reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
moj synek od dnia chrztu nauczyl sie gugac smiac sie od ucha do ucha przez godzine hehe no i duzo urósł ciuszki za małe a 68 praktycznie na styk :) z dnia na dzien widze postepy u synka jestem dumna z niego :)

a my małą jeszcze ubieramy w 56 i 62 ale to pewnie dlatego że te rozmiarówki sa różne bo na pewno urosła a jak się urodziła to miała już 55 cm

moja Vicky powoli zaczyna gawozyć...
uż od jakiegoś tygodnia wychodzi jej czasem takie słodkie "guuu" lub "grrrr":-)
no i jeśli chodzi o uśmiechanie sie się to robi to bardzo często...

Rana po szczepionce zagojona, blizna zrobila sie ladna, wlosy nadal na gowce :), rosnie w sile: podnosi sie na ramionach i unosi nogi kiedy lezy na brzuszku, potrafi mi zrobic mostek podczas przebierania pieluchy, i wyrywa mi butelke z reki jak nie chce byc karmiona.

Sonia też juz zaczyna gadać po swojemu - najczęściej do karuzelki albo lali pozytywki :tak::-D Cieszy mnie to bardzo bo wczesniej komunikowała wszystko tylko płaczem a teraz potrafi "powiedziec": "mamo, gadam sobie z karuzelką, nic mi nie dolega, dobrze się bawię" ;-):-)
Za butlę to już dawno łapie tylko jeszcze nieporadnie tzn np łapie rączką w połowie otwartą a w połowie zamkniętą :-p Swoją drogą często nam środkowy palec pokazuje... :szok::-D

Tak się zastanawiam po wczorajszej kontroli czy czyjaś dzidzia ważyła w 3tyg 5kg albo w 6tyg 5,7kg?? Czy tylko moja pociecha taka wielgachna po mamusi? :-p

Sonia też juz zaczyna gadać po swojemu - najczęściej do karuzelki albo lali pozytywki :tak::-D Cieszy mnie to bardzo bo wczesniej komunikowała wszystko tylko płaczem a teraz potrafi "powiedziec": "mamo, gadam sobie z karuzelką, nic mi nie dolega, dobrze się bawię" ;-):-)
Za butlę to już dawno łapie tylko jeszcze nieporadnie tzn np łapie rączką w połowie otwartą a w połowie zamkniętą :-p Swoją drogą często nam środkowy palec pokazuje... :szok::-D

Tak się zastanawiam po wczorajszej kontroli czy czyjaś dzidzia ważyła w 3tyg 5kg albo w 6tyg 5,7kg?? Czy tylko moja pociecha taka wielgachna po mamusi? :-p

Moja w 3 tygodniu 4650, takze niedaleko. No i jest strasznie dluga i nie wiem co bedzie dalej :-D Duza jest, bo strasznie ulewa a mimo to przybiera. Adam to postawny chlop i to chyba po nim, bo ja raczej malutka. Pediatra stwierdzila, ze mala ma wielkie stopy i ogolnie kawal z niej baby. Mozemy sie spodziewac ze przerosnie tate - 185cm.

Moja w 3 tygodniu 4650, takze niedaleko. No i jest strasznie dluga i nie wiem co bedzie dalej :-D Duza jest, bo strasznie ulewa a mimo to przybiera. Adam to postawny chlop i to chyba po nim, bo ja raczej malutka. Pediatra stwierdzila, ze mala ma wielkie stopy i ogolnie kawal z niej baby. Mozemy sie spodziewac ze przerosnie tate - 185cm.
dziunka
A ile tak może mieć ta twoja pociecha na długości?
Ja ostatnio mierzyłam moją i wyszło mi że plus minus ma ok 59cm :tak:

dziunka
A ile tak może mieć ta twoja pociecha na długości?
Ja ostatnio mierzyłam moją i wyszło mi że plus minus ma ok 59cm :tak:

Moja urodzila sie to miala 59 cm. Dalej nie wiem dokladnie, bo juz mierza od glowy do pupy. Jak miala 10 dni bylo 36, jak 3 tyg - 39. A ile mogla przybrac w ciagu tych pierwych 10 dni to nie mam pojecia (klatka piersiowa byla wieksza po 10 dniach o 1 cm, po trzech tyg o kolejny). A teraz to nie wiem. 7-go ide na szczepienie to sie okaze. Chcialam isc dzis wazyc, ale ona ma jeszcze katar wiec nie bede sie pchac do dzieci zdrowych;-)
A jak mierzylas? Tak jak w szpitalu od glowki do pupy, potem udo, a potem od kolanka do piety? Moze tez mi sie uda zmierzyc, musze znalezc miare :-D

reklama
Mierzylam i wyszla bzdura. I juz nie mierze :-D
Wyszlo 71cm, ale napewno tyle nie ma bo ciuszki na 68 sa w sam raz, wiec ona nie moze miec wiecej.

Do góry