reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Moj Alanek to jakis leniuszek jest :(
Obracac sie na brzuszek nie potrafi w pelni-raz mu wyszlo tylko reke zablokowal sobie i od razu histeria byla, i teraz jak sie przekreca na boczek i za bardzo na brzuszek to od razu sam sie blokuje i na plecki uklada :/ a najchetniej lezy na wznak, po czym po 10 minutach jeczy aby go wziasc na raczki ;)

Postepem jest lapanie zabawek dwiema raczkami, spiwanie razem ze mna gdy go usypiam ;) tzn ja spiewam a on ze smokiem w buzi mruczy, szczegolnie jak zrobie pauze to mnie ponagla i nozka macha jakby tupal(u mnie na rekach)
Wczoraj na przewijaku zalozyl sobie smoka na palucha od nogi, a potem chwycil noge i przyciagna do buzi i sam wsadzil sobie smoka do buzi. Potem chcialam to sprawdzic wiec sama mu zachaczylam smoka na paluchu nozki i czynosc powtorzyl dwukrotnie-jak mala malpka ;)
Od 2 tygodni zaczyna wszystko chwatac w zasiegu wzroku-obrusy, kalendarze na scianie, firany itd
No i wsadza stopki do buzi i uwielbia sciagac sobie skarpetki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kurcze ja po obejrzeniu filmiku Izy też Igorka bez skarpetek ubieram i on teraz strasznie się stópkami interesuje :-) wcześniej go nie interesowały wcale :-(
z brzuszka na plecki się przewraca natomiast w drugą stronę "ni hu hu" z tym że on na brzuchu jak ma leżeć to od razu jest ryk więc sam sobie nie będzie krzywdy robił, a na boczki się kula :-)

...Postepem jest lapanie zabawek dwiema raczkami, spiwanie razem ze mna gdy go usypiam ;) tzn ja spiewam a on ze smokiem w buzi mruczy, szczegolnie jak zrobie pauze to mnie ponagla i nozka macha jakby tupal(u mnie na rekach)
Wczoraj na przewijaku zalozyl sobie smoka na palucha od nogi, a potem chwycil noge i przyciagna do buzi i sam wsadzil sobie smoka do buzi. Potem chcialam to sprawdzic wiec sama mu zachaczylam smoka na paluchu nozki i czynosc powtorzyl dwukrotnie-jak mala malpka ;)
Od 2 tygodni zaczyna wszystko chwatac w zasiegu wzroku-obrusy, kalendarze na scianie, firany itd
No i wsadza stopki do buzi i uwielbia sciagac sobie skarpetki :)

U nas te same postępy co u Alanka :)
łapie zabawki dwoma rączkami, uwielbia wcinac palce od nóg a jajbardziej duży, no uwielbia sobie wyciagac i wsadzac smoka, no i obrus tez mi do polowy sciagnal, ogladanie siebie w lustrze to jest radocha, na brzuszek sie przerwraca jak mu troche noge przekrece na druga i wtedy od razu caly sie przekreca, sciaganie skarpetek to swietna zabawa nawet robi to juz bez pomocy rak, jedna noga o druga :) zaczelam mu nawet ostatnio ubierac cienkie rajstopki zeby nie walczyc ciagle z tymi skarpetkami.
Gilgotki ma wszedzie, szalony jest smieje sie na potege, a przestal rozmawiac a juz mu tak ladnie i glosno wychodzilo.
Dzisiaj marudzi, ale chyba na dolnym dziąśle jest taka mala kropka biała więc mysle ze moze to zabek ale nie wiem jeszcze czy to to, ale piszczy i pcha dzisiaj wszystko jak szalony

kasiiula Pawelek to czlowiek guma ;o) Madelenka tez juz pomalutku ciagnie nozki do buzi, skarpety jej musze czesto zmienac, bo sa zaraz mokre ;o) na pleckach juz nie chce lezec, od razu przewraca sie na brzuszek :tak:
A to nasz pierwszy filmik na necie :-) Jedne z jej ulubionych zabawek :-p
[video=youtube;PbUjkjs2LHI]http://www.youtube.com/watch?v=PbUjkjs2LHI[/video]

reklama
Super dzieciaczki się rozwijają :)

Antosiowi z łapaniu stópek przeszkadza brzuszek :)Ostatnio jak się czymś emocjonuje to wierzga , macha nóżkami :)
Nie podnosi się tak ładnie na raczkach jak Madelenka

Do góry