reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Nie pozwalamy, ale... i tak mamy porysowane, chyba zrobiliśmy jeden błąd , bo na ścianie mamy słupek do bramki i na tym słupku małżon odrysowuje och wzrost, potem Hanka próbuje mierzyć lalki na innych ścianach...:wściekła/y:

reklama
Więc właśnie obawiam się, że podłapują dzieci i rozszerzają je na inne ściany, widziałam , że gdzieś są farby czy nie wiem jak to nazwać miejsce gdzie może malować... może to jest jakieś rozwiązanie. Jak znajdę coś podobnego o czym myślę wrzucę linka.
My próbujemy wytłumaczyć Hance , że maluje się po kartce, ale... pomaga na krótko.

Asia i Gaja są niezłe:-)..moja to niestety typowa synczara..lalki i wózki jej nie interesują, za to uwielbia drewniane klocki i auta..jej ulubioną zabawą jest także wspinanie się, gdzie popadnie, oczywiście im wyżej, tym lepiej..jak się przewróci, to od razu wstaje, oczepie się i leci dalej..ostatnio moja "mądra" mama pokazała jej, jak się wspina na furtkę od działki..masakra..

To wyobraź sobie że ja mam takie 2w1:eek: Mój A ciągle mówi że Asia to chłop, nie baba, to samo reszta rodziny. I gdyby nie to ze bawi się tak lalkami to też byłabym tego zdania:tak: na placu zabaw jak zleciała głową w dół to trzy mamy podleciały spanikowane, a Asia wstała, powiedziała "Ała", otrzepała buzię, ręce, kolanka i poszła dalej - wejść tam skąd spadła:-D
No i jej ogólne zachowanie jest takie chłopczycowe:tak:

Dziunka Ty musisz uważac żeby ten instynkt nie obudził się u Asi w wieku -nastu lat :p

Nie strasz:szok:

Mój mały zaczyna pisać po meblach.Muszę chyba mu matę kupić.Wasze dzieciaczki też piszą?

Moja nie pisze - bo pochowałam pisaki i długopisy, a kredkami ma prawo rysować po biurku i to jej wystarcza:tak: b.łatwo można potem zmyć płynem do mycia naczyń:tak:

Co do naśladowania.
Julia udawała że wyrzuca klamerki za okno - Asia od tego czasu przynajmniej raz dziennie próbuje tego dokonać.
Bierze też ręcznik papierowy i myje okno balkonowe - czyli robi to co mama.
U babci bierze pilot od telewizora, poduszkę i kładzie się na kanapie w identycznej pozycji co babcia:tak:

I tak można mnożyć. Dzieci chłoną co się da:tak:

Co do naśladowania.
Julia udawała że wyrzuca klamerki za okno - Asia od tego czasu przynajmniej raz dziennie próbuje tego dokonać.
Bierze też ręcznik papierowy i myje okno balkonowe - czyli robi to co mama.
U babci bierze pilot od telewizora, poduszkę i kładzie się na kanapie w identycznej pozycji co babcia:tak:

I tak można mnożyć. Dzieci chłoną co się da:tak:

Moja tak dzisiaj..ja chciałam wyczyścić szyby w witrynie i szafie..co ja już wyczyściłam, Marycha mokrą szmatą zaś "myła"..w końcu coś mnie wzięło i kazałam "wynosić się" małżonowi i małej na dwór..wtedy mogłam dokończyć..

Gaja przestała zamieniać "L" na "J". czyli nie mówi już "Eja" tylko "Ela", nie "jampa", tylko "lampa" :-) wasze od razu mówiły L?

reklama
Wiecie, że ja się nie zastanawiałam czy l przekręca :szok:
Za to wczoraj "dokopała" mi tekstem... "mam trójki" :-D:-D ( podczas usypiania , długo myślała jak mnie zaczepić i wymyśliła,,, :-D ), poza tym tekst "Dzięki mama" mnie rozwala...

Do góry