reklama
gosiulek73
mama K&K&A
O kurcze i ja tak robię.Może podłapał?

Więc właśnie obawiam się, że podłapują dzieci i rozszerzają je na inne ściany, widziałam , że gdzieś są farby czy nie wiem jak to nazwać miejsce gdzie może malować... może to jest jakieś rozwiązanie. Jak znajdę coś podobnego o czym myślę wrzucę linka.
My próbujemy wytłumaczyć Hance , że maluje się po kartce, ale... pomaga na krótko.
My próbujemy wytłumaczyć Hance , że maluje się po kartce, ale... pomaga na krótko.
Asia i Gaja są niezłe:-)..moja to niestety typowa synczara..lalki i wózki jej nie interesują, za to uwielbia drewniane klocki i auta..jej ulubioną zabawą jest także wspinanie się, gdzie popadnie, oczywiście im wyżej, tym lepiej..jak się przewróci, to od razu wstaje, oczepie się i leci dalej..ostatnio moja "mądra" mama pokazała jej, jak się wspina na furtkę od działki..masakra..
To wyobraź sobie że ja mam takie 2w1

No i jej ogólne zachowanie jest takie chłopczycowe

Dziunka Ty musisz uważac żeby ten instynkt nie obudził się u Asi w wieku -nastu lat![]()
Nie strasz

Mój mały zaczyna pisać po meblach.Muszę chyba mu matę kupić.Wasze dzieciaczki też piszą?
Moja nie pisze - bo pochowałam pisaki i długopisy, a kredkami ma prawo rysować po biurku i to jej wystarcza

Co do naśladowania.
Julia udawała że wyrzuca klamerki za okno - Asia od tego czasu przynajmniej raz dziennie próbuje tego dokonać.
Bierze też ręcznik papierowy i myje okno balkonowe - czyli robi to co mama.
U babci bierze pilot od telewizora, poduszkę i kładzie się na kanapie w identycznej pozycji co babcia

I tak można mnożyć. Dzieci chłoną co się da

maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Co do naśladowania.
Julia udawała że wyrzuca klamerki za okno - Asia od tego czasu przynajmniej raz dziennie próbuje tego dokonać.
Bierze też ręcznik papierowy i myje okno balkonowe - czyli robi to co mama.
U babci bierze pilot od telewizora, poduszkę i kładzie się na kanapie w identycznej pozycji co babcia
I tak można mnożyć. Dzieci chłoną co się da![]()
Moja tak dzisiaj..ja chciałam wyczyścić szyby w witrynie i szafie..co ja już wyczyściłam, Marycha mokrą szmatą zaś "myła"..w końcu coś mnie wzięło i kazałam "wynosić się" małżonowi i małej na dwór..wtedy mogłam dokończyć..
gosiulek73
mama K&K&A
Mój mówi jiś na ryż:-)
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Marcel zamiast "r" i "l" używa "j" tak jak pisza dziewczyny jampa - zamiast lampa i jyś - zamiast ryż.
agrafka80
Fanka BB :)
Gaja przestała zamieniać "L" na "J". czyli nie mówi już "Eja" tylko "Ela", nie "jampa", tylko "lampa" :-) wasze od razu mówiły L?
Ala mówi J zamiast L i R, czyli mama Aja, bjum-bjum. Ale np na "ryż" mówi "yś"
reklama
Wiecie, że ja się nie zastanawiałam czy l przekręca 
Za to wczoraj "dokopała" mi tekstem... "mam trójki"
( podczas usypiania , długo myślała jak mnie zaczepić i wymyśliła,,,
), poza tym tekst "Dzięki mama" mnie rozwala...

Za to wczoraj "dokopała" mi tekstem... "mam trójki"