:/ no i dodatkowo od dwoch dni jakies swedzenie i bol pochwy sie pojawil...lekarz telefonicznie zasugerowal ze po antybiotyku moglam dostac grzybicy:/ masakra jakas! i kazał smarowac CLOTRIMAZOLEM narazie...

Hej,

ja też miałam problem z dużą ilością bakterii w moczu - mi lekarka przepisała 1 opakowanie furaginy po skończonym opakowaniu miałam zażywać Urinal i wyniki się znacznie poprawiły.
Aaaa swego czasu na grzybiczne sprawy stosowałam apivaginum - globulki dopochwowe z propolisem i kwasem hialuronowym, działające gojąco i antyseptycznie, bez recepty. i doraźnie provag żel.

ps. Clotrimazol z tego co wiem raczej dobry

Cześc dziewczynki :)

Ja dziś dzień załatwien : wreszcie zabrałam się za wybór położnej i byłam w siedzibie na Kolorowym, wypełniłam deklaracje, Pani położna popytała czy wiem co powinnam mieć dla dziecka, jak tam piersi, jak samopoczucie - ogólnie bardzo miła rozmowa. Dodatkowo zaproponowała , że w czwartki można przychodzić i uczyć się jak zajmowac się noworodkiem, gdybym miała jakies obawy i chiałabym potrenować :) ( mają lalkę, przewijak...) I oczywiście gdybym miała jakies pytania to śmiało dzwonic. Położna z którą rozmaiwałam to Anna Zamarska - Koczur :) Aaa co do kremówi itp. to polecała alantan, linomag ew. bephanten rózowy, do kąpieli Oilatum lub Emouilum, Octenisept i gaziki, tyle na początek.

Później poleciałam na wizytę do gin - moj mały łobuz dziś tak wariował,że szkoda gadac. Już dawno nie był taki pobudzony ( oczywiście obie łapki pchał do buzi), jejku teraz na tym zwykłym usg tak super widać buźkę dzieciaczka.... ważyć, mierzyć itp będziemy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie. Póki co wszytko ok, pozamykana, łożysko jeszcze nie dojrzałe, wód wystarczająco. i zlecone mnóstwoooo badań. Także oby do następnej wizyty.

Super, że poruszyłaś temat wyboru położnej, ja właśnie przymierzam się do tego kroku i nie wiedziałam, że trzeba wypełniać deklaracje na Kolorowym ( no mogłam się pewnie tego domyśleć:szok:). W sumie to chyba najpierw zadzwonię do położnej z rejonu mojego osiedla i zobaczymy co mi powie:)

Miło czytać, ze nie tylko moje dziecko dzisiaj pobudzone- mala od rana kopie mnie tak jakby chciała już się wydostać z brzuszka a tu jeszcze trzeba poczekać:-D Może jak słaby dzień dla mam ze względu na pogodę to dobry dla dzieci..hihih

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak jak pisze Wesolutka nie koniecznie trzeba jechać na Kolorowe, akurat położna z mojego rejonu miała dyżur do 11 a mi było po drodze do lekarza, więc umówiłyśmy się w ich siedzibie.

Heh daruma, dzieciaki spędzają w naszych brzuszkach ostatnie chwile - dają nam znać o sobie, żebyśmy tak szybko nie zapomniały jak to było gdy były w brzuszkach ;-)

Kobietki wszystkiego naj dzien kobiet.jpg

a tu filmik, jak tatuś tanczy z dzieciakami:
Twin Baby are so cute dance with them father. - YouTube

reklama
wiolkast tanczacy tatus na dzien kobiet to :-D jest to .

Niestety z dogami moczowymi nie mialam problemow wiec nie moge sie wypowiedziec.
Pogoda dzis pod zdechlym Azorkiem :no: ale zaraz ruszamy M na zalatwianie kolejnych urzedowych spraw.
Bylam juz oddac swoj mocz do badania, a teraz znowu oczekiwanie na wyniki- bedzie bialko czy go nie bedzie...
A wlasnie! Cos sie Marcepanowa nie odzywa !!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry